|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hipoglikemija
9.10.2011 18:21:31   
Maj78
Imam eno vprašanje in sicer kako se ugotovi hipoglikemija pri otroku staremu 3leta in pol, zanima me kakšni testi se izvajajo in zakaj je potrebna, če je, hospitalizacija?

Naj Vam opišem kaj je se zgodilo s sinom pred 3 tedni;
Zjutraj je potožil da ga boli glava, zato sem mu hotela izmeriti vročino, kar pa mi ni uspelo, saj je sin vzel termometer izpod svoje pazduhe pri temperaturi 37 stopinj. Nato se je ulegel na kavč ter zaspal (to zanj ni bilo običajno dejanje) čez par minut ga je v spanju začelo 'rukati' kakor da bi kolcal samo z to razliko da je obrnil oči in ječal ter se ''rukal''-metalo ga ej v zrak. Ker mi ga ni ratalo zbuditi sem ga vzela v naročje le ta se me je čisto oklenil in ratal trd. Ta napad je trajal slabih 10 minut, ker ga nisem mogla zbudit smo odšli na Metlkovo, v avtu je po mojem prepričanju padel še v nezavest saj ni bil odziven, ratal je čisto moker imel je krvavo slino (peno) na ustih, ni se mi odzival na klicanje ,na zbujanje. Imela sem ga v naročju, postrani, skušala sem mu odpreti usta in mu dati nekaj vmes (moje prste) pa tudi to ni šlo. Na Metelkovi so nas takoj napotli na infekcisjko kliniko. Na infekcijski so ga pregledali ,vzeli kri. Kri je bila v mejah normale razen eltrolitov in natrija, ki sta bila pod mejo normale. Prav tako je bil pod mejo normale sladkor. Sladkorja v krvi je imel po napadu samo 2.4. Dvakrat so mu dodajali glukozo, odpeljali so ga na CT glave ki je bil BP. Hospitalizirali so naju na nevrološki-pediatrični oddelek in tam opravili še ekg srca ter eeg možganov. Oba izvida sta bila normalna oziroma BP. Ker sva se vmes prehladila so naju poslali domov z začasno odpustnico in telefonsko številko endokrinološkega oddelka na pediatriji, z naročilom, da ko se pozdraviva da pokličem in da ga bodo hospitalizirali tam izvedli teste za testiranje hipoglikemije.

Naj pojasnim, da meni v nosečnosti s sinom, niso delali testov za ugotavljanje sladkorne, sin pa je že drugi dan po rojstvu padel med nego v ''nezavest'' ker je imel sladkorja v krvi samo 1. V treh letih smo mu sladkor preverili trikrat pri 3 mesecih, pri letu in pri dveh letih, vrednosti sladkorja pa so bile vedno v mejah normale.
Sedaj v tej nosečnosti, noseča sem 27 tednov ,pa so mi glede na pripetljaj s sinom dali izmeriti glukozo v krvi in imela sem 3 urni glukozni test . Meritve so bile: na tešče 4,5, po eni uri popite glukoze 10,3 in po dveh urah 8,8. Sedaj sem na dieti in čez nekaj dni imam kontrolo.

Posebnost najinega otroka je tudi ta, da izredno veliko pije. Pil je že od dojenčka naprej. Popiti je zmožen tudi do 4l tekočine (sok,voda,čaj,...) v 24 urah. Tekočino normalno odvaja. Prav tako, so vse preiskave pri nefrologu pokazele, da je vse BP. Prav tako tudi UZ ledvičk.
V tednu pred napadom, pa je izredno malo pil, zadnji dan v celem dnevu samo 0.5l, kar je izredno malo,v njegovem primeru.
Občasno je tudi potarnal da ga boli trebušček.

Lep vas prosim za odgovor saj mi na pediatrični kliniki (bili so zelo skopi z odgovori. Niso dajali nobenih pojasnil) ni uspelo dobiti nobenega endokrinologa da bi mi pojasnil na kakšen način bodo ugotavljali oziroma potrdili hipoglikemijo pri otroku.

Naj vam v srcu vsak dan sije sonček, pa čeprav zunaj še tako dežuje!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hipoglikemija
9.10.2011 19:22:43   
Alfabeta
Pozdravljena!

Ne bom ti sicer mogla dovolj pomagat, ampak tudi pri odraslem ne vem če lahko ugotovijo hipoglikemijo. Mislim, to povezano s sladkorjem ja, ampak meni se je dogajalo, da če sem za kosilo pojedla samo meso + solato (brez OH, diete pa to), sem ene 15 minut po tem zgrmela skupaj. Sladkor sem imela 2,1 mmol ko sem ga po 15 minutah izmerila. In dr. mi tega nikakor niso mogli diagnosticirati. Delali so mi te teste, ko ti dajo sladkor pit, ampak meni je pokazalo normalen padec sladkorja po določenem času. Tako, da uradno sem za njih zdrava in normalno funkcioniram... Zdaj sem se navadila in vem kdaj mi začne padat sladkor...takrat samo nekaj pojem in je ok...

(odgovor članu Maj78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.10.2011 21:18:37   
Maj78
 Ja predvidevam da si ti starejša in veš kdaj ti sladkor pade ozirom kdaj imaš znižanega otrok pri 3 letih pa na žalost tega ne zna povedati. Pa ti niso delali stradalnega testa?

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
10.10.2011 11:05:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Maj78)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
10.10.2011 11:07:09   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Maj78)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
10.10.2011 11:36:53   
olimia
meni takšen napad zveni čisto podobno kot je bil pri moji hčerki opredeljen napad vročinskega krča. Vročina pred napadom 36,8, po napadu 37...
začela se je trest, glavo je obrnila nazaj, penila se je okoli ust. na nevrološkem oddelku pediatrične klinike je bil izvid eeg bp. pije pa tudi naša veliko, sploh če je sladek čaj ali sok, vode spije manj- vseeno pa manj kot tvoj, naša spije od 1,5-3 litre, odvisno od dneva in temperatur

aja pa še to, od takrat krča nismo več imeli (trkam!!!!!), pa imamo tudi visoko vročino občasno

< Sporočilo je popravil olimia -- 10.10.2011 11:38:09 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.10.2011 21:31:07   
Maj78
Metulj333 otrok pije vse od vode do nesladkanega čaja razredčenih sokov ipd.... nima veze kaj mu daš on pije.
Ne meni v prvi nosečnosti niso merili sladkorja v krvi ker G ni menila da bi bilo potrebno saj po mojem mnenju mi ga tudi sedaj ne bi če ne bi prišlo do napada. So me pa vsi po njegovem rojstvu spraševali če sem imela slučajno gestacijski diabetes pa sem jim rekla da nisem bila testirana.
Kar pa sem hotela povedat s tem da je imel po tem napadu sladkorja v krvi samo 2,4 je pa ta, da po napadu sladkor v telesu naraste, ker se telo napolni z adrenalinom posledično se dvigne nivo sladkorja,se pravi če je bil po napadu toliko pod mejo je moral biti pred napadom še nižji, če pa pride pri otroku pod 1 pa lahko le ta tudi umre.

Olimia pri nas so vročinske krče izključili saj ni imel povišane temperature, pa tudi naredili so CT glave in pa eeg ter ekg kar je pokazalo vse BP.

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
12.10.2011 8:04:56   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Maj78)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
12.10.2011 22:33:53   
Maj78
Metulj333 povečana žeja je tko tko pri nas ker od rojstva že veliko pije, odkar smo iz bolice jamra da ga noge bolijo ampak ne vem če ni to zarad tega ker smo ga takrat bolj crkljali, zadaha pa nima, hujša tudi ne, motnje vida tudi ne opažamo, težko je pri triletniku ugotoviti še ostale znake...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?