|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   genetska napaka - SS in prevelika NS
19.1.2012 18:44:41   
ananaska78
Pozdravljene!

No, moja zgodba je taka.
Zanositi poskušava že 6 let. Sva v postopku umetne oploditve - ICSI (v MB).
Prvič sem zanosila lani aprila, vendar sem takoj po krvnem testu pričela krvaveti. Imela sem SS v 5.tednu.
Nato sem zanosila s pingvinčkom. Vse je bilo ok do merjenja nuhalne svetline. Izmerili so mi NT = 4,6 mm, 1:3 in pa previsoko frekvenco srnega utripa ploda. To je zelo neugodna kombinacija.
Šla sem na tudi na biopsijo horionskih resic, sedaj čakam na rezultate. Vendar ni nekega upanja in bom verjetno morala na splav (nekje 17. teden nosečnosti bom takrat) user posted image .
Pred biopsijo sem bila tudi na genetskem posvetu v LJ. Tam smo narisali le družinsko drevo (ki je na obesh straneh brez posebnosti) ter razložili so mi poseg biopsije.

In sedaj moje vprašanje:
ali se je katera srečala s podobno zgodbo - mogoče večkratni splavi... in sta s partnerjem zaradi tega potem šla na genetske posvete in preiskave. So kaj ugotovili, kaj pametnega povedali?
Kaj lahko sploh zdaj pričakujem, kako me bodo obravnavali? Kaj drugače ali grem normalno spet v postopek kot vse ostale?

Bila bi vesela vsakeršnekoli informacije.

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
19.1.2012 22:21:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ananaska78)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
19.1.2012 22:22:42   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: genetska napaka - SS in prevelika NS
20.1.2012 8:51:48   
janapan
Ena moja kolegica je tudi imela ful slab rezultat NS ne vem sicer koliko ampak podobno kot ti. Na koncu je bilo vse bp. Nuhalna svetlina je prsejalni test to pomeni v tvojem primeru, da bi pri takem rezultatu merjenja bili 3 od 4 otrok zdravi eden pa bolan. Imej v mislih to da bi bili trije zdravi. Torej imaš veliko možnosti da bo vse bp.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.1.2012 8:55:38   
aprilčica07
Glede srčnih utripov ti žal ne znam nič povedat. Sem imela pa tudi sama slabo NS, tveganje je blo 1 proti 36. Sem šla potem na AC in je blo vse ok. Danes nas razveseljuje zdrava 2,5 letnica.

Močno upam, da bo tudi pri vas tako. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.1.2012 10:41:00   
ananaska78
Hvala z spodbudne besede, vendar pri meni verjetno ne bo tako.
Zaradi srčnega utripa ploda...
Skoraj sigurno bo treba na splav oz. zgodnji porod. Baje se ta splav odvija enako kot porod (imaš popadke, se odpiraš...le ozroka ne odneseš domov) kar me je milorečeno ŠOKIRALO user posted image user posted image .
Rada bi, da bi bil že maj in bi bilo vse hudo že za mano...

Life sucks!!!

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.1.2012 10:49:50   
aprilčica07
ananaska78 :user posted image user posted image user posted image user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

Neposredna povezava do sporočila: 7
20.1.2012 11:52:40   
Jassika
ananaska user posted image user posted image Ampak ne obupaj prosim, dokler ti ne povedo rezultatov BHR. Mogoče pa se zgodi čudež. Močno držim pesti, da se bo!!

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.1.2012 12:10:09   
mausikaa
Ananaska razmišljaj pozitivno, ne si slikat črnih scenarijev...NS je presejalni test...

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.1.2012 12:20:22   
Katy78
Pri meni so mislim da nekje v 9. tednu namerili srčni utrip čez 185 in mi je G rekla, da je v takem primeru večja verjetnost kromosomske napake, na AC se je pa izkazalo, da je vse ok. Je pa res, da je bil pri meni srčni utrip na NS ok in tudi nasplošno je bilo tveganje nekje 1:3500 ampak jaz sem šla potem vseeno na AC. Upam na najboljše tudi pri tebi.

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.1.2012 13:43:48   
ananaska78
Hvala vsem za spodbudne besede.
Vendar na nuhalni ni bila posebej optimistična, enako moja ginekologinja. Na biopsiji horinonskih resic pa so mi povedali, da tudi če bodo rezultati biopsije ok in ne bo kromosomskih sprememb, to ni garancija. Pri takem utripu (ni bil takšen le en dan) in pri taki nuhalni svetlini (4,6 mm) je najverjetneje nekaj narobe. In to se pa potem vidi šele na morfologiji (20.teden ali več) ali pa se celo sploh ne (npr. umske zaostalosti lahko ne vidijo). Povedali so mi tudi, da je velika verjetnost, da mi otrok v maternici umre.
Tu ne govorim o Downovem sindromu (ki je najbolj blag od vsek kromosomskih sprememb) ampak o mnogo hujših sindromih...

Mogoče sem sebična, ampak res si ne predstavljam biti v strahu kakšen otrok se mi bo rodil. Tako me je strah. Nisem pripravjena in dovolj močna za zelo bolanega otročička user posted image .

Rada bi šla na genetske-genske teste, ker je tudi moja mami rodila mrtvega otroka (v 6,5 mesecu) in imam občutek, da mogoe z mano nekaj ni 100% ok. Ima katera izkušnje s temi (verjetno krvnimi) testi?

HVALA VAM!!!!!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.1.2012 20:49:53   
mausikaa
Kaj pa AC? vsaj za trisomnije boš izvedela...za genetske preiskave pa mogoče najboljše če vprašaš svojega G če te lahko pošlje - ampak če se prav spomnim itak traja kar nekaj časa da izveš izvide...
no jaz držim pesti da je vse ok in da bo tvoje dete zdravo in nagajivo

Neposredna povezava do sporočila: 12
23.1.2012 20:50:20   
mausikaa

< Sporočilo je popravil mausikaa -- 23.1.2012 20:51:12 >

Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
23.1.2012 21:55:12   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?