Paštetka
|
Napišem samo za glavne jedi, ker priloge so itak od 5 do 10 minut gotove. Govejo juho skuham za vikend in jo zamrznem v posodicah, ostale juhe so pa itak v 15 minutah max. gotove. (Špargljeva, zelenjavna, paradižnikova, z rdečo papriko, česnova, brokolijeva, bučna...) - perutničke na žaru (pečica)(20-30 minut) - sv. vratovina pečena v žar ponvi (15 minut) - čevapčiči - 15 minut - špageti z rukolo in česnom - 10 minut - bolognese (omako tudi skuham za vikend, in potem dam v manjše posodice) - 8 minut - široki rezanci z orehi, mandeljni, lešniki, makom (6-8 minut) - ražnjiči (piščančji, ali s sv. medaljončki) - 10 minut - cesarska solata s čiken nageci (pišč. prsa narežem na trakove, zvečer spaniram s sezamom) in potem samo ocvrem, + velika skleda solate + kuhana jajčka + popečen tost, ki ga naribam s česnom - carski praženec z brusnicami + kompot (10 minut max.) - razni zrezki (piščančji, svinjski) popečeni v žar ponvi - 15 minut - ribe na žaru (pečica) - 20 minut - ocvrti fileji osliča - 15 minut - tuna na žaru - 10 minut - pica (kupim testo za pico v trgovini, tisto tanko, ko je zavito v tulec), obložim, - peka 8 minut, + obložitev - razne testenine s pelati (+ kakšna popečena zelenjava, ali tuna + koruza, olive, ...) - makaronova ponev (hrenovke popečem, skuham makarone, vse skupaj z začimbami in vrhnjem za kuhanje premešam, + kakšen jajček, sir po vrhu in v pečici popečem) - cca. 30 minut - pisana solata (ostanke pišč. mesa od prejšnjega dne malo popečem v ponvi, ta čas ko se hladijo, naredim polno skledo zelene solate (zelena, rukola, mlada špinača), naribam korenček dva, pol avokadoja, češnjevec, koruza, dodam semena (sončnična, sezamova (te prepražim prej), lanena,) pa narezane madeljne (cca 15-20 minut) - njoki v smetanski omaki s šparglji in čemažem - 10 -15 minut - razne rižote (cca 30 minut) - krvavice, prosenice, ajdove krvavice (20-30) minut Mi sicer nismo cel dan v službi, smo pa zelo "leteči" , smo dosti zunaj na igrišču. Mi kuhamo doma, je pa res, da imamo odprto kuhinjo, tako da sem ves čas z otroci, možem, smo skupaj in mi kuhanje ni problem. Še mala dva pomagata in je kuhanje tako del lepega dneva.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 11.4.2012 10:52:58 >
|