Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: thaiss IZVIRNO SPOROČILO: Katy78 Glej, nihče ne pravi, da po cepljenju proti pnevmokoku otrok ne more dobiti vnetih ušes. Cepivo (govorim za Prevenar, ki ga je dobil naš skoraj 3-letnik) pokriva ca. 80% najpogostejših sevov bakterij, ki povzročajo vnetje ušes, kar pomeni, da otrok še vseeno lahko dobi vnetje ušes, ki ga povzroči tistih 20% manj pogostih povzročiteljev-bakterij. Poleg tega gre tukaj za bakterijsko vnetje ušes medtem ko lahko vseeno dobi virusno vnetje, ki pa se ne zdravi z AB, seveda če je P dovolj skrben in preveri, za kakšno vnetje gre ne pa da kar predpiše AB. Ne vem no, a vam teh stvari res niso razložili, ko ste otroka cepili? žal vse več je takšnih ki otroka kar cepijo, od P pa ne dobijo dovolj informacij. in še vedno veliko P kar vsepovprek predpisujejo antibiotik, brez da se prej prepričajo na podlagi brisa oz krvne slsike To je pa čisto res ja in moraš kar malo znoret, da te pol da pregledat kri. Jaz sem takoj za, da se to cepljenje vključi v obvezno. Čeprav sej pravim, pri nas so hujši problemi, ker hčerka tudi sliši ne več dobro, zato je operacija nujna. Sem se pa izogibala tega zelo dolgo, no če je sluh v igri pa ni več vprašanje. Ja, kot sem napisala, žal se to dogaja in sem prav zgrožena nad tem. K sreči imamo mi fajn pediatrinjo ampak če ne bi bila, bi ji pa v takih primerih zatežila. Je pa seveda tudi meni žal, da ga nisem dala prej cepit. Imela sem ga namen dati cepit že pred 2. letom, pa čeprav ni imel do vstopa v vrtec (letošnji september) nikoli vnetih ušes oz. niti prav zares ni bil bolan. No, pa sem na to cepljenje nekako pozabila, poleg tega pa je mož enkrat, ko je šel po bolniški list, vprašal eno od sester glede tega cepljenja in je rekla, da če je starejši od 2 let itak ni treba cepit, ker je že dovolj velik. No, pa sem, kot rečeno, na to cepljenje žal pozabila in je pokasiral 2 AB-ja v roku 1 meseca. Se ne slepim in vem, da mogoče bo še kakšno vnetje, ampak mogoče pa vsaj AB ne bo potreben če pa že bo, pa mogoče vsaj ne bo 2x v enem mesecu...
< Sporočilo je popravil Katy78 -- 3.11.2011 10:41:58 >
|