|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izostanek menstruacije
20.10.2011 19:32:42   
Kim80
Z možem si želiva drugega otroka. Doma že imava 4-letno hči. Menstruacija mi prvič v življenju zaostaja 8 dni, test pa je bil peti dan zaostanka negativen. Veliko sem že prebrala o takih situacijah, zato vem, da je verjetnost za nosečnost minimalna oz. je skoraj ni. Sedaj se sekiram okoli tega, zakaj je ne dobim. Prosila bi vas, če mi lahko napišete svoje izkušnje, če ste bile kdaj v podobni situaciji - torej menstruacije ni bilo in ste zato obiskale ginekologa. Kaj je bil vzrok oz. kaj je bilo narobe? Po kolikih dneh zamude ste se odločile, da obiščete ginekologa?
Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izostanek menstruacije
20.10.2011 20:07:52   
josephine27
meni je zamujala ( poleg nosečnosti) že tudi zaradi stresa ( izpitno obdobje na faksu) kakšen teden do dva in zaradi močno povečanih fizičnih naporov dva meseca. v nobenem od teh primerov nisem šla h ginekologu. tako, da smo predvidevam kaj je bil vzrok. vzrokov za izostanek je lahko verjetno veliko.jaz bi v tvojem primeru sigurno počakala en mesec potem pa verjetno poklicala za pregled, če je še vedno ne bi bilo.

(odgovor članu Kim80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.10.2011 21:35:43   
hubi
Počakaj še kakšen teden in potem spet naredi test. Mogoče si imela ovulacijo na koncu cikla.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.10.2011 7:42:43   
Anonimen
Sama sem bila v podobni situaciji prejšnji mesec. Po končanem jemanju KT nisem M dobila 50 dni. Testi so bili negativni, G sm klicala in je rekla da včasih pride do "zaspanih jajčnikov", ki se prebudijo kasneje kot  povprečno 14 dan in ovuliraš. Meni se je to v tem času zgodilo šele 35 dan in sm zato dobila M šele takrat.Tudi mi imamo 4letnico in zdaj intenzivno delamo na user posted image ! Pa naj ti hitro rata!

(odgovor članu hubi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
21.10.2011 8:08:24   
butt3rfly
jst sm bila na istem prejšnji mesec. M sem vedno imela redno na 26 dni. in prejšnji mesec se mi je prvič zgodilo, da mi je zaostajala, čeprav nisem bila nosečauser posted image jst sm pa bila že čist evforična, ko je bilo M+1. test negativen. počakala sem nato 5 dni, nato še enkrat naredila test. bil negativen. šlo mi je tako na živce, da M ni, prav tako tudi nosečnosti. in sem si šla kupiti žajbljev čaj, ki pomaga sprožiti zaostalo menstruacijo. jst sm jo nato dobilo v roku 2 dneh. čaj res preverjeno pomaga, je pa treba biti zelo pazljiv, kako se kuha.

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.10.2011 10:06:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly
in sem si šla kupiti žajbljev čaj, ki pomaga sprožiti zaostalo menstruacijo. jst sm jo nato dobilo v roku 2 dneh. čaj res preverjeno pomaga, je pa treba biti zelo pazljiv, kako se kuha.

Moja tud zamuja, test je bil negativen, a jim ne zaupam, ker v prvi nosečnosti so mi vsi kazali negativno...zdaj me pa zanima, če sem slučajno noseča, a bi bilo kaj narobe, če pijem žajbljev čaj?

(odgovor članu butt3rfly)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.10.2011 11:15:50   
butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly
in sem si šla kupiti žajbljev čaj, ki pomaga sprožiti zaostalo menstruacijo. jst sm jo nato dobilo v roku 2 dneh. čaj res preverjeno pomaga, je pa treba biti zelo pazljiv, kako se kuha.

Moja tud zamuja, test je bil negativen, a jim ne zaupam, ker v prvi nosečnosti so mi vsi kazali negativno...zdaj me pa zanima, če sem slučajno noseča, a bi bilo kaj narobe, če pijem žajbljev čaj?

hmmm....to sem se jst tud spraševala. no, men je blo pol tak jasn, da nisem noseča, ker ni bilo čist nobenih znakov nosečnosti. če še nisi ziher, pol rajš počaki neki dni al pa pojdi dati kri. jst glih nebi tvegala, ker nikoli ne veš, testi pa res niso zmeraj 100%.

Hale: "Are you accusing me of being in someones pocket, you hypocrite son-of-a-bitch? You've been on Clay's tit since you were a goddamn uniformed officer. He barks and you jump. Whole town knows it. "Chief of Police". What a goddamn joke."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.10.2011 13:57:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tole sem našla:
ZDRAVILNE RASTLINE, KI SO MED NOSEČNOSTJO STROGO PREPOVEDANE Nekatere zdravilne rastline vsebujejo snovi (npr. antrakinonske laksative), ki s svojim močnim delovanjem na prebavni sistem posredno vzpodbujajo delovanje maternice in predstavljajo potencialno nevarnost za otroka (abortus). V to skupino spadajo močna odvajala, kot so: krulika, sena, laneno seme, aloe vera, kislica, vratič. V drugo skupino potencialno nevarnih zdravilnih rastlin uvrščamo zelišča, ki vzpodbujajo delovanje maternice (pospešujejo menstruacijo) in zelišča, ki se uporabljajo za urejanje menstrualnega ciklusa. Nekatera lahko delujejo kontracepcijsko, oz. povzročijo prezgodnji porod ali abortus. Kondabenedikta (Canbema benedicta) in veliki onan se tradicionalno uporabljata za zdravljenje amenoreje (izostanka menstruacije), nadalje angelika se v tradicionalni kitajski medicini uporablja za reguliranje menstruacijskega ciklusa (pospešuje menstruacijo). Sok in olje semena (pehtran, pelin) prav tako vzpodbujajo menstruacijo. Druge neprimerne zdravilne rastline za nosečnice so še: ginseng (Panax ginseng), brinove jagode (Juniperus communis), sladki koren, žajbelj, rman, nadlišček, kolmež, pegasti badelj, timijan, rabarbara, vinska rutica, janež, idr. Mnoge zdravilne rastline, ki se uporabljajo za zdravljenje amenoreje ali reguliranje menstrualnega ciklusa, lahko izzovejo prezgodnji porod (abortus), zato jih med nosečnostjo nikoli ne uporabljamo brez zdravnikovega nadzora, ker lahkopride do resnih komplikacij otroka in matere. V tretjo skupino potencialno nevarnih zdravilnih rastlin uvrščamo tiste, ki vsebujejo alkaloide, torej  grenčine ali eterična olja, ki predstavljajo nevarnost za nosečnico in otroka. Najvažnejši predstavniki te skupine so: češmin, krvavi mlečnik, rman, brinove jagode, majaron (večje doze), origano (večje doze), sivka (večje doze), rožmarin (večje doze), žajbelj. Pri eteričnih oljih bodimo še posebej pazljivi. Izogibajmo se kamilici, timijanu in uporabljajmo samo blaga (citrusi, cvetlična). V prvih treh mesecih nosečnosti jih ne smemo uporabljati, razen, če je nujno. 
Več na: http://www.altermed.org/vsebina/clanek.php?clanek_id=395&kat_id_parent=182

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
24.10.2011 17:06:13   
Kim80
No, jaz sem m dobila po 10-ih dneh zamude. Nikoli prej mi ni zamujala več kot 2 dni, ampak vse je očitno enkrat prvič. Samo upam, da ne bo naslednji mesec enako - ko se že veseliš, da ti je končno ratalo user posted image , pa narediš test in ni nič, m pa od nikoder še naslednjih 5 dni, ki se vlečejo ko user posted image . Zdaj pa greva z dragim v 5. krog poskušanja. Prvič je ratalo v prvo, drugič je tud ratalo v prvo, samo je bil ss v 6. tednu. Zdaj pa se ne prime. Vem, da še to ni tako grozno dolgo, pa vendar sem mislila, da bo hitro glede na izkušnjeuser posted image .
Vsem, ki poskušate,  želim čimprej en velik + oz. user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.10.2011 15:57:06   
lorch
Helo Kim80!
Ne vem, če se me spomniš, ampak pred skoraj 4 leti sva skupaj rojevali in rodili. user posted image  Vidim, da delate na novemuser posted image . Držim pesti, boš videla, da se ti bosta kmalu pokazali dvečrtici in boš spet uživala v nosečnosti. user posted image user posted image user posted image user posted image

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu Kim80)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.11.2011 19:17:25   
Kim80
lorch - seveda se te spomnim. Sem ti poslala zs.

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.11.2011 9:09:08   
Anonimen
Čao,

točno to se je zgodilo meni.
Pisala sem pod rubriko CLEAR BLUE. Zamujala mi je 7 dni. Danes pričnem z jemanjem Clomifena po navodilih G in upam, da uspe.
Želim ti obilo sreče in upam, da nam, ki imamo teža, in ki se trudimo že tako dolgo časa rata še letos. :)

SREČNO pri načrtovanju user posted image

lp,

(odgovor članu Kim80)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?