|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   skleniti zavarovanje ali ne?
18.4.2012 9:21:54   
mojca*
zanima me, ali imate vsi oz. večina sklenjeno kako zavarovanje-za primer smrti, invalidnosti, bolezni....in pač ob doživetju dobite neko vsoto?
in ali imata zavarovanje oba partnerja? koliko kaj znaša znesek premij?
meni se zdi cca.70e za bolj kot ne slabo plačo kar strošek....user posted image

meni po neki kmečki logiki in izračunih znese več, če si dam sama 100e vsak mesec na stran+obresti+20-30 let, kot pa dobim na koncu izplačano od zavarovanja....
a je res velika večina zavarovana? oba partnerja?
nekako ne zaupam zavarovanjem, sploh pa ne varčevanjem, marsikaj se lahko zgodi v vseh teh skladih v toliko letih in pričakovana vsota varčevanja naenkrat drastično padeuser posted image
raje vem točno kje in koliko imam ob vsakem trenutku, je pa res tudi da pač nisem zavarovana...ČE se kaj zgodi....

moje razmišljanje...

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: skleniti zavarovanje ali ne?
18.4.2012 9:27:20   
nina166
Nobeden od naju ni zavarovan. Je pa bil en družinski prijatelj skoraj 10 let, je plačeval kar lepe premije in potem ga je možganska kap in je za delo nezmožen. Od zavarovalnice pa je dobil izplačano bolj malo....mislim, da okoli 5.000€.

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.4.2012 9:46:54   
josephine27
midva sva oba življensko zavarovana. sicer ne za visoke premije. drugače pa tudi varčujeva po svojih zmožnostih. enkrat več, drugič manj.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.4.2012 12:53:07   
Medea10
Pri nas ni nihče življensko zavarovan. Menda bo tud tako ostalo.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.4.2012 13:55:23   
trnuljčica
Le rizično življenjsko zavarovanje. Tistih 14 € lahko pogrešam in če me kdaj ne bo vem, da otroci ne bodo imeli mojih kreditov.

Zavarovanja povezana z vzajemnimi in drugimi skladi pri meni- no go.

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.4.2012 14:04:39   
poli*
Moj mož je pred dvema mesecem prekinil življenjsko zavarovanje (KD). Je bila tudi ena tema pred kratkim odprta na Čvekanje v tri dni- poglej si.
Na kratko: moja izkušnja s sorodnikom in izplačilom (v primeru smrti) je slaba, zato sem odločno proti zavarovalniškim nategom. Tudi v primeru doživetja ne boš na plusu, ampak bo kar nekaj izgube. Predlagam, da raje varčujete (banka/nogavica), ker tisti denar boste imele oz. ga bodo imeli otroci v primeru, če se vam kaj zgodi. Bog ve, kaj bo s temi zavarovalnicami čez 10-20 let, da ne govorimo čez 40 (kolikor je možna zavarovalna doba). Ni treba imeti slabe vesti, če nimaš tega zavarovanja user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.4.2012 15:06:23   
Brbs
če ti je pomembno varčevanje, raje varčuj na banki ali direktno v vzajemnih skladih.
Če pa ti je pomembno zavarovanje, pa se lahko zavaruješ brez varčevalne komponente.

Sama sem zavarovana (življensko) za cca 125.000 eur, plačujem 27 eur mesečno. To seveda ni nobeno varčevanje, to je le zavarovanje, če se mi kaj zgodi, da dobi moja družina (mož).

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.4.2012 16:02:40   
Balerina
Pri nas je enako imava zavarovanje za 100.000 to je življensko in za primer invalidnosti ki bi bilo v primeru 100% invalidnosti 300.000 Eur. Mesečno plačujeva cca 30 Eur. Varčevanje pa imava posebaj. Meni je zavarovanje pomembno zaradi kredita in če se od naju komu kaj zgodi neka varnost za drugega partnerja in otroke.
Midva razmišljava tako če dava lahko za zavarovanje za avto cca 1.000 Eur na leto pa lahko tudi sebe zavarujeva.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.4.2012 18:50:02   
Anonimen
nam je zračunala kao 25 evrou pa vsak je zavarovan za 50.000 evrou.
je pa res treba ful prebrat pogodbo midva sva se kr dobr nadrsala k sva še varčevanje zravn uštimala zdej k pa dnar rabva bova dobla pa sam 80 procentov. pa nama je povedu da kao ko se odločiš da dnar vn uzameš kadr čš,MY ASS. ja vem, najna napaka, ampak zakaj se je tip mogu zlagat

(odgovor članu mojca*)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
18.4.2012 22:16:54   
Goldy
Ja, mi2 sva oba zavarovana. Imava več različnih polic za različne namene. Se moj poklicno s tem ukvarja in pozna zadeve.

Pa smo 4!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.4.2012 22:51:32   
Janeja

IZVIRNO SPOROČILO: Balerina

Pri nas je enako imava zavarovanje za 100.000 to je življensko in za primer invalidnosti ki bi bilo v primeru 100% invalidnosti 300.000 Eur. Mesečno plačujeva cca 30 Eur. Varčevanje pa imava posebaj. Meni je zavarovanje pomembno zaradi kredita in če se od naju komu kaj zgodi neka varnost za drugega partnerja in otroke.
Midva razmišljava tako če dava lahko za zavarovanje za avto cca 1.000 Eur na leto pa lahko tudi sebe zavarujeva.

Tudi midva razmišljava enako.
Pred 15 leti sva sklenila življensko zavarovanje za primer smrti ali invalidnosti. Oba sva se zavarovala na isto polico, plačevala sva cca.50 EUR na mesec. Ravno ta mesec se izteka 15 let - plačala sva jim 10.000 EUR, izplačano dobiva 11.800 EUR. Ni veliko, če gledamo iz naslova obresti, kljub temu pa nekaj več kot samo vplačan znesek je. Seveda pa na to ne smeš gledati kot varčevanje ampak kot zavarovanje in neko varnost za družino, če se komu slučajno kaj zgodi. Na izgubi po 15 letih sigurno nisva...

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.4.2012 8:33:53   
noranate
Balerina, daj povej, prosim, a je to znesek za vsakega posebej mesečno.....Mi plačujemo družinsko kolektivno in je na mesec 62 eur, brez šparanja,....

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.4.2012 9:25:20   
mojca*
punce, a lako napišete še pri kateri zavarovalnici imate te police?
moj ima 90e mesečno in dobi izplačano 50.000 v primeru smrti!
ve imate precej manjše premije in višja izplačila....
user posted image
a ima katera tu zraven tudi zavarovanje za primer najpogostejših bolezni? ( rak, infarkt, kap,....)

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.4.2012 10:40:11   
Nika v službi

IZVIRNO SPOROČILO: Janeja

IZVIRNO SPOROČILO: Balerina

Tudi midva razmišljava enako.
Pred 15 leti sva sklenila življensko zavarovanje za primer smrti ali invalidnosti. Oba sva se zavarovala na isto polico, plačevala sva cca.50 EUR na mesec. Ravno ta mesec se izteka 15 let - plačala sva jim 10.000 EUR, izplačano dobiva 11.800 EUR. Ni veliko, če gledamo iz naslova obresti, kljub temu pa nekaj več kot samo vplačan znesek je. Seveda pa na to ne smeš gledati kot varčevanje ampak kot zavarovanje in neko varnost za družino, če se komu slučajno kaj zgodi. Na izgubi po 15 letih sigurno nisva...

Ne govorita o istih zadevah. To je tudi generalno problem, ker ljudje ne ločijo kombi zavarovanj (življensko + varčevanje) ter riziko življenjskih zavarovanj, kjer ni izplačila razen ob doživetju (torej smrti, invalidnosti).

Riziko življenjska zavarovanja absolutno priporočam, sploh če imaš kredite in partnerja, otroke. Tudi v primeru invalidnosti si s tem pokriješ del stroškov zaradi izgube dohodka. Varčevanje pa naj bo drugje, nikar mešati obojega, ker so same izgube!

Zavarovalna vsota naj bi bila vsaj 100 plač, midva imava 200.000€ za smrt in 200.000€ za invalidnost.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.4.2012 18:38:04   
Janeja
Midva sva imela življensko zavarovanje na polici zav. Triglav. Brez nezgodnega zavarovanja - samo izplačilo v primeru smrti, invalidnosti in doživetja po preteku zavarovalne dobe 15 let. HB sva prišla do doživetja :-) in dobiva ta teden izplačan celoten znesek, ki sva ga v 15 letih vplačala, s pripisanimi dobički, ki jih je imela zav. v tem obdobju.
Nisva pa imela v tem zavarovanju vštetih nobenih bolezni, ker pred 15 leti to še nikjer ni bila opcija.
Ravno zbiram primerjave med zavarovalnicami, da takšno oz. podobno zavarovanje ponoviva.
Varčevanje pa seveda tudi jaz priporočam na drugem računu, ločeno od zavarovanja!

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.4.2012 19:05:04   
Paštetka
Mojca to ima Merkur + 18 ali kako je že polica nekaj takega.
Midva imava cca 15 polic različnih. Žal morava glede na delo, kredite. Tudi otroci so zavarovani, stanovanje, službe... V bistvu vse.
Imava nezgodno smrt, naravno smrt, invalidnost, bolnišnične dneve, hude bolezni, operacije, zlome kosti, rentno izplačilo, izplačila ob doživetju, varčevanje za maladva, ki se mu reče poročno darilo (dobita izplačilo pri 21. Letu).
Zavarovalna vsta je za oba nekje 150.000 do 200.000 € za posamezno opcijo.

Najino razmišljanje je pač tako, da v primeru, da se nama kaj zgodi, sta maladva preskrbljena in jima ne ostanejo samo dolgovi kredita. Kredit bo tako poplačan,pa še ostalo jima bo.

Varčujeva pa tudi tako, da imava odprti varčevalni račun.
Mene je ati učil, da je potrebno šparati takrat, ko imaš in ne ko nimaš. Pa četudi dava par evrov na mesec na stran.

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.4.2012 19:18:39   
Anonimen
Midva imava sklenjeno življenjsko zavarovanje (+invalidnost, pogoste bolezni itd.) za 25 let in če se po tem času nič ne zgodi (močno upam, da se nebo), dobiva vložen znesek + minimalne obresti nazaj. Se mi zdi potrebno, da partnerju in otroku vsaj v finančnem smislu ne bo treba pretirano skrbet, če se enemu kaj zgodi.

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
20.4.2012 9:02:45   
mateja95
Pozdravljeni

moje mnenje je, da bi moral vsak imeti življensko zavarovanje (varčevanje+nezgodno).
Pred 2 letoma se mi je ponesrečil mož in bi denar za bolnico, dnevno nadomestilo,
invalidnost še kako prav prišel.user posted image user posted image user posted image
Imela sva 5 slabih varčevalnih polic in na nobeni nezgodnega zavarovanja.
Bilo je zelo težko, velik kredit za hišo, položnice, še za v trgovino in osnovne stvari nisva imela.
Zdaj imava 2 ornk polici z vključenim kritjem za 20 težkih bolezni-hkrati varčevanje in vključeno
družinsko nezgodno zavarovanje (zavarovalnica Grawe).
Počutim se bolj varno in sem vesela, da lahko polici plačujeva in si bova potem recimo
čez 10 let, če se hvalabogu nobenemu nič ne zgodi tudi kaj privoščila zase oz. pomagala
sinu pri študiju. Vsem želim lep in uspešen dan, Matejauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?