|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mirena
31.5.2012 19:02:28   
Anonimen
zgodilo se je da nam je pocil kondom in sedaj razmišljam o mireni. Bojim pa se da progesteron, ki se sprošča škoduje zdravju, oz poveča tveganje za raka. Drugače uporabljamo metodo umika in kondom. Imam že tri otroke in ne bi še ene nosečnosti. Drugače sem proti hormonskim tabletam, tukaj pa je samo progesteron in upam da ni tako škodljiv.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mirena
31.5.2012 19:08:16   
LuLu
Tablete delujejo na celo telo, mirena pa lokalno. Naj bi bile iste sestavine.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.5.2012 19:10:12   
Tippi
Jaz sem bila eno obdobje tudi uporabnica Mirnene. Najprej je šlo vse super, in bila sem več kot zadovoljna. Potem so se pa začele noro boleče menstruacije. Potem se je vsak mesec nadaljevalo z glavobolom, ki se ga potem kljub odstranitvi mirene, nisem znebila še leta in leta. Tako da....če bi se zdaj še enkrat odločala za kontracepcijo, Mirena odpade. In ker na žalost slabo prenašam tudi KT (katere sem mimogrede jemala kakšnih 15 dni po obdobju po porodu) sem pristala na metodi "pazi" in kondomih.

Je pa res, da je vse odvisno od posameznice. Lahko da bo tebi čisto kul in boš z njo zadovoljna.

Mimogrede...Mirena je ene vrste abortivna kontracepcija. Mislim, da imaš na internetu kar nekaj napisanega na to temo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.5.2012 19:14:11   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

Je pa res, da je vse odvisno od posameznice.

To drži. Na netu sem, preden sem si jo vstavla, prebrala ogromno in tudi forumov. Zadovoljstvo je mešano. Ampak res samo odvisno od posameznic. Ni pravila. Jaz jo dobro zaenkrat prenašam.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
31.5.2012 23:06:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.6.2012 12:14:31   
MissTerious
Jaz sem imela na koncu take bolečine, da sem se po službi samo ulegla v svojo posteljo, zvila v klobčič in jokala od bolečin...vse samo zato, ker mi je moj G rekel, da naj malo potrpim, bo že bolje...od samega starta sem izgubila M, imela konstantno vnetja in izcedek, hormoni so mi podivjali, zredila sem se, na levem jajčniku sem dobila kar nekaj cist in posledično povečan jajčnik, nenormalno slabo in depresivno sem se počutila, pa še med samim sexom je bolelo tako mene kot mojega dragega...

Na koncu me je že sam prosil, naj grem k privat G, da me dobro pogleda, ker se je bal, da imam raka. Bilo je vredno...Še isti moment mi je ven vzel Mireno, ciste so popokale same po nekaj dneh, takrat sem namreč dobila tudi M, počutje pa je bilo TAKOJ boljše...brez pretiravanja. Meni se je namreč zaradi dvigovanja pacientov v službi Mirena premaknila in se vrasla v tkivo...

Vsaka ima svoje mišljenje in odločitev je na vsaki posameznici...morda samo premislek tistim, ki mislite, da je to taka izi rešitev glede kontracepcije. Mirena je tujek in kot takega ga vaše telo tudi (ne) sprejme...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.6.2012 21:37:47   
Anonimen
Tudi jaz sem veliko prebrala o škodljivosti hormonov na netu. Razmišljala sem tudi o bakrenem obročku, a mi
ga moja ginekologinja ne priporoča, je proti njemu in mi vsiljuje mireno. Po treh otrokih me je strah da metoda pazi in kondom odpove, kot se je zgodilo pred kratkim ko je kondom počil. Še srečo da sem bila pred menstruacijo, vseeno pa sem vzela tudi norlevo. A ima katera izkušnje z bakrenim obročkom?

(odgovor članu MissTerious)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
1.6.2012 23:27:36   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
2.6.2012 8:20:06   
CUKRČEK
JAz sem imela Mireno ene 2 leti. Najprej je bilo vse super.....malo krvavela, nič bolečin... Potem so se pa začele težave. OK, zredila sem se ful že takoj po vstavitvi, kasneje pa grozne bolečine, nisem mogla niti sedet, ker me je tako bolelo spodaj. Dobila sem ciste na jajčnikih. BIlo je grozno in mi jo je G odstranila.
Potem sem imela še hudi pljučnico zaradi katere sem bila hospitalizirana in posledično mi je zaradi tromboze dohtar odsvetoval vso hormonsko kontracepcijo.
Imam tri otroke in se poslužujeva tega, da on prej umakne , kondomi nama nikakor ne sedejo. Vsak mesec s strahom čakam M. user posted image Pojma nimam, katere kontracepcije naj se poslužim (razen celibatauser posted image )

A je katera razmišljala o sterilizaciji? A sem sploh v igri, ker sem stara "šele" 33 ? Kaj pa stranski učunki sterilizacije? Moram enkrat šibat k G, da jo povprašam o tem.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

Neposredna povezava do sporočila: 9
2.6.2012 9:28:49   
gsatalema
jaz sem imela obroček in zraven njega zanosila naso delico user posted image , mislim pa , da 100% zašite ni (razen sterilizacije in celibata) user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

A je katera razmišljala o sterilizaciji? A sem sploh v igri, ker sem stara "šele" 33 ? Kaj pa stranski učunki sterilizacije? Moram enkrat šibat k G, da jo povprašam o tem.

Mislim da se lahko zagovarjaš pri G, da že imaš otroke in ne boš več imela. Podpišeš v vsakem primeru in nosiš odgovornost za mogoče "preuranjeno odločitev".

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.6.2012 10:22:32   
Anonimen
Meni ste pa dale mislit!

Mireno imam že ene tri leta. Sem zadovoljna z njo. Samo minimalne krvavitve, nič bolečin.

Zaskrbelo pa me je, ko sem prebrala kakšne težave ste imele nekatere. V zadnjih dveh letih sem imela že 4 migrenske napade, prej nikoli. Tudi sicer so glavoboli zelo pogosti. Rada bi zmanjšala telesno težo, a gre zelo počasi in težko (no, tu sigurno ni kriva le kontracepcija user posted image ). V tem obdobju sem tudi zelo veliko zbolevala. Sem pobrala skoraj vsako virozo od otrok. Zadnji mesec pa imam neke čudne "viroze".  Postanem zelo utrujena, včasih imam ob tem tudi bolečine v mišicah (blažje kot npr. pri gripi) in dobim rahlo povišano temperaturo. To traja včasih le dva dni, včasih tudi 3-4. Nato sem nekaj dni spet ok, pa vse znova. Ob tem pa nimam nekih znakov prehlada, ne kašljam, skratka nič drugega. Sedaj sem pa začela razmišljati, da bi bilo morda pametno odstranit Mireno in počakat, če bo kaj boljše.

(odgovor članu gsatalema)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
2.6.2012 10:47:51   
kat von d
Jaz jo moram letos odstranit, ker bo že 5 let kar jo imam in mislim, da ne bom vstavila nove. Nikoli nisem povezovala nekaterih težav oz. nevšečnosti z mireno, zdaj, ko tole berem, šele razmišljam...

"menstruacija", če lahk tak rečem, pride in gre tako neredno, da bi včasih bilo najbolje, kar skoz tampon not met. Recimo prejšnji teden malo krvavenja v nedeljo zjutraj, potem spet iz pon na torek ponoči, potem pa do včeraj dopoldan nič in zdaj spet nič user posted image . Zredila sem se tud (to sem povsem predpisovala stresu in nepravilni prehrani, zdaj pa razmišljam, če je mogoče tud mirena kaj kriva), skoz sem napihnjena, glava me boli pogosteje kot kdaj prej, tudi bolj razdražljiva sem, najmanj enkrat na mesec me tako "trga" po jajčnikih, da sem čist zanič za kaj delat. Nek čuden izcedek imam občasno, tak rjavkast, pa smrdi (po ribah user posted image ).

V glavnem, mislim, da bom šla nazaj na tablete.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.6.2012 11:16:04   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: gsatalema

jaz sem imela obroček in zraven njega zanosila naso delico user posted image , mislim pa , da 100% zašite ni (razen sterilizacije in celibata) user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

Mislim da se lahko zagovarjaš pri G, da že imaš otroke in ne boš več imela. Podpišeš v vsakem primeru in nosiš odgovornost za mogoče "preuranjeno odločitev".

ne more se nič zagovarjat.Sterilizacija ne pride v poštev razen če ima neko hudo bolezen,za katero ne bi prenesla nosečnosti ,če ji ne "pomaga" nobena kontracepcija itn.Komisija odbori recimo takoj,če je huda srčna bolnica,tudi pri ženskah ,ki so imele že 3 ali 4 carske reze itn.
pač takšen je zakon

Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
2.6.2012 11:41:26   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
2.6.2012 11:43:51   
Anonimen
metulj nič niso napačne info.ženska je stara 33 let user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 15
2.6.2012 14:09:44   
gsatalema
potem pa še naj 2 leti "pazi", potem pa je lahko na vrsti! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.6.2012 19:26:58   
Shana86
Kaj pa vazektomija? Je partner že star 35?

Neposredna povezava do sporočila: 17
7.6.2012 20:28:08   
Anonimen
Mireno imam že peto leto.
Najprej sem imela krvavitve skoraj celo leto. Zdaj je ok, krvavim nekje na 40 dni, vendar to zelo zelo malo, tako da je dnevni vložek čist OK, v tistih parih dneh. Itak sovražim menstuacije in je meni to super.
Opazila sem, da sem manj tečna v tistih dnevih. Ni PMS- a, saj se hormoni sproščajo bolj enakomerno.
Nobenih migren nimam, niti bolečih menstruacij. Prej sem vedno imela zelo močne in hudo boleče menstruacije.
Tudi zredila se nisem čisto nič.
Zdi se mi edino, da hitreje fašem kakšno vnetje. user posted image mogoče.

Meni je super zato, ker ne rabim vsak dan misliti na tableto, vlačiti kondoma, paziti ipd.

Enostavno slečeš gate (ali pa tudi ne) in gremo user posted image

(odgovor članu Shana86)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
7.6.2012 20:34:55   
Anonimen
Zato,pa obstaja tudi obroček nuvaring ki ni treba misliti nanj.Imaš ga 1 mesec notri potem pa daš drugega itn

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
8.6.2012 18:36:02   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zato,pa obstaja tudi obroček nuvaring ki ni treba misliti nanj.Imaš ga 1 mesec notri potem pa daš drugega itn

Vsak mesec ali 5 let je razlika user posted image pa jaz si tega nem islim sama vstavljat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
8.6.2012 19:13:41   
Anonimen
Aninimna če bi brala post nad mojim postom,bi mogoče razumela,tako pa očitno ne.Nisem rekla da si ga vstavljaj!In je razlika med jemanjem vsak dan kt ali samo 1x na mesec-razumeš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?