|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   šepanje pri otroku!!!
22.1.2012 19:11:56   
dawnmama
pozdravljeni! user posted image

moj otrok (star je 21 mesecev) je dobra dva tedna nazaj pričel šepati na levo nogo. takrat sva ravno jemala antibiotk zaradi vnetega grla.
ker šepanja sprva nisem povezala z boleznijo, na dotik pa tudi ni kazal znakov, da ga kaj boli, sem pediatrinji za šepanje povedala na kontroli šele čez 4 dni.
povedala mi je, da je najvrjetneje sinovitis-vnetje sklepne tekočine pri kolku in dobila sva napotnico za ortopeda.
pri ortopedu so mu delali ultrazvok in rekli, da je vse ok, da ni videti kakšnega izliva, da je pač noga verjetno še malo razdražena od sinovitisa, ki pa na uz več ni viden, torej bi se šepanje po nekaj dneh tudi moralo končati. bila sva tudi v laboratoriju-pregledali so kri in je vse bp.
kakorkoli, otrok še vedno občasno šepa, levo nogo drži nekako napeto, tako da greva jutri verjetno nazaj k ortopedu.
zanima pa me, če ima kdo podobno izkušnjo-kako dolgo je šepal vaš otrok(glede na to, da so rekli, da bi šepanje naj hitro prenehalo), ali morda mislite, da bi lahko bilo krivo še kaj drugega?
malo sem že zaskrbljena, upam da to ne bo pustilo kakšnih posledic, tudi v bolniški sem že dobra dva tedna...
prosim vas za komentarje, lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: šepanje pri otroku!!!
22.1.2012 20:37:36   
bskrle
To je  zaplet po anginah, sklepi ratajo občutljivi. Ima moj nečak.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu dawnmama)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.1.2012 22:02:18   
taška30
Ja, tudi pri moji tamlajši smo imeli 1x tole šepanje. Tega je sicer že dolgo, zato se ne morem spomniti ali je imela zraven še kakšno bolezen oz. antibiotik, stara je bila pa okoli 2 leti. In spomnim se, da tudi jaz nisem imela občutka, da bi jo kaj bolelo, le eno nogo je nekako vlekla za sabo. No, diagnoza je bila podobna, vnetje sklepne tekočine, kolikor se spomnim, nismo pa bili poslani k ortopedu, pač pa je dobila sirup, ki ga je jemala 1 teden. Imena ne vem, vem pa da ima isto učinkovino kot Nalgesin tablete, torej analgetik. Šepat je nehala takoj, ker je očitno ni več bolelo, če po prenehanju jemanja ne bi bilo bolje, pa naj bi prišli nazaj na nadaljne preiskave. No, pa je po 1 tednu minilo.
Lp

(odgovor članu dawnmama)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.1.2012 9:33:02   
dawnmama
aha, ja mi pa nismo dobili nobenega sirupa oz.ničesar. rekli so samo naj počiva in da bo minilo samo od sebe-čeprav slabi 2 leti staremu otroku dopovedat naj miruje.... bolj težko...
ravnokar se odpravljamo na kontrolo k ortopedu, bomo videli kaj pravijo.
lp!

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.1.2012 22:52:08   
frufru
pri nas je po preboleli angin in Ab kot komplikacija prišlo do vnetja kolka in suma na pertesovo bolezen smo bili teden dni v bolnišnici. Baje je to pogosto pri fantkih med 3. in 10 letom. Gre pa za nepravilno prekrvavitev kolka in posledično propadanje. Boljš, da si tečna mama in pediatra opozoriš na to. Pri naši sosedi P na to ni pomislila, pa je mali vedno bolj šepal, potem je pa šla po 2. mnenje in so to odkrili, samo je moral otrok že pod nož in operacijo kolka v valdoltri, ker je bil sklep že napol propadel

(odgovor članu dawnmama)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.3.2012 14:12:06   
smej
dawnmama
kako ste uredili pri ortopedu? Je vse vredu? Tudi mi se borimo s šepanjem že kar nekaj časa in me že malo skrbi, da je kaj hujšega kot samo vnetje kolka. Ste vi opravili še kakšen dodaten pregled?

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.