|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   huda slabost
5.11.2011 12:14:56   
Anonimen
Noseča sem 13t, že 3. dan zapored mi je grozno slabo, hrano in pijačo večinoma zbruham, komaj kaj ostane v meni, in tak je od jutra do večera, mogoče je kako kratko nekajminutno dobro obdobje vmes.
Danes imam že močan glavobol, po moje zaradi dehidracije, ko hodim, se mi rahlo vrti. Ne bi rada zastonj hodila k zdravniku, me pa zanima, kje je tista meja, ko bi morala iti? Ali te zaradi infuzije dolgo zadržijo v bolnici?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: huda slabost
5.11.2011 12:25:59   
MioBambino
Pojdi se pokazat k zdravniku.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.11.2011 12:35:22   
Medea10
Ja, raje se pojdi pokazat. Dehidracija ni nič dobrega za otročka. A si probala jest prepečenec al pa žemljico malo po malo? 

(odgovor članu MioBambino)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.11.2011 12:47:10   
tulpek
Nabavi si rehidracijsko sol in pij po malih žličkah. Če niti to ne gre, pa takoj k zdravniku. Samo voda ne bo dovolj, če že nekaj dni nisi nič obdržala v sebi. Poskusi s cedevito, če jo imaš ali magari s sokom in malo soli not. Js sem imela pri 10. tednih bruhalno-sralno virozo in je bilo 2 dni podobno, vse je šlo ven zgoraj ali spodaj, če sem pila res samo malo, pa je ostalo. S hrano se ne mučit, če ne gre, samo da tekočino dobiš, bo pa tako počasi boljše, oz. bi moglo bit. 

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.11.2011 12:48:39   
tulpek
Sem prebrala še enkrat in če se ti že vrti bi bilo najboljše res takoj k zdravniku (razen če se ti vrti od vročine, nisi napisala). 

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.11.2011 13:01:42   
Anonimen
Hvala za nasveteuser posted image

Ne vrti se mi od vročine, temperaturo imam nekje 36 stopinj, ampak baje to ni tak problem.

S hrano sem že probala prepečenec in krekerje, v glavnem vse stare fore, ki so pri meni delovale do zdaj, ampak ni blo učinka. Že to, da je košček kruha v meni ostal od zajtrka, je uspeh. Z vodo se ne upam preveč silit, jo pijem čisto počasi, se pa mi počutje ne izboljšuje kaj preveč. Bom probala še z rehidracijsko soljo, pol pa bomo vidli ... V glavnem, počutim se obupnouser posted image

(odgovor članu tulpek)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.11.2011 13:14:18   
tulpek
Hja voda.... js že celo življenje pijem samo vodo, ups, sem jo pila.... od te viroze, 7 tednov nazaj, je pa niti požirka ne morem, ker mi gre na bruhanje user posted image user posted image user posted image že itak mi gre skoz na bruhanje, čeprav sem v 17. tednu... tak da ti svetujem, da poskusi kaj drugega, če voda ne gre. Meni je ravno med to virozo pasal 100% fructalov gosti sok breskev, sedaj se pa nalivam s čajem, ker vode niti v usta ne spravim.

Veliko sreče in če se na popravi kmalu vsaj pokliči v zdravstveni dom in se pozanimaj. Pa malo glej, kolikokrat greš na wc, če je urin zelo rumen, če ima čuden vonj...

Obupno sem se pa js počutila še kak teden... traja, da si telo opomore, sploh če si noseča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.11.2011 14:58:49   
JAPE
Živjo,
v prvi nosečnosti sem morala na infuzijo zaradi dehidracije. 3 mesece huda slabost. Bruhala sem po 7x na dan, shujšala 6 kg. V bolnici sem bila 5 dni, po tem se je začelo stanje izboljševati. V drugi nosečnosti se shujšala le 3 kg, ker sem se malo bolj v roke vzela. Namreč začela sem jesti prej preden mi je postalo slabo. Torej jesti večkrat na dan, nikoli do povsem sitega.
Tudi meni voda ni pasala, pa jo sicer zelo rada pijem. Najbolj so mi pasali sendviči.
Pomaga pa tudi sea band - trakovi proti slabosti, ki jih nosiš na zapestju. Vredno poskusit.
Srečno!

(odgovor članu MioBambino)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.11.2011 15:16:32   
Anonimen
tulpek, JAPE, dober predlog ... Sama sem mislila, da MORAM pit vodo oz. da če mi voda ne paše, da mi bo kaj drugega še manj. Pa v bistvu ni tak, je res lažje s čim drugim, sicer mi je še vedno slabo, ampak vsaj zbruham ne vsegauser posted image

(odgovor članu JAPE)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
5.11.2011 15:21:26   
Felicita
proti dehidraciji je dober tudi kak getorade oz. izotonični (športni) napitek... sicer pa se strinjam s puncami - jej po malem (tud če skoz neki grickaš) in kar ti paše, tudi če ni najbolj zdravo. proti slabosti pa itak ni nekega splošnega recepta, vsaki pomaga kej drugega-  od ingverjevega čaja, coca-cole, trakov proti slabosti, ... poskusi s par zadevami če ti kej pomaga.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.11.2011 16:38:19   
blaža
Če se ti zdi, da ne bo šlo,.. raje pojdi k zdravniku.

Jaz sem pri prvi shujšala v prvim mesecih 10 kg, in bla non stop na infuziji. Pri drugi nosečnosti je blo še slabše in sem shujšala 11 kg, in sem bla 5x po en teden, ta zadnjo rundo pa 2 tedna v bolnici na ifuziji. Enostavno nisem mela izbire, ker vase nisem spravla niti požirka vode, kaj šele kaj drugega. Da ne govorim kako mi je vse smrdelo, od šampona za lase, glea za tuširanje, tako, da je blo že to osnovno, prav muka. Ostrižt sem se morala obrakrat od dolgih las, kre se nisem mogla drugače zrihtat( si likam lase, in tega nisem zmogla več), noge so ble kot v pragozdu, obrvi sem mela kot Jan Plestenjakuser posted image user posted image

No, sem preživela .user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.11.2011 17:23:50   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

tulpek, JAPE, dober predlog ... Sama sem mislila, da MORAM pit vodo oz. da če mi voda ne paše, da mi bo kaj drugega še manj. Pa v bistvu ni tak, je res lažje s čim drugim, sicer mi je še vedno slabo, ampak vsaj zbruham ne vsegauser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image Super. Po moje je tako tudi zato, ker telo rabi nekaj drugega (minerale) in voda jih samo dodatno odnaša, kar ni problem, če normalno ješ. Ti samo po malem jej/pij, kar ti paše, tudi če ni zdravo, samo da nekaj je.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.11.2011 17:25:52   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Če se ti zdi, da ne bo šlo,.. raje pojdi k zdravniku.

Jaz sem pri prvi shujšala v prvim mesecih 10 kg, in bla non stop na infuziji. Pri drugi nosečnosti je blo še slabše in sem shujšala 11 kg, in sem bla 5x po en teden, ta zadnjo rundo pa 2 tedna v bolnici na ifuziji. Enostavno nisem mela izbire, ker vase nisem spravla niti požirka vode, kaj šele kaj drugega. Da ne govorim kako mi je vse smrdelo, od šampona za lase, glea za tuširanje, tako, da je blo že to osnovno, prav muka. Ostrižt sem se morala obrakrat od dolgih las, kre se nisem mogla drugače zrihtat( si likam lase, in tega nisem zmogla več), noge so ble kot v pragozdu, obrvi sem mela kot Jan Plestenjakuser posted image user posted image

No, sem preživela .user posted image

Saj vem, da ti ni niti malo v tolažbo, ampak je pa fajn ,da vem, da bi mi lahko bilo še slabše.... in da se ne smem preveč pritoževat user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.11.2011 21:01:36   
m_o_i
meni je bilo slabo po zobni pasti aquafresh(ki sem jo uporabljala ze 10 let prej) in...vsi mehcalci lenor so mi obracali zelodec(in tole z lenorji mi je ostalouser posted image )

no, mogoce so pri tebi slabosti tudi posledica kaksnega "vsakodnevnega" vonja

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.11.2011 11:58:56   
Zoja Lara
Mogoče maš dvojčka user posted image
Pri meni je bla tud huda slabost in na nuhalni je postalo jasno zakaj user posted image user posted image

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.11.2011 12:32:47   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Noseča sem 13t, že 3. dan zapored mi je grozno slabo, hrano in pijačo večinoma zbruham, komaj kaj ostane v meni, in tak je od jutra do večera, mogoče je kako kratko nekajminutno dobro obdobje vmes.
Danes imam že močan glavobol, po moje zaradi dehidracije, ko hodim, se mi rahlo vrti. Ne bi rada zastonj hodila k zdravniku, me pa zanima, kje je tista meja, ko bi morala iti? Ali te zaradi infuzije dolgo zadržijo v bolnici?

Meni je tudi bilo grozno slabo. Ko sem začela bruhat še med spanjem sem posegla po svečkah proti slabosti, ki mi jih je predpisala ginekologinja. Potem sem se vsaj naspala, po požirkih napila in malo najedla. Kaaak sem bila laaaaačna. Zdaj sem imela pavzo par tednov s slabostmi, zdaj so se pa spet vrnile. Sicer ne v tako hudi obliki ali vseeno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.11.2011 13:36:24   
Anonimen
Ugotovila sem, da coca cola dela čudežeuser posted image Sem pa verjetno kak kilogram izgubila, se mi tudi na trebuhu pozna, se je kar malo zmanjšal. Ampak glede na to, da nekatere zaradi bruhanja izgubijo po 5 ali več kg, se mi ne zdi, da bi bila panika zaradi tega. V glavnem, ostajam pri coca coli, tu in tam kakšnih sokovih, pa manjših količinah hrane ... pa gre nekako skozi, čeprav slabost še kar ne gre stran ...

m_o_i, to je bil meni prvi simptom (povsem nepričakovane) user posted image , ko mi je zaradi zobne paste vsako jutro postajalo še bolj slabouser posted image Ne vem, če zaradi določene firme ali pa kar tako. Drugače pa imam problem tudi z drugimi vsakodnevnimi vonji, nasploh me moti vonj po hrani. Drugače grem rada kaj v restavracijo pojest, ampak npr. včeraj, ko sem šla, se mi ni luštalo čisto nič z menijauser posted image

Zoja Lara, NS je za nami, nista dvauser posted image Mi pa v prvi user posted image ni bilo niti enkrat slabo ... mogoče bo drugi spol kot prvič, heheuser posted image

Tinkara, a tebi je tudi SPET slabo? Ker meni je na začetku user posted image bilo po cel dan, ampak tak rahlo, če sem kaj jedla, se je izboljšalo, razen en slabi teden sem imela, ko sem trikrat bruhala ... zdaj pa je slabost nazaj, ampak v slabši oblikiuser posted image Ko bi je naj bilo počasi konec, se bojim, da se komaj dobro začenjauser posted image

(odgovor članu **Tinkara78**)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?