Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
nakup rabljenega gorskega kolesa 19.9.2011 12:13:31
|
|
|
|
TomTaylor
|
Prosim tiste, ki se nekoliko spoznate na kolesa, predvsem pa gorska, da mi svetujete koliko je smiselno iti v nakup rabljenega MTB kolesa - gre se za kolo srednjega cenovnega razreda in sicer scott aspect, z eno tako solidno opremo (deore, deore xt, vilice rock shox ls, ...novo pride cca 1000-1300 evrov). Okej, vem da garancije na okvir (in opremo) odpadejo. Kaj moram upoštevati pri nakupu rabljenega kolesa, kaj biti pozorna...Naj povem, da prehajam iz treking na gorskega; če bi kupovala spet treking bi že vedla vse, tko pa... hvala.
|
|
RE: nakup rabljenega gorskega kolesa 19.9.2011 12:42:53
|
|
|
|
tresk
|
kot vidim že poznaš kolesa pol vrjetno veš vse kajmoraš gledat, saj ni bistvene razlike .... tudi sama sem pred meseci kupovala rabljeno kolo in se potem odločla za novega ker bi mi za razliko od rabljenega do novega prišel servis starega kolesa in ne bi bilo nobene garancije Lahko pa ti svetujem da ne kupuj letošnje kolekcije ker je razlika od lanske samo v barvi, vsaj tako nama je prodajalka povedala pa je zastopnica za scott SLO...
|
|
|
|
RE: nakup rabljenega gorskega kolesa 19.9.2011 12:59:41
|
|
|
|
HHH
|
Če imaš ponovno v planu Vršič brez sedeža, poskrbi za dobre amortizerje Sorry, nisem mogla, da ne bi. sicer se pa na bicikle ni ne spoznam.
|
|
|
|
RE: nakup rabljenega gorskega kolesa 19.9.2011 13:40:52
|
|
|
|
TomTaylor
|
|
|
RE: nakup rabljenega gorskega kolesa 19.9.2011 13:45:01
|
|
|
|
Ženkica
|
Najprej mi povej po kakšnem terenu se misliš vozit? Samo malo makadama in ceste, al že raje po kakšnih gozdnih potkah, vlakah, singlcah itd. Torej te zanimajo bolj cross country ture (xc) ali že bolj all mountain?? to je nekako bolje "moje področje", zato pametujem ;-)
|
|
|
|
RE: nakup rabljenega gorskega kolesa 19.9.2011 13:47:37
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ženkica Najprej mi povej po kakšnem terenu se misliš vozit? Samo malo makadama in ceste, al že raje po kakšnih gozdnih potkah, vlakah, singlcah itd. Torej te zanimajo bolj cross country ture (xc) ali že bolj all mountain?? to je nekako bolje "moje področje", zato pametujem ;-) makadam/cesta in kkšna uhojena gozdna/travniška pot. Nič zahtevnejšega. Nič ne pametuješ, vesela bom tvojega odgovora
< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 19.9.2011 13:48:17 >
|
|
RE: nakup rabljenega gorskega kolesa 19.9.2011 13:56:13
|
|
|
|
Ženkica
|
Hmm, XC ture, torej pride v poštev kakšno polnovzmeteno kolo, po domače fully. Pa ne rabiš preveč hoda. Pa še nekaj; pri MTB biciklih je najbolj pomembna oblika geštela in vzmetenje, če imaš gor xt ali xtr opremo je popolnoma vseeno. Razlika je samo v ceni kolesa, vse ostalo pa se praktično pri vožnji ne pozna. Koliko eur pa je v igri, če smem vprašat? Tako ti lahko dam kakšen bolj konkreten nasvet. Pa morda koliko si velika?
|
|
|
|
RE: nakup rabljenega gorskega kolesa 19.9.2011 14:06:20
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: HHH Če imaš ponovno v planu Vršič brez sedeža, poskrbi za dobre amortizerje Sorry, nisem mogla, da ne bi. sicer se pa na bicikle ni ne spoznam. Ne, ne, zdaj gre na Mangart.
|
|
RE: nakup rabljenega gorskega kolesa 19.9.2011 14:18:43
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ženkica Hmm, XC ture, torej pride v poštev kakšno polnovzmeteno kolo, po domače fully. Pa ne rabiš preveč hoda. Pa še nekaj; pri MTB biciklih je najbolj pomembna oblika geštela in vzmetenje, če imaš gor xt ali xtr opremo je popolnoma vseeno. Razlika je samo v ceni kolesa, vse ostalo pa se praktično pri vožnji ne pozna. Koliko eur pa je v igri, če smem vprašat? Tako ti lahko dam kakšen bolj konkreten nasvet. Pa morda koliko si velika? hm, konkretno gre za tale model, vendar rabljen: OKVIR Aspect Hydroformed Alloy 6061 VILICE Rock Shox Tora SL (100 mm hoda - glih prav ane?) ZADNJI MENJALNIK Shimano XT 27 p. PREDNJI MENJALNIK Shimano Deore PRESTAVNI ROČICI Shimano Deore ZAVORE Shimano BR-M486 VERIŽNIK Shimano FC-M442 PREDNJE PESTO Scott Disc Comp CL ZADNJE PESTO Shimano FH-RM65 OBROČA Alex XC-44 Disc TEŽA 12,8 kg cena: 900,00 € Vozi(l) ga je dečko s cca 70 kilogrami po cesti/makedamu. Jz sem velika 173 cm, tehtam 60 kg. Mislim, da mi velikost okvirja M ustreza (mislim, da imam tudi svojega treking v tej velikosti, nisem pa ziher, niti ne vem če se velikosti treking vs. mtb lahko primerjajo ). Poudarjam, da bi kolo uporabljala zgolj rekreativno, tam nekje 2x tedensko po enih 20 km makedama/slabše ceste.
< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 19.9.2011 14:23:09 >
|
|
RE: nakup rabljenega gorskega kolesa 19.9.2011 14:20:44
|
|
|
|
TomTaylor
|
aja, prodaja ga pa za dobrih 400 eur.
|
|
RE: nakup rabljenega gorskega kolesa 19.9.2011 14:39:57
|
|
|
|
Ženkica
|
Če bicikl ni "sklumpan" je po mojem kar ok. Za tak denar seveda.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?