|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zamašen solzni kana
9.2.2012 9:38:46   
RG
Imam punčko staro 4 measece in ima že od rojstva zamašen solzni kanal. Očka se ji skoz solzi, kapljice ne pomagajo, brišem ji s fiziološko, masiram, pa ni nič boljše. Zanima me, če je imela katera iste probleme in kako dolgo je to trajalo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zamašen solzni kana
9.2.2012 9:46:22   
krogec
poznam to! moj je imel isto od rojstva levo oko nonstop gnojno, so mi pravili naj se še počaka pa počaka itd. ... v glavnem načakala sem se eno leto, potem pa je pri eni virozi naletel na nadomestno pediatrinjo in je takoj dala napotnico za očesno kliniko, čez 14 dni je imel prebrizgavanje solznih kanalov in od takrat (to je bilo januarja 2011) ni imel več kapljic - prej smo ga na 14 dni mučili! ko zdaj pomislim nazaj, bi njegovega pediatra zadavla, ker je malega pustil eno leto mučit s takšnim očesom; takrat na kliniki so mi namreč rekli, da že od treh mesecev naprej to delajo, ker ni noben baubau..
jaz bi na tvojem mestu vztrajala, da gre mala čim prej na prebrizgavanje, ker te kapljice so res samo mučenje; praktično vsem se oči potem zrihtajo in ni več vnetij

_____________________________

¤ ¤ ¤

(odgovor članu RG)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zamašen solzni kana
9.2.2012 9:52:49   
RG
Nisem vedela, da že tako hitro lahko opravijo ta poseg. Drug teden grema ravno k pediatrinji in ji bom res rekla, ker se mi že otrok smili, ko ji skoz brišem očko.
Hvala za informacijo.

(odgovor članu RG)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zamašen solzni kana
9.2.2012 10:05:57   
naja17
Ena tule, ne vem kdo je bolj obupan, mali, jaz al moj user posted image Sin bo eno leto, bli smo že pri okulistu, pravi, da do leta in pol ne pošiljajo, da se bo že zrihtalo, masirat in mazat. Ok, mažemo z vitaminsko kremo, tud kapljice in antibiotik smo dali skoz, pomaga kratkoročno, dolgoročno ne. Včeraj smo šli mal na zrak, mali je spal, še z dežno sva ga prekrila, ker je precej pihalo, v bistvu sploh ni bil zunej vornk, smo samo domov prišli, mu že lije ven - gnoj, zapacano, zasolzen oko user posted image .

krogec - kako pa zgleda ta poseg? Mene je strah, čeprov baje ne boli nič?

(odgovor članu RG)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zamašen solzni kana
9.2.2012 10:22:03   
krogec
očitno je veliko odvisno od tega, kje živiš - jaz sem bila z malim na očesni kliniki, oddelku za otroke v Ljubljani in ravno pred nama je bil en tromesečni dojenček, je zdravnica sama rekla, da čim prej tem bolje, ker toliko gnojenja (in posledično kapljic/kemije) ni vredu za oko, drugače sem iz Kamnika..pa še to - ta dojenček pred nama je bil tudi iz Kamnika, s tem da je bila njegova pediatrinja tista ženska, ki je naju kot nadomestna šele pri enem letu poslala, prej so tudi meme farbali z masažo itd. - zdaj mi pa naj nekdo pokaže dojenčka, ki se bo pustil šarit po očesu, če ga že tako gnoj moti!?
sam poseg ni nič groznega in si zraven v ordinaciji (če pa slabo prenašaš igle, potem raje zunaj počakaj in pošlji koga drugega zraven); malega so kot štruco zavili v rjuho, da je imel roke stinjene k telesu, samo glava je bila zunaj, potem pa ga je sestra prijela za glavo in s komolci stisnila ob telesu, da ni mogel migati .. potem je najprej dobil inekcijo za omrtvičenje, potem pa s takšno dolgo iglo dejansko pikne v notranji kot očesa (tam, kjer je solzni kanal, kjer se tudi gnoj nabira) in mislim da spere s fiziološko tekočino, vse skupaj traja manj kot minuto, najbolj "naporno" pa je tako za sestro, ki mora otroka čisto pri miru držat (zato bi rekla, da je lažje pri manjšem dojenčku, ker se še ne upira toliko)..
meni so sicer šle kar solze na oči, ko sem videla iglo, ampak sem si govoril, da bo potem pa mir - in je res.. tako da se ne bi več pustila "nasankat" s kakšnimi masažami..
pa srečno

_____________________________

¤ ¤ ¤

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zamašen solzni kana
9.2.2012 10:44:38   
Ajra RR
IZVIRNO SPOROČILO: RG

Imam punčko staro 4 measece in ima že od rojstva zamašen solzni kanal. Očka se ji skoz solzi, kapljice ne pomagajo, brišem ji s fiziološko, masiram, pa ni nič boljše. Zanima me, če je imela katera iste probleme in kako dolgo je to trajalo.


Na to vprašanje je že pred časom odgovorila pediatrinja Tina Božičnik. Najdeš ga tukaj: http://www.ringaraja.net/RR-strokovnjaki-Details.asp?expID=285

Lahko pa ji zastaviš tudi svoje vprašanje, sem prepričana, da bo dala kak uporaben nasvet.

_____________________________

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu RG)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




obračanje
tonks

Kdaj so se vam obrnili na glavco, tiste ki ste imele dolgo časa medenično vstavo?

po 40. tednu (17%)

po 39. tednu (3%)

po 38.tednu (9%)

po 37.tednu (10%)

po 36.tednu (9%)

prej (52%)


Število vseh glasov: 163

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!