|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pediatri
1.9.2005 14:03:55   
Tiamo
Pozdrav

sem že močno pogrešala RR, nova maska mi je .

Včeraj sem bila prvč z mojo mesec dni staro pri pediatrinji. Čist sem bila razočara, tako, da sem še danes čist iz sebe in skoz mi gre na

Takoj, ko je videla , je rekla, nohte ji je treba postrič..jaz ji rečem, da mi je patronažna rekla, da naj počakam da ji odpadejo, naslednjo rudno, pa naj ji postrižem, na to je bila tiho. Potem je rekla, da jo narobe pestujem, in da jo ne smem trest ampak ujčkat levo in desno. Ker je jokala sem ji dala malo čajčka po flaški in takoj je bil kažin, da otrok lahko dobi samo dve žlički čaja na dan????

Potem sem se hotela še pogovorit o hrani-ne dojim (pa je rekla, sej ste itak že zamenjala hrano, Aptimil je zelo uredu), glede kapljic proti krčkom je rekla, da nič ne pomagajo in da naj zdaj pričakujem še huje po kapljicah AD3 in da je moja naloga da jo skoz ujčkam.

Kakšne so vaše izkušnje? Pričakovala sem saj malo sočutja, že tako sem vsa iz sebe. Sej vem, da smo vsi pri zdravnikih samo številke, ampak kakšen nasvet ali lepa beseda je vedno dobrodošla.

lp tia74

P.S. No na koncu jo je polulala,
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Pediatri
1.9.2005 14:31:43   
Marogica
Mislim, da si malo preobčutljivo reagirala. Mogoče se ti je zdelo, da je neosebna, ker ste se prvič videli. Mislim, da ti je zdravnica povedala kar nekaj stvari, ki so pravilne:
1.Nisem še slišala, da bi nohti sami odpadli-meni so rekli, naj jih pristrižem ali pa pogrizem.
2. To o tresenju se tudi jaz strinjam, ker sem brala, da je tresenje slabo. Predstavljaj si, da bi te hotel nekdo potolažit/pestovat, pa te bi tresel. Jaz bi postala samo še bolj razdražljiva, ne pa umirjena. PReber si kaj o tem.
3. Za kapljice AD je pa tudi res, da nekatere otroke še bolj črvičijo. Povprašaj malo naokoli, pa boš videla, da se bo kar nekaj mamic strinjalo z zdravnico.
Potolaži se in ne jemlji vsega tako osebno. Vse lepo

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Pediatri
1.9.2005 15:20:01   
kati1
ojla

predlagam ,da prihodnjič pripelješ koga s sabo (zaradi drugega mnenja) ... mogoče je imela dohtarca slab dan    ... vsekakor pa, če se boš ponovno počutila neprijetno in se ti zdi, da je pokroviteljska do tebe ... zamenjaj pediatra!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Pediatri
1.9.2005 15:45:07   
SaaS
Tudi meni je veliko pomenilo, kako se je pediatrinja pogovarjala na prvem pregledu. Vse ti je novo in če še ona takrat ni preveč pripravlejna se pogovarjat.. Mogoče je mela pa samo dan tak in bo naslednjič drugače. Ne se preveč sekirat, važno, da je mala zdrava!
Nohte so tudi meni rekli, da jih na začetku še ni treba takoj striči. Ne spomnim pa se kdaj sem jih prvič postrigla. Je pa tako, da se mnenja zdravnikov, sester.. večkrat razlikujejo. Kar verjetno pomeni, da je oboje v redu. Torej, če postrižeš nohte že danes, ali pa drug teden.
Tudi jaz sem že naletela na različne teorije pri različnih zdravnikih (mislim glede drugih stvari, ne le striženja nohtov). Kadar sem v taki situaciji, se malo pozanimam pri drugih mamicah.
AD3 kapljice naj bi res še pospešile krčke. Mojemu je naša pediatrinja predpisala D3, ki pa ne vpliva na krčke. Vprašaj zdravnico, če ti zaradi krčkov raje predpiše D3. A vitamina otrok dobi s hrano dovolj.
Glede na to, da ne dojiš in mu daješ adaptirano mleko, pa mogoče poskusi s tistim, ki je namenjem proti krčkom - z oznako AC. Vem, da obstaja Novalac AC in mislim, da tudi Aptamil. Vprašaj v lekarni.
Kar se pa čaja tiče, mu jaz že od začetka dajem čaj za pit. Pri slabih dveh mesecih sem na pregledu na pediatrični spraševala, kako je s čajem. Odgovor: kolikor hoče, saj je to le voda. Vendar ni bil mišljen čaj Hipp ali kaj podobnega - instant, sladkega! Jaz sem mu kuhala čaj iz kumine in janeža (uporabim začimbe iz vrečke). Zdaj poleti pijemo pa kar vodo.
Pa glavo pokonci, poglej kakšnega sončka imaš!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Pediatri
1.9.2005 19:17:36   
Janika
JoJ, isto izkušnjo sem imela pri prvem pregledu, popolnoma enake pripombe okoli nošenja. solit naj se grejo. ne se sekirat.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Pediatri
1.9.2005 20:01:18   
Anonimen
Po moje pa nisi preobčutljivo reagirala, pediatrinja je bila nesramna. Zato prvi nasvet - zamenjaj.

Tudi meni so v porodnišnici rekli, da se prvi nohtki sami odfrcnejo, če ne, pa naj jih odgriznemo. Jaz jih na roki še zdaj "grizem" - z zobmi pretrgam na strani bel rob nohta, potem pa potegnem, da se odtrga. Na ta način so definitivno najbolje postriženi in ne ostaja nič "belega", s katerim bi se lahko opraskal po obrazu.

Tresenje otroka res ni priporočljivo in lahko povzroči hude možganske poškodbe. Govorim seveda o pravem stresanju in ne o rahlem tresenju. Ti pa priporočam, da si pogledaš kako stran z handlingom (odlična je ena hrvaška ampak je nimam več shranjene) ali si celo privoščiš en obisk pri nevrofizioterapevtu, da ti pokaže, kako se otroka dviga, spušča, previja, preoblači,... kajti tega nas na materinskih šolah ne naučijo. Je pa zelo pomembno.
Tudi DVD ali videokaseta od Vzajemne ima prikazanih nekaj dobrih prijemov in telovadbo za dojenčke.

Mislim, da je mleko Aptamil že nekoliko preživeto. Preizkusi Bebo ali Hipp. Če je tvoj otrok na adaptiranem mleku in ga popije vsaj toliko, kolikor je predvideno po deklaraciji, potem AD3 kapljic ne rabi. Nasprotno - lahko mu celo škodijo. Ker sta oba vitamina v mleku prisotna že v dovoljšnji količini. Če otroku še dodajaš kapljice, lahko pride do hipervitaminoze.
Poglej na škatlo mleka, ki ga pije, in preračunaj koliko vitaminov dobi na dan. Primerjaj s priporočeno dnevno dozo, ki je napisana v navodilih AD3 kapljic!

Definitivno ni tvoja naloga, da jo skozi ujčkaš. Tvoja naloga je, da ji nudiš čim boljše pogoje za psihofizično zdravje.

In še enkrat - menjaj pediatrinjo.



(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Pediatri
1.9.2005 20:06:57   
Anonimen
Aja, pa še nekaj.
Če že želiš jemati te kapljice, baje obstajajo ene avstrijske, ki ne povzročajo krčev. Se mi zdi, da so punce pisale, da se imenujejo Oleovit.
Bo katera napisala, ki jih je uporabljala.

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
2.9.2005 18:37:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Pediatri
2.9.2005 20:13:17   
Anonimen
No, takole, svoje mnenje sem že napisala in ga ne bom zagovarjala, ker se mi zdi neumno, oglasila pa sem bom glede hipervitaminoze, ki naj bi bila po ijinem mnenju nemogoča. Neumnost pa je to, kar si zapisala sama.
Če otrok dobi predpisano dnevno količino z adaptiranim mlekom, je vsak višek, ki se pojavi, odvečen!
Z dodajanjem kapljic AD3 kot ga prakticirajo nekateri pediatri /tudi do 20 kapljic dnevno/ je hipervitaminoza več kot možna!
... in glede grizenja nohtov, kar se tebi zdi fuj se meni zdi več kot normalno. Ne govorim o grizenju nohtov v stilu, ki je pojmovan kot glodanje, ampak o tehniki, ko z zobmi odgrizneš rob nohta in bel narastek povlečeš s prstom.
Glede naslednje pripombe pa - priporoča ga celo Penelope Leach v svoji knjigi!


(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Pediatri
2.9.2005 20:14:20   
Tiamo
Hvala za odgovore,

nohtki so sami odpadli in ko ji zrastejo ji bom postrigla.

S tresenjem nisem mislila, da sem jo ful tresla, pač z občutkom..tako kot bi se peljale z avtom ali z vozičkom po makedamu. Saj seveda vem, da tresenje ni OK.

Sem še enkrat klicala pediatrinjo, ker je imela ful trd drrekec in velik za "zamašek". No pa je rekla, da ji naj pripravim sladkan kamilični čaj in da ga naj popije vsaj 20 ml. Nisem nič ugovarjala, samo to nista dve žlički.

Lp šibam ker joka

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
2.9.2005 21:57:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Pediatri
2.9.2005 22:08:24   
Anonimen
Na Nizozemskem svetujejo dodajanje kapljic D3 samo pozimi, ko ni sonca. Poleti je dovolj že samo sonce. Menda tudi drugod po svetu teh kapljic zdravim otrokom več ne predpisujejo.
Zdravnica je bila pa res nesramna in bi jo jaz zamenjala, če bi imela možnost. Če jo primerjam za našo, kot noč in dan.

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Pediatri
3.9.2005 8:02:49   
Anonimen
Zakaj bi bila preveč občutljiva? Nikakor, to je tvoj otroček, prvi in ne veš vsega. Pri drugem je baje dosti lažje. Če sem imela kakšno vprašanje, se nisem obrnila na pediatrinjo, ampak samo na patronažno sestro, ki je bila in je super. Takšna domača, pravi, napravi tako, kot čutiš, da je prav. Še zdaj jo lahko pokličem in vprašam za vsak, še tako neumen nasvet. Nikoli se ne smeji mojim vprašanjem, vedno toplo odgovori in to je ogromno vredno. Pediatrinje so obremenjene z veliko otrok in mogoče imajo včasih slab dan, zato posplošujejo. Vsako dete je pa drugačno.
Kapljice, hja...baje da je res, da so krčki še bolj intenzivni. Ne bi vedela, moj se jih je do 12. tedna starosti že rešil. Krčki so del odraščanja. Skoraj vsak dojenček jih ima.
Nohte sem strigla po enem mesecu, ker je imel tako dolge, pa je vse ok.
Tresenje...če ji ne bi pasalo, bi se jokala. Če jo to pomiri, ji odgovarja. To je moje mnenje. Verjamem, da je ne treseš kot preprogo skozi okno.
Ti jo lepo ujčkaj, tako kot veš, da njej in tebi odgovarja. Ti najbolje veš, kaj je dobro za tvoje zlato!
Nič ne jokaj. Pozabi na vse to. Pobožaj svojo lepotičko in uživajta.

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Pediatri
3.9.2005 8:19:22   
CUKRČEK
Itak pa vsak pove drugače. Ravnaj se po svojem občutku...tako bo najbolje.
Eni pravjo to, drugi bo rekel ravno tega ne...

Vsaka mama najbolje ve , kaj je dobro za njenega otroka. Pediater je pa le za primere, ko otrok zboli.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Pediatri
3.9.2005 14:44:05   
NINA977
pri nas smo postrigli nohte 2 tedna po rojstvu, no prosila sem patronažno, da jih je postrigla. poskusila sem jih odgrizniti, ampak so nastali takšni špički, da se je še bolj pokrampal. zdaj je star 2,5m in mu jih strižem vsake 3-4 dni, ker mu zalo hitro rastejo.

tudi kapljice ad3 mu dajem (sicer ne čist redno) in nimam občutka, da bi ga ravno te črvičle.

lp nina


(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Pediatri
3.9.2005 15:34:00   
anamia
Ja res je prvi vtis najbolj pomemben...pa neglede, če je to prvi ali peti otrok...
Mi smo imeli tudi slabo izkušnjo s pediatrinjo in smo jo menjali...ti rečem prava dobra vila ,sprememba je 100% in tudi če se vozimo malo dlje je odnos drugačen..najbolj pomembno mi je bilo, ko je rekla, da jo lahko pokličem za vsako najmanšo negotovost...
Če imaš možnost menjaj, ker se mi zdi, da je zelo pomembno, s kakšnim srcem se odpraviš v posvetovalnico.
Vso srečo.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Pediatri
3.9.2005 19:08:13   
Anonimen
ija-1 je napisal/a:

Selena glede vitaminov A in D3 in "nevarnosti" hipervitaminoze:

Kopirano iz SmPC, datum zadnje revizije 10.12.2004:

Glede na to, da je v postopku razvoja in registracije nekega zdravila potrebno kar nekaj resnih študij, in priporočeno odmerjanje zdravila ni določeno kar tako malo po domače, čez "prst" , me tolmačenje in pametovanje slovenskih mamk o nevarnostih hipervitaminoz in da zdravniki ne vedo kaj predpisujejo vedno pogreje.
Odločitev, ali boste svojim otrokom v resnici dajale AD3 kapljice pa je seveda na starših.


No, glede na to, da te to tako fajn greje, bi bilo pametno in zelo racionalno, da tale post prebereš večkrat, predvsem pozimi, boš prišparala na kurjavi.
Z mamko pa lahko ob pogledu v ogledalo nazivaš sama sebe!

Dokler bodo slovenski pediatri kar v tri dni predpisovali kapljice, in to celo AD3, ki dokazano povzročajo krče, pa bom trdila točno to, kar sem napisala, da jih predpisujejo na pamet in marsikateremu, ki jih ne potrebuje!
Ker če ne mi zdravnica - pediatrinja, specialistka nevrologije - ne bi rekla, da ne ve in da še ni nikoli preračunala, če otrok dobi obeh vitaminov dovolj z mlekom in da pediatri ob doziranju itak računajo, da starši te kapljic ne dajejo vsak dan ampak samo dvakrat, trikrat na teden, ker jih sicer pozabijo dozirati!


(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
3.9.2005 21:14:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Pediatri
3.9.2005 21:57:55   
vrtnica777
hm, če se lahko vmešam, če dajete mleko novalac, date 7 kapljic, če pa daste aptamil pa le 4 kapljice...

to vem le zato ker sem zamenjala mleko in mi je pediatrinja svetovala tako, saj ima aptamil malo več teh vitaminov kot novalac...

aja... imela sem isti primer kot ti samo da je bilo še malo več zraven, tako da sem jo zamenjala in raje hodim k pediatru drugam (40 min vožnje) ti povem se splača že zaradi odnosa...

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Pediatri
4.9.2005 7:03:21   
Tiamo
hy,

punce, včeraj sem bila ponovno pri pediatrinji in je bila od prejšnega obiska kot dan in noč. Vzela si je 45 min časa, mi vse razložila, bila je pravo srce. Je prejšnič res vstala z levo nogo

lp

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
4.9.2005 8:11:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Pediatri
4.9.2005 9:29:34   
Anonimen
Srednjega dela nisem prebrala oz. nisem uspela prebaviti zaradi številnih manjkajočih vejic, sicer pa je itak ponavljajoče gaganje tako kot vse prej zapisano.

Odgovarjam samo na dve stvari, ki letita name:
- študirala sem precej več kot 20 let in zagotovo znam preračunati to, kar me zanima, in poiskati knjige, s katerih so študirali vehementni prej citirani osebki,
- ves zbor slovenskih velezdravnikov in veleznanstvenikov ne naredi name zaradi svojih nazivov nobenega vtisa, vsaj s svojo pojavnostjo ne, prvič, zaradi številnih strokovnih napak, ki jih delajo, drugič, zaradi zastarelega zdravstvenega sistema, za katerega sami, na srečo, niso odgovorni, tretjič pa zato, ker se imajo za tako samozadostne, neponovljive in nezmotljive; s tvojega pisanja sklepam, da si del te srenje (bohpomagej, vsak mora nekaj početi v življenju, nekateri pač prodajajo meglo),
- glede na to, kar pišejo uporabnice forumov, je doziranje omenjenih kapljic opravljeno na več kot površen način, in, če se prav spomnim, je v navodilih kapljic zapisano, naj se doziranje prilagodi otrokovi prehrani (dojen ali zalivan otrok), na to pa ne opozori skoraj nihče,
- prav imaš, nekega dne bom res gospodinja, jaz si to lahko privoščim!,
- to, da si mi stopila na žulj, si le domišljaš (še precej več je treba, da bi mi kdo stopil na žulj), ampak če ti ti povzroča tako ugodje, potem si le domišljaj napjrej , z mojim dovoljenjem .

Ker nameravam vsaj približno spoštovati želje, zapisane s strani administratorjev, je tole osebno obmetavanje zame končano. Bi pa toplo priporočala, da ga prebereš tudi sama, po potrebi tudi večkrat, mogoče bo potem kaj kam kapnilo - številna tvoja sporočila so polna sodb/osebnih žalitev uporabnikom, s katerimi se ne strinjaš.

Z željami, da bi te moji posti še naprej tako lepo greli in povzročali še naprej veliko ugodja!

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?