zvoncki
|
Imam 1,5 leta starega otroka. Že nekaj več kot en mesec ima drisko - skoraj ves čas. Najprej so me enkrat klicali iz vrtca, da je dvakrat tekoče kakal, sem ga šla iskat. Doma se stanje ni spremenilo, sva šla k zdravnici, ga pregledala (ušesa, grlo, poslušala, pretipala trebušček) in rekla, da je to viroza in da nimamo kaj nardit - čakat, da mine (da neke diete ni). V lekarni sem kupila ene probiotične praške in mu do konca vse dala. Tako stanje je trajalo skoraj 10 dni (me je zdravnica opozorila, da lahko traja tudi 14 dni) in se nato umirilo. Doma sem ga imela še čez vikend, je blo vse ok, po dveh dneh spet v vrtcu rečejo, da je spet enkrat normalno kakal, nato spet driska (doma potem ni imel ravno driske, je pa imel zelo mehko blato). Ok, spet sem ga imela par dni doma, gre spet nazaj v vrtec, po 3 dneh spet driska (spet kličem zdravnico in je rekla, da ga nimam kaj voziti, ker pri driskah pač ni zdravila in je pač treba "pregurat". Sedaj je spet tako - enkrat na dan skoraj tekoče kaka, ostali čas pa mehko. Mu pa spet dajem probiotike. In nisem še ugotovila, da bi mu npr. kakšna posebna hrana povzročala te probleme, saj je tudi do sedaj jedel vse in takih problemov ni imel. Zanima me, ali je normalno, da se to vleče že skoraj več kot en mesec, bolj ali manj? Mogoče ima res tako smolo, da pobere ravno te viroze, ki pač povzročajo drisko. Ali bi ga peljale nazaj in prosile, da ga bolj pregleda (npr da bi dala pregledat blato)? Drugače naj še povem, da nikoli ob tem ni imel vročine, pije in je normalno, hujša ne, torej razen kakanja nič posebnega.
< Sporočilo je popravil zvoncki -- 28.1.2012 18:13:22 >
|