Pacota
|
Ja, v ponedeljek sem tudi jaz napotena na pregled krvi na infekcijski kliniki - na testiranje, da bom bolj mirna. Seveda upam, da sem prebolela. Ginekologinja me je takoj napotila tja. Gromska, so ti pa povedali napačno, da je vseeno, ko si že višje noseč. Meni je dr - infektloginja namreč povedala (in brala sem enako Pušenjaka), da je problem, če je še nisi prebolela. Res pa je pri višje nosečih več možnosti, da dete preživi. Če se okuži dojenček v trebuhu (kar kontrolirajo z odvzemom popkovne krvi) mu dajo infuzijo še v trebuhu, visoko noseče pa morajo predčasno roditi in jim dajo potem transfuzijo - gre za to, da jim odpove srček zaradi močne anemije, ki je posledica tega, da se v kostnem mozgu ne morejo več pravilno proizvajati krvničke. Če si pa nizko noseč, pa ni pomoči. Seveda v primeru, če se dete tudi okuži, kar pa je, če je okužena mati, statistično 50% možnosti. Tudi jaz seveda upam, da sem imuna. Vsaj glede na to, da sem vse živo v otroštvu prebolela. In vesela sem za mojo hči, da je dala to zdaj skozi in ne bo straha med njeno nosečnostjo. Baje pa je tako, da ko se 1x pojavi izpuščaj, tako ali tako dete ni več kužno. Kar torej je, je. Če sem okužena, že sem...
|