|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prestavljen PDP
9.3.2012 13:59:39   
butt3rfly
pozdravljene,
zanima me, katerim od vas je zdravnik v nosečnosti prestavil PDP, ki je bil določen na prvem pregledu? sama imam glede na zadnjo M in prvo pregled PDP 12.9., na nuhalni pa je dejala zdravnica, da je otroček večji in mi določila 6.9.... nuhalno nisem opravljala pri svoji zdravnici, zato se z njo še nisem pogovorila glede drugega PDP (pregled imam čez 1 teden).

torej: kako so vam prestavljali PDP in kdaj ste dejansko potem rodile glede na PDP?

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prestavljen PDP
9.3.2012 14:03:50   
kimica86
Pri prvem pregledu mi je G glede na zadnjo menstruacijo povedal, da je pdp 7.1., kar se mi je zdelo totalno nemogoče, saj vem kdaj smo uspeli otroka napalit (najmanj 14 dni kasneje), na nuhalni svetlini mi je doktorca rekla, da je 17.1., na prvi morfologiji pri G pa mi je prestavil datum na 20.1. in tako je vztrajal do konca!! Rodila pa sem 22.1.2012 user posted image In sem vedla, da pdp ne morem imeti pred 20.1.!! Pričakovali smo med 20.1. in 25.1. user posted image

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.3.2012 14:50:15   
**Tinkara78**
Prvič so mi nonstop prestavljali PDP, a sem na koncu rodila čisto izven termina - nedonošenko.

Zdaj pa sem do 16. tedna bila z merami otroka na PDP, potem pa se je razlika samo večala. Mala prehiteva za 2 tedna. PDP mi niso prestavili. Upam pa, da bom rodila vsaj malo prej glede na mere otroka.

Neposredna povezava do sporočila: 3
9.3.2012 16:38:51   
HHH
Meni so ga prestavili naprej, rodila pa sem 14 dni prej, kot je bil prvotni rok.
Drugič ga niso nič prestavljali, enkrat vmes je omenl, da je dete majhno. Porod pa je bil sprožen skoraj en mesec pred rokom zaradi drugih težav. Oba otroka sta bila res pod tri kile in pod 50 cm, a nista bila nedonošena in vse je bilo ok.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.3.2012 17:33:53   
tix
na morfologiji mi je prestavla rok na 14 dni kasneje in na koncu rodila 2 dni pred pdp, tako, da je dobro zadela user posted image

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.3.2012 18:13:13   
nusi
pri moji je tako, da najprej oceni PDP glede na menstro, potem pa preveri glede na velikost ploda in to je zanjo bolj relevanten podatek. Če na NS dajo drug datum potem eventuelno svojega spremeni, ampak men so na NS dali datum za 10 dni naprej, ona pa je svojega potem spremenila samo za 2 dni in tudi zadela.

Neposredna povezava do sporočila: 6
9.3.2012 19:49:02   
josephine27
torej: kako so vam prestavljali PDP in kdaj ste dejansko potem rodile glede na PDP?

meni so ga v prvi nosečnosti prestavili ( na prvem UZ) za 10 dni. rodila sem en dan pred PDP.

Neposredna povezava do sporočila: 7
9.3.2012 21:11:08   
Najaa
Meni so ga prvič prestavili za 8 dni prej pa so čist sfalili. Rodila sem en dan pred prvim PDPjem.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.3.2012 12:59:28   
november2010
Pri prvem so mi glede na zadnjo M postavili pdp 22.8, kasneje popravili na 4.9. kak mesec do konca pa prestavili na 6.9. Rodia 4.9. Jaz teh PDP-jev nikol ne jemljem kaj preveč resno bolj samo okvirno.

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.3.2012 13:16:41   
čiba

IZVIRNO SPOROČILO: november2010
Jaz teh PDP-jev nikol ne jemljem kaj preveč resno bolj samo okvirno.

Enako.

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.3.2012 15:52:19   
eva1
pri prvem niso spreminjali, pri drugi so mi ga iz 12.1. prestavili na 17.1(kar se je skladalo s tem kdaj sem imela nezaščiten sp.odnos), rodila sem 6.1...tretjič so mi ga iz 25.11 prestavili na 2.12, rodila sem 6.12

(odgovor članu čiba)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.3.2012 16:19:44   
caramel
Mene je G po UZ vprašala, če želim, da mi popravi PDP za dober teden nazaj. Mi je pa rekla, da ona večinoma PDPja ne popravlja na zgodnejše datume, ker mora nosečnica tudi ustrezno prej začeti s porodniško. Tudi meni se zdi smiselno, da porodniško nastopiš čim kasneje in jo s tem tudi "kasneje" zaključiš - če upoštevamo otrokovo starost. Ne vem pa, če so tudi ostali G toliko uvidevni.
No, sem pa rodila nedonošenko in bi bila ob porodu v vsakem primeru še v službi, bom pa po zaslugi G par dni dlje na porodniški.user posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.3.2012 20:42:55   
Zoja Lara
Moja G mi je določla PDP 15.2., na nuhalni pa 5.2.- kar je bolj držalo, glede na dan spočetja, vendar mi moja G datuma ni spremenila, ker je rekla, da se ne spreminja, če ni vsja 14 dni razlike. Rodila pa sem v 33. tednu- nedonošenčka.

Zdaj sem mamica, jupiii.

Neposredna povezava do sporočila: 13
11.3.2012 20:22:11   
pasijonka
Enako kot pri tebi. Pušenjak je na nuhalni napovedal en teden prej, tudi moja G je na prvem pregledu rekla, da je plod po merah videti teden dni starejši, vendar mi PDP-ja ni popravila. Naša punčka je prišla natanko na rok, ki ga je napovedal Pušenjak.

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.3.2012 10:13:22   
Ajra RR
IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly

pozdravljene,
zanima me, katerim od vas je zdravnik v nosečnosti prestavil PDP, ki je bil določen na prvem pregledu? sama imam glede na zadnjo M in prvo pregled PDP 12.9., na nuhalni pa je dejala zdravnica, da je otroček večji in mi določila 6.9.... nuhalno nisem opravljala pri svoji zdravnici, zato se z njo še nisem pogovorila glede drugega PDP (pregled imam čez 1 teden).

lp

Vprašaš lahko tudi Ringarajine ginekologe in porodničarje. Najdeš jih tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/tihomir-rizner_32

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?