|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kruh, testenine
16.8.2011 16:25:31   
orka**
Ali ima kdo recepte za koruzni, ajdov in rženi kruh, ter recepte za testenine iz teh mok, brez dodatka pšenične moke.

Hčerka ima namreč alergijo na pšenično moko in piro, zato moramo sedaj peči kruh doma, kupljene testenine pa so zelo drage.
Sem že iskala po netu pa ni bilo veliko uspeha.

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kruh, testenine
26.8.2011 14:31:08   
Hope2
Jaz sem iskala recepte, pa so več ali manj vsi s vsaj kančkom pšenične moke. Na kakih tujih straneh sme še našla kaj, ampak jaz sem potem kar po svoje- vaja dela mojstrauser posted image
Delam vedno od oka- vzamem pa ajdovo moko- ki jo moraš vedno popariti z vrelo vodo. daš toliko vode, da nastane drobljeno testo, oz da še vedno lahk skoraj nazaj prah narediš- hkrati pa mora vsak košček bit poparjen. Nato ji dodam rženo moko, sol, zame obvezna semena (sezam, lan, sončnična, bučna). Kvas naredim posebej (topla voda ali mleko, žlička sladkorja in kvas). Fajn zamesim z mašino, skušam narediti kokr se da mehko, vendar še vedno ne kvec. Pustim stati vsaj 1-2 uri, nato še enkrat zamesim, dam v pekač in pustiš spet stati še vsaj 1-2 uri. Pečen kruh potem narežem na kose in zamrznem, saj jem samo jaz in mi je škoda vstran metat, ap da g aglih vsak dan ne delam.

Včasih še dodam not kuhano ajdovo kašo. Ajdove moke pa dam vedno manj kot ržene. Samo iz ajdove moke ne zmoreš fajnega naredit oz ne potegne niti po okusu, vsaj meni ne. Razmerje nekje vsaj 1:3.

Lahko pa narediš testo iz ajdove moke (popariti), dodaš rženo, koruzno (vse skupaj nekje do 500g- kombiniraš po želji, le ajdove spet najmanj), zmešeš z metlico, nato 1 navaden jogurt (2,5dcl), 1-3 žlice olivnega olja (lahko bučno zaradi okusa), sol, semena ali sesekljani oreški, 1 pecilni, 1-2 dcl radenske. Testo zmešeš z mikserjem, mora priti lepljivo- mehko, tako da ne moreš mesit- podobno testu za muffine. To testo potem z žlico daš v muffin pekač in spečeš




(odgovor članu orka**)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kruh, testenine
6.9.2011 9:49:09   
orka**
Hope2 najlepša hvala za odgovor, že probavam in vsakič je bojši kruh.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Začinite si valentinovo z manj znanimi afr...
V članku preverite, katere sestavine morajo biti obvezno na valentinovem jedilniku.
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.