K_a_t_i
|
Oj, ne znam ti odgovorit na prvo vprašanje, ti bom pa malo napisala o prehrani, ker vidim, da nimaš pojma in ti bi rada prihranila kakšno bolečino. Strogo se izogibaj živalski maščobi! To pomeni, da od mesa ješ samo perutnino (belo meso!), teletino, žrebička. Nobene "stare" govedine, nobenih prašičev. Nobenih salam, razen piščančje prsi. Zelenjavo, samo prekuhano. Solato - samo kar lahko skuhaš (pesa, korenje,...), ali pa mehko solato. Nikar mlado solato! Ne stvari, ki napenjajo (stročnice). Sadje, najbolje v kompotu, ampak ker to ne gre vedno, vse olupi. Jagode, banane, lubenice - ne bi smele delati problema. Največji problem je olupek od jabolka. Meni so napade sprožale tudi češnje (ja, žal) -> ni pa pri vseh enako. Pokusi eno, dve, če je vse OK, lahko povečuješ (z vso hrano je tako). Mleko, jogurti -> ne polnomastnih! Kruh - ne svež (nikakor topel, če ga kupiš popoldne v trgovini, pečenega ponoči, so to že smatra za starega). Kruh s semeni je odsvetovan (ne pa tudi polnozrnat). Izogibaj se trdih maščob (margarina). Olje uporabljal vzorčno. Nič cvreti. Jajca - lahko samo beljak. Rumenjak je na top črni listi (ni problem, če boš jedla jajčne testenine, pazi na sladice - tudi so na črni listi - tiste, z veliko jajci in smetane še sploh). Komot pa si privoščiš puding, kakšno rahlo skutino zadevo. Kavo - pij brezkofeinsko. Če so napadi hudi, pazi zunaj - belo kavo vsi delajo s 3,5 mlekom - raje preskoči in naroči metin čaj. Alkohol - strogo ne (no, če si noseča s tem ne boš imela problema). Mislim, da je v grobem to vse. Meni je pomagalo, če sem TAKOJ, ko sem začutila, da imam "težek želodec" (kar se je običajno nadaljevalo v napad) popila kamilični čaj, se vsedla in se poskusila povsem sprostiti (razmišljala sem samo na dihanje). Dobesedno NALIVAJ se z VODO! SREČNO! Še tole -> sadje je zvečer odsvetovano tudi, če nimaš žolčnih kamnov, ker je težko za želodec.
< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 19.5.2012 22:17:32 >