|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   torba - kaj naredit?
10.8.2011 9:45:15   
špelatimi
Mi smo pa prejšnji teden kupili Schneidersovo torbo (roza-jeans kombinacija z enimi srčki, drugače pa brez motiva) za našo bodočo prvošolko. Bila je zraven in takrat ji je bila torba kar všeč. Jaz pa sem bolj kot na motiv gledala na to, da bo torba kvalitetna. Nekaj dni zatem pa smo šli kupovat še ostale stvari za šolo in naša tamala je zagledala eno drugo torbo (z motivom Hello Kitty) in takoj začela navijat, da ji je ta tadruga ful bolj všeč in da hoče imet to. Seveda sem bila odločna, da torbo že ima in da ni govora. Ampak ona sploh ne neha govort glede te druge torbe. Ko sta bila včeraj z očijem po nabavi hrane, ga je baje ful prosila, da sta šla še to tadrugo torbo gledat. Kaj ve mislite? Ali ravnam prav, da ne popustim? Moj je ful popustljiv in ga komaj držim nazaj, da ji je on ne kupi. Zanima me, če je katera od vas že imela podoben slučaj in kaj bi ve naredile?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: torba - kaj naredit?
10.8.2011 10:22:00   
pomar*ANČA*
jaz bi popustila in ji kupila, sem sicer trmasta, ampak gre v prvi razred in malce razvajanja ji ne bo škodilouser posted image

(odgovor članu špelatimi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.8.2011 10:45:48   
skuštrana
Jaz sem tamali pustila da sama izbere torbo in to tisto ki ji je bila najbolj všeč. Si je izbrala Hello Kitty na kolesih, čeprav sem bila jaz zelo proti kolesom ampak sem popustila ker jo bomo v šolo itak vozili, in niti ni tako pomembna kvaliteta torbe. Čez 2 leti pa Hello Kitty itak ne bo več aktualna user posted image

Če bi mi sedaj začela govorit da bi imela drugo bi ji lepo razložila da torbo že ima, da si jo je sama izbrala in da ne bomo kupovali še ene. Ko gremo mimo torb mi sicer reče da ji je katera všeč, ampak sama sebe spomni da torbo že ima.

V tvojem primeru bi jaz popustila ker pišeš, da ji je bila torba že od začetka bolj tako všeč in da si jo bolj izbrala ti glede na kvaliteto.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.8.2011 10:57:11   
pety78
Ja, itak, da bi ji pustila, no! user posted image  

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.8.2011 11:01:37   
uškinamama
Kupila bi ji hello kitty torbico. Tista na srčke bo aktualna kasneje user posted image

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.8.2011 11:07:34   
misa4

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Kupila bi ji hello kitty torbico. Tista na srčke bo aktualna kasneje user posted image

Ja tudi, za prvi razred sem sama izbrala, pa je bilo kar težko čez leto, zdaj sem ji pa naročila hello kitty na koleščkihuser posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.8.2011 11:39:48   
špelatimi
Punce, zdej ste me pa s svojimi odgovori čist omehčale in se res precej nagibam k temu, da ji kupimo želeno torbo. Problem je najbolj v tem, ker je bila una Schneidersova torba zelo draga (90 eurov), za kasnejše razrede pa žal zaradi oblike ne bo aktualna, ker je za prvo triado. Ni nahrbtnik, ampak je prav torba za prve razrede. Drugače je ful uredu in lepa, sam zarad tega motiva je problem, ker ni kaj bolj otroškega (npr. Hello Kitty ali Barbie). A so po vašem mnenju in izkušnjah tamali ful ponosni na torbo in motiv na njej še dolgo časa ali le prvi mesec šole?

Neposredna povezava do sporočila: 7
10.8.2011 11:43:29   
uškinamama
Kaj pa , če bi ji kakšen našitek helo kitty zalepla gor?  Ali pa prodaš to šnajderjevo torbo na bolhi, pa ji kupiš želeno.

p.s jaz sem čisti softić  - user posted image  in vem, da ti nisem v nobeno pomoč

Neposredna povezava do sporočila: 8
10.8.2011 11:44:06   
pety78
Nesi prvo torbo nazaj, če imaš račun, pa povej, da je tamala dobila eno za darilo, ali pa kaj podobnega. Glede na to, da je seveda nerabljena, ti jo bodo vzeli, pa kaj drugega vzameš, na koncu koncev tudi dobropis, da ne boš kaj na silo kupovala.

Neposredna povezava do sporočila: 9
10.8.2011 11:51:44   
tintin
ne, ne bi kupila druge. zakaj? saj se je strinjala, da ji je ok. In ne samo to - kaj otroka s tem naučiš? Odgovornosti zagotovo ne.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.8.2011 12:01:27   
FLOWR12
ne, ne bi kupila druge. zakaj? saj se je strinjala, da ji je ok. In ne samo to - kaj otroka s tem naučiš? Odgovornosti zagotovo ne.
IZVIRNO SPOROČILO: tintin

Se popolnoma strinjam z napisanim. V prvem razredu pri nas skoraj ne rabijo torbe, saj nosijo zvezke domov samo ob petkih. Da bi ji kupila torbo za 90 evrov za prvo triado in potem še eno..... user posted image .  Kaj pa če bo po tej torbi čez en teden videla še lepšo, boste potem kupili še enouser posted image  

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.8.2011 12:04:57   
uškinamama

Naučiš ga, da se lahko vsak zmoti. Tudi on.  Da si lahko vsakdo kdaj premisli. Da si je potrebno vzeti čas in ne kar kupiti prvo stvar, ki ti je všeč. Da se lahko stvari v trgovini zamenjajo . Da mama razume njegovo stisko in mu gre nasproti.

Ne vem, kakšna je deklica od avtorice posta - vem, da moji Uški , ki ni še v življenju prosil za kako stvar, bi z veseljem kupila / zamenjala torbico.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.8.2011 12:05:07   
špelatimi
Ja res je, tudi sama razmišljam podobno kot sta napisali tintin in FLOWER12 in to me drži stran od nakupa nove torbe. Skrbi me, da se bo pol začela zmišljevat čedalje bolj in bolj tudi glede drugih stvari ne samo glede torbe. Pa razmišljam tud, da jim je ta motiv najbolj pomemben pred začetkom šole in prvi teden šole, pol so pa bolj aktualne druge stvari, a ne?

(odgovor članu FLOWR12)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.8.2011 12:08:58   
špelatimi
Punce, dejte mi prosim napisat, koliko po vaših izkušnjah otroku pomeni določen motiv na torbi, ali je to aktualno le nekaj časa, ko se meni zdi, ali pa je res kaj na tem, da ima potem večje veselje hodit v šolo in uporabljat torbo in ostale stvari, ki jih ima v torbi? Na podlagi tega se bom odločila, ali novo torbo ja ali ne.

Neposredna povezava do sporočila: 14
10.8.2011 12:10:21   
FLOWR12
Sigurno bodo prvi dnevi za ogledovanje in primerjanje torbic. Čez kakšen mesec pa sigurno ne bodo več aktualne. Če bi že rada imela nekaj z motivom Hellov Kity pa naj ima peresnico, kartonsko mapo, zvezek....

Neposredna povezava do sporočila: 15
10.8.2011 12:16:16   
pomar*ANČA*
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Naučiš ga, da se lahko vsak zmoti. Tudi on.  Da si lahko vsakdo kdaj premisli. Da si je potrebno vzeti čas in ne kar kupiti prvo stvar, ki ti je všeč. Da se lahko stvari v trgovini zamenjajo . Da mama razume njegovo stisko in mu gre nasproti.

Ne vem, kakšna je deklica od avtorice posta - vem, da moji Uški , ki ni še v življenju prosil za kako stvar, bi z veseljem kupila / zamenjala torbico.

se popolnoma strinjam z napisanim. če te skrbi, da si bo začela zmišljevati se najprej dobro pogovorita zakaj jo bosta menjali in da tega pač vedno ne bo dosegla, da je pač izjemoma. mislim pa da se boš tudi ti nekaj naučila iz tega, in sicer, da je punca že dovolj stara, da si sama izbira stvari in da naj mamica prisluhne hčerki. punce v tej starosti samo gledajo kaj katera ima in hitro se lahko počutijo manjvredne, nesamozavestne,  pa če tudi gre  samo za muho enotednico.
gre v prvi razred, kjer bodo verjetno nove punce, novo okolje, nova učiteljica, potrebno bo sedeti, ne bo več sama igra in mislim da je to precej prelomni trenutek za otroka  in če se bo bolje počutila z hello kity torbo, zakaj pa ne??

pri nas je določen motiv aktualen že celo leto, pa ni v prvem razredu, je še vedno v vrtcu in še vedno z ponosom pove, da on pa ima strelo mcquin nahrbtnik.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.8.2011 13:00:14   
*bubi*
Midva sva eno torbico že rezervirala in je naslednji dan videl drugo - z Bakugani.

Je bil pred težko odločitvijo, ampak vem, da mu je motiv prevladal, kar očke so se mu svetile.

Če bi tisto ta prvo že kupila, pa zelo zelo dvomim, da bi zamenjali. Situacijo bi reševala z motivi na zvezkih in drugih potrebščinah.

Tudi za naprej sem mu tako povedala: torbica bo prva tri leta Bakugan, na zvezkih pa bo lahko imel kaj drugega.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.8.2011 13:12:31   
urška
takole bom rekla. dve leti nazaj je prijateljičina hči šla v prvi razred. dobila je sicer eno torbo ki je bila prevelika za njo. no, so jo vrnili, noben problem. potem grejo kupovat drugo. in seveda, ko je tamalčica videla winx torbo, druge niti obstajale niso. in seveda je bilo treba kupit tisto. (mislim, da ta model še sedaj prodajajo in jo ima praktično vsaka ta druga prvošolka). nakar začne deklica nekje v aprilu že navijat, da v drugem razredu bo pa druga torba, ker so winx dolgočasne in da to je itak za tamale, da v drugem razredu je pa ne more več imet.
no imela jo je še v drugem in kot kaže tudi sedaj v tretjem. mamica pač vztraja, deklica pa, sicer kdaj zasitnari, ampak nima pa takih izpadov, ki parajo živce.
nauk zgodbe: otrok se stvari lahko hitro naveliča. jaz bi kupila drugo torbo samo, če bi dobila kupnino od prve nazaj. in tudi otroku bi tako povedala.

< Sporočilo je popravil urška -- 10.8.2011 13:17:40 >

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.8.2011 14:29:08   
hmm...

Enako.
Mogoče pa ji bo čez 2 tedna že druga všeč in ti bo sitnarila za tisto in tako naprej. Boste na koncu imeli doma 3 torbe (se bo te hello kitty naveličala).user posted image

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.8.2011 15:28:07   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: hmm...

Enako.
Mogoče pa ji bo čez 2 tedna že druga všeč in ti bo sitnarila za tisto in tako naprej. Boste na koncu imeli doma 3 torbe (se bo te hello kitty naveličala).user posted image

točno to sem jest pomislila... v šoli bo zihr kakšna, ki ji bo bolj všeč od njene, pa nej ma roza al pa hello kitty. in ko bosta hodili po trgovinah ji bojo všeč še kakšni drugi zvezki, pa puščica... in potem bo...?
jest sm tudi zato da vztrajaš.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
10.8.2011 20:14:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
10.8.2011 20:54:41   
Paštetka
Mali bi šel lepo z mano vrašat, če lahko zamenjamo torbo oz. Vrnejo kupnino. V primeru, da se ne da, ne bi kupila druge. Žal se mora naučiti, da če se tudi zmotiš kdaj, imaš možnost zadevo popraviti, če pa ne gre, pa moraš pač pojesti tisto kar si skuhal.

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.8.2011 22:25:57   
Nika v službi
Če sem prav razumela osnovni post, je bila ta torba predvsem izbira mamice, ti si jo uspela prepričat, da je lepa, da bo zanjo najboljša, itd. in mala je pač pritrdila. Dejansko pa torba ni bila njena izbira. Napako ste storili vsi - verjetno ji dejansko nisi dala veliko svobode pri izbiri torbe. V dani situaciji bi jaz verjetno poskušala torbo vrniti in bi ji potem kupila Hello Kitty, s tem, da bi ji prej pojasnila, da gre tukaj res za izjemo. In da je to res nepreklicno zadnja sprememba.

Generalno pa je moje mnenje tako, da je precej nesmiselno kupovati neke oh in ah torbe za silne denarje, ker se otrokom v teh letih hitro menja okus. Junaki, ki so zdaj aktualni, naslednje leto verjetno ne bodo. Meni je bilo pri izbiri torbe pomembno, da ima trdno hrbtišče in da gre vanjo mapa A4, vse ostalo sem prepustila naši bodoči prvošolki. Izbrali smo Winx nahrbtnik, ki je bil čisto poceni. Tako bo imela v 2. razredu možnost izbrati novo torbo po svoji želji. Pri nas torbe v 1. razredu nosijo domov samo ob koncu tedna, pa itak se bo iz šole vozila z avtom, tako da torbe praktično ne bo nosila.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.8.2011 23:01:33   
marjetka1975
Jaz tud mislim, da je bila generalna napaka storjena takrat, ko je mamica izbrala torbo glede na njeno prepričanje kaj je dobro za otroka ( kvaliteta ). Otroci imajo pač drugačen okus in za prvi razred jaz mislim da si mora sam izbrati torbo. naj ima veselje s šolo, ne da se mu že vse na začetku zameri zarad ene usrane torbe. Njim je vseen a je torba kvalitetna in stane 90 eur, al pa neki čist povprečnega lohk tud pofl za veliko manj denarja. Briga njih kvaliteta važn je da jim je všeč.

Odločitev na koncu bo itak tvoja, sam jaz osebno bi ji kupila tisto hallo Kitty ( mal kiča pač ne škodi) :)

p.s. postavi sebe nekaj let nazaj recimo v srednjo šolo, maturantksi ples. Mama bi ti izbrala Guccijevo ful drago obleko in tiu jo tudi kupila, teb bi bila pa všeč ena čist povprečna obleka. A bi bila vesela, proščena in sijoča na plesu v zelo dragi obleki, ki ti ne bi bila vsec a bila bi zelo kvalitetna in draga?

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
11.8.2011 10:23:37   
t5t6
Odvisno od otroka, če je taka, da se skozi nekaj zmišljuje in premišlaj, ji nebi kupila druge torbe, če pa je to njena velika in ednia želja in ponavadi ni tako bi ji kupila novo torbo s tem, da bi ji razložila, da bomo drugo poskušali zamenjat ali pa prodat in da boš ta denar dobila nazaj. Tako bo videla, da se stvari ne kupuje kar tako ampak moraš denar zaslužiti. Sicer pa bi ji ponudila tudi opcijo, da se na sedanjo torbo našije kakšno nalepko

(odgovor članu marjetka1975)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.