Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: zivjo,ima katera rok 2012 avgusta??? 14.12.2011 15:34:27
|
|
|
|
alt_ernia
|
Ojla..... super je zvedet še za nekoga, ki ga je v istih dneh doletela vesela novička, kot nas :))) sedaj smo v fazi "saj ni res pa je"! Sem si rekla, ta mesec pa ziher ni nič ratalo...pol pa +!! Super novička. Je to tvoja prva nosečnost?
|
|
|
|
RE: zivjo,ima katera rok 2012 avgusta??? 14.12.2011 16:03:02
|
|
|
|
Kliki
|
obema čestitam.
|
|
|
|
RE: zivjo,ima katera rok 2012 avgusta??? 15.12.2011 8:45:11
|
|
|
|
ladydi69
|
živjo,ne ne to je moj drugi,imam že fantka Anžeta ki je bil v novembru 2 leti.Pa ti? Kdaj imaš rok in iz katerga konca si? LP
|
|
|
|
RE: zivjo,ima katera rok 2012 avgusta??? 15.12.2011 9:24:33
|
|
|
|
Kratka
|
lahko se pridružita na temi avgustovke 2012, pod čvekanje v pričakovanju...nas je kar nekaj tam :) drugače pa čestitke obema
|
|
|
|
NUHALNA SVETLINA 18.1.2012 17:05:11
|
|
|
|
ladydi69
|
pozdravljene, Danes sm bila pri svoji G na pregledu.Naročiti pa se tudi moram za NS!!!.Ko vas berem sem opazila da po 35 letu starosti naj bi bila NS zastonj oz. na napotnico.Jaz sem to omeniLA svoji G in ona je zanikala,da tega ni. In tudi.če bi mi dala na napotnico bi potem morala ona plačati ne pa moja zavarovalnica?? Ali je to res? Ima katera izkušnkje z tem? In ,če katera ve,če ne morem dobiti napotnico pri svoji G,ali bi jo lahko kje drugje dobila? HVALA!!!!!!!!!!!!! In če iam katera napotnico kam greste?? LP
|
|
|
|
RE: NUHALNA SVETLINA 18.1.2012 17:50:18
|
|
|
|
Kratka
|
Mislim, da ima tvoja G kar prav. Jaz sem imela včeraj pregled in sem jo vprašala kako je s temi napotnicami za NS, pa je rekla, da ona že tri mesece tega ne opravlja več na napotnico, prej so pa tudi ženske iz Lj hodile k njej na štajersko na preglede z napotnico, ker v Lj tega ni že nekaj časa. Žal boš morala plačat, ker država špara.
|
|
|
|
ALI VESTE DA NI VEČ PAKETA OZ DENARJA OB ROJS... 15.6.2012 11:50:08
|
|
|
|
ladydi69
|
Pozdravljene punce, Zanima me ali ima katera rok avgusta ter da je oddala vlogo za denarno pomoč,ki naj bi jo dobil namesto paketa???? Ali veste da tega več ni,ne paketa ne,denarja....Danes sem bila ter oddala papirje za porodniško v radovljici ter mi je una gospa rekla ter dala papirje za otroški dodatek,in da se gleda šele septembra,oktobra in seveda se gleda,če imaš že otroka,koliko avtov imaš,premoženje itd in na podlagi tega bodo določili,če ti kaj pripada....mislim no,a je država res tako skopušna,naj pogledajo Avstrijo...No zvedela sem une ki so oddale v maju pa še dobijo otroški dodatek ob rojstvu,sedaj pa ne...... A ni to krivica,,kaj kislite ve,ima katera rok avgusta in je dobila isti odgovor kot jaz??? lp
|
|
|
|
RE: ALI VESTE DA NI VEČ PAKETA OZ DENARJA OB ... 9.7.2012 5:39:43
|
|
|
|
daška91
|
Ladydi69 - No jz sm iz tvojga konca in sicr iz Kr.Gore , vm večinoma tud okol radolce velik. Mam pa sama tud Avgustovčka 2011 mojga malega Nejca. Rees gre čas prehitro še malo pa bomo stari 1 leto. Drugače kar se pa tiče NS bom pa jz nekj povedala. No en let nazaj ko sva z mojim hodila v MŠ v Kranj in smo mel lih to debato gor dol in pol smo pa pršli na ceno. Da vam povem babca je kar debelo pogledala kolk smo plačale in jz sm, bla kr besna ko sm zvedla da to sploh ni res da naj bi imele vse nosečke ne glede na starost zastonj.No sam sj zdj je kar je denarja tolk in tok nam dobila nazaj. Sam tolk o tem....
< Sporočilo je popravil daška91 -- 9.7.2012 5:42:25 >
|
|
|
|
RE: ALI VESTE DA NI VEČ PAKETA OZ DENARJA OB ... 30.8.2012 7:42:58
|
|
|
|
daška91
|
No punce ko je lih debata o tem paketu , denarni pomoči ob rojstu ; no to ŠE KR JE ¨!! mi je kolegica povedala , ki ima rok decembra in je rekla da bo vzela paket , jz sm kar čudno pogledala ko je veliko govoric o tem da tega ni več.
|
|
|
|
RE: ALI VESTE DA NI VEČ PAKETA OZ DENARJA OB ... 30.8.2012 9:20:14
|
|
|
|
Tippi
|
Kako ni več???? A to pomeni, da čisto nič več država ne da?? Ne paketa, ne denarja???? Jaz sem brala nedolgo nazaj, da lahko sam skombiniraš paketek? sem verjetno falila datum in je to že staro. Prosim za info. Kam plujemo
|
|
|
|
RE: ALI VESTE DA NI VEČ PAKETA OZ DENARJA OB ... 30.8.2012 9:28:06
|
|
|
|
benika
|
IZVIRNO SPOROČILO: ladydi69 Pozdravljene punce, Zanima me ali ima katera rok avgusta ter da je oddala vlogo za denarno pomoč,ki naj bi jo dobil namesto paketa???? Ali veste da tega več ni,ne paketa ne,denarja....Danes sem bila ter oddala papirje za porodniško v radovljici ter mi je una gospa rekla ter dala papirje za otroški dodatek,in da se gleda šele septembra,oktobra in seveda se gleda,če imaš že otroka,koliko avtov imaš,premoženje itd in na podlagi tega bodo določili,če ti kaj pripada....mislim no,a je država res tako skopušna,naj pogledajo Avstrijo...No zvedela sem une ki so oddale v maju pa še dobijo otroški dodatek ob rojstvu,sedaj pa ne...... A ni to krivica,,kaj kislite ve,ima katera rok avgusta in je dobila isti odgovor kot jaz??? lp Paket je še vedno, vendar o pravici do paketa odloča CSD, ne dobi ga več lih vsak. In paket se dobi po rojstvu otroka in ne prej. Preden širite dezinformacije se pozanimajte, ker ustvarjate nepotrebno paniko in slabo voljo.
|
|
|
|
RE: ALI VESTE DA NI VEČ PAKETA OZ DENARJA OB ... 30.8.2012 9:31:51
|
|
|
|
marantz
|
http://www.ringaraja.net/clanek/ali-paket-ob-rojstvu-novorojencka-ostaja_5647.html Pomoč ob rojstvu novorojenčka – paket za novorojenčka Pri pravici do pomoči ob rojstvu otroka je se s tem zakonom postavlja premoženjski cenzus. Prej univerzalna pravica je torej po novem omejena s premoženjskim cenzusom, ki znaša 631,93 evrov (neto) na družinskega člana, kar pomeni, da povprečni mesečni dohodek na osebo ne presega 64 odstotkov neto povprečne plače skladno z določili ZUPJS (Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev), ki se uporabljajo za odločanje o pravici do otroškega dodatka. Vrednost in vsebina paketov se s tem zakonom ne spreminjata, prav tako znesek za pomoč ob rojstvu novorojenčka ostaja enak. Starši po rojstvu otroka to pravico še vedno uveljavljajo na centru za socialno delo, in sicer se pravica lahko uveljavlja 60 dni pred predvidenim datumom poroda, vendar bo center za socialno delo o njej odločal šele po rojstvu otroka, ko bo otrok vpisan v centralni register prebivalstva. Vse o paketih piše na uradni spletni strani, ki jo je pripravilo Ministrstvo za družino, delo in socialne zadeve www.novorojencek.com.
|
|
|
|
RE: ALI VESTE DA NI VEČ PAKETA OZ DENARJA OB ... 30.8.2012 9:31:55
|
|
|
|
Tippi
|
Benika hvala za tvoj odgovor. Res sem bila rahlo šokirana. Morda veš, kakšni so pogoji za pridobitev paketa? In kdaj naj bi se prijavil zanj, da te potem "obdelajo" in odločijo ali si upravičen do njega ali ne? Iskrena hvala za odgovor.
|
|
|
|
RE: ALI VESTE DA NI VEČ PAKETA OZ DENARJA OB ... 30.8.2012 9:42:01
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi Benika hvala za tvoj odgovor. Res sem bila rahlo šokirana. Morda veš, kakšni so pogoji za pridobitev paketa? In kdaj naj bi se prijavil zanj, da te potem "obdelajo" in odločijo ali si upravičen do njega ali ne? Iskrena hvala za odgovor. Ti je marantz odgovorila: 60 dni pred predvidenim datumom poroda, vendar bo center za socialno delo o njej odločal šele po rojstvu otroka, ko bo otrok vpisan v centralni register prebivalstva. . Tudi pogoji za pridobitev so napisani zgoraj.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Skupno spanje - da ali ne?Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Izbira imena za tretjega otrokaguglaKatero ime bi slo zraven Neli n Filipa?Tim (
62%)
Izak (
38%)
Število vseh glasov: 159Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!