|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sedenje med obroki
5.8.2011 21:50:57   
marjetica8
Spet smo se znašli pred problemčkom: mali je bil pred kratkim neki bolan in je izgubil apetit. S hrano ga nismo silli, pač pa smo mu ves čas ponujali pijačo, ker je imel vročino. Ponujali smo mu jo na vse načine in vsepovsod, ker ni in ni hotel pit. Bolezen je šla mimo, apetit se vrača počasi. Problemček pa je najverjetneje nastal zaradi ponujanja pijače na vse načine in vsepovsod...namreč: Nikakor ga ne moremo pripravit do tega da bi med obrokom sedel in pojedel do konca! Poje par žlic, nato pa hoče it po svoje in prit vsake tolko po en grižljaj. Pred to boleznijo je kazal tendenco k temu, samo je pojedu skoraj do konca in ko je bil že sit, je šou po svoje in je pol, če je hotu dobil še kak grižljaj. Zdej pa poje občutno manj kot prej in misli da bo lahko tekal okrog, jst bom pa laufala s žlico za njim! Tega, jasno, ne odobravam, na stol ga pa tud ne morem prvezat da bo sedel do konca...aja, star je 2 leti in ma sršene v ritiuser posted image
Če se je kira kdaj soočala ali se sooča s podobnim problemom, bodo dobrodošla mnenja in možni ukrepiuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sedenje med obroki
5.8.2011 22:09:56   
Sa.Ka
Tipičen upor 2 letnika. Vstrajaj zdaj,če mora bit privezan pa pač privezan. Pri nas je red za mizo odkar otrok sam je. Ti postavljaš meje,ne on. Sej menda veš kdaj mu je res dovolj.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.8.2011 23:06:47   
Barčika

Preden sem rodila prvega otroka sem imela točno to idejo (strogo sedenje med obrokom in jesti samo za mizo) in še par drugih, ki so se izkazale za neuresničljive user posted image No, rodila sem dva izjemno neješča otroka, ki sem ju (1,5 letnico še vedno) hranila dobesedno vsepovsod, samo da sta kaj pojedla. Kljub temu sin danes normalno je za mizo in enako bo s hčero, ko bo malo zrasla. Jaz sem pred red in disciplino postavila otroka, oz. naredila, kar sem pač morala in še enkrat bi ponovila. Še mnogo drugih reči je pomembnejših od tega user posted image

(odgovor članu Sa.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   sedenje med obroki
5.8.2011 23:32:13   
biba83
Mi tudi mamo 2 letnika z mnooogooosršeni v riti in se tudi vsak dan pogajamo ali bomo jedli in kje bomo jedli!!
Že od prvega leta je jedel sam na žlico in glej ga zlomka, ko je dobil sestrico - pri letu in pol je blo vsega konec! Sploh zdaj ko sestrica pridno sedi v stolčku in jo hranimo je pa on ugotovil, da pa bi lahko tudi njega. In prav noče jest, dokler ga ne opozoriš, da pa ma dve roki in ena izmed njiju ziher zna žlico prijet in jest... ;)
Prav len je postal in izkorišča, samo zato ker Kajo pa hranimo...
No in pol mamo vsak dan tak, če ne prideš za mizo pa ne bo npr. risanke, če boš pa to sam pojedel, pa boš dobil  npr. sladoled... Ma take finte vsaki dan ubirama in se splača, ker delujejo! Ampak preizkuša svoje finte vsaki dan sproti pri vseh obrokih...
Saj je mogoče kaki trenutek kdaj, ko mu pomagaš al pa ga dobesedno sam raje nafojtraš, če je treba kam hitro it al pa da nimaš glih časa, ampak načeloma pa se držimo tega: če ne bo tega, pa ne bo onega ( kar ma najraje ).

Še kak hitro prime za žlico in zelo lepo poje in to brez packanja ( slinčka že itak dolgo noče met gor. ;) ), če mu le obljubiš kaj zanj zanimivega in seveda to potem izpelješ. ( kopanje v bazenu, greš z njim v trampolin, greš aviončka malo spuščat... )

(odgovor članu Barčika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.8.2011 7:05:24   
Čebel@
sicer ne vem če je tvoj otroček v vrtcu...naša odkar hodi v vrtec(od 18m) ve,da se med obroki sedi in da ko ustane od mize da je obroka konec...to velja tudi za domačo mizo

(odgovor članu biba83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.8.2011 7:58:52   
Najaa
Napša tavečja je vedno lepo pridno jedla za mizo, tamala pa dokler ni šla v vrtec, je je bilo povsod polno le za mizo ne. Ali pa mi je plezala iz stola, po mizi... včasih se mi je mešalo, sem jo pa takrat zamotila s knjigami. Tamala je bila zelo neješča na začetku in sem hotla, da bi vsaj nekaj pojedla, drugače ne bi knjige dajala na mizo. Prve tedne v vrtcu se je pa naučila, da se je za mizo.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.8.2011 8:53:04   
josephine27
moj 3 letnik še vedno težko zdrži za mizo do konca obroka. dokler je zelo lačen in je sam je ok potem pa ne zdrži za mizo niti minute več. sicer v vrtcu sedi pridno za mizo ( kot vsi ostali). za pit mi je pa povsem naravno da pije tud kje drugje. saj se tud odrasli ne vsedemo vedno za mizo ko kaj spijemo. pri nas mislim da je glavno napako naredil mož ko sta bila sama in ga je pustil jesti povsod.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.8.2011 9:43:10   
rozilu
Pri nas pupa (oktobra bo 2) kar pridno sedi za mizo. Je pa res, da je še do pred kratkim imela ograjco na triptrapu (enostavno mi ni padlo na pamet, da bi jo dala dol user posted image ). Tako da ni imela kam bežati in tudi zdaj ne beži dol... Ko ma dosti, pove in jo dam dol - takrat je obrok zaključen. Enako je v varstvu, imajo visoke stolčke (Ikea) ob normalni mizi in ne morejo pobegnit user posted image .

Za pit dobi kjerkoli (po flaški, ki ne poliva), za mizo pa npr. iz navadnega lončka.

Ima tudi ona razne črve, čmrlje in sršene v riti, ampak ko se je, se je (je pa res, da rada je user posted image ).

Parkrat sem ji dala za jest na njeni mali mizici + stolčku za igranje, pa tam ni obsesela niti pol minute - mizo odrivala, pa ustajala in tekala itd. Sem takoj opustila varianto. Me pa zanima kako bo zdaj septembra v vrtcu: sej se tolažim, da se tam na vse prilagodijo in ponavadi delajo kot drugi... jo bojo že zdresirali user posted image

< Sporočilo je popravil rozilu -- 6.8.2011 9:46:46 >

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.8.2011 11:25:22   
marjetica8
Hvala za odgovore. Pisala sem zato, ker nisem mogla dognat al se trma, al res še zmeri nima apetita in mu pač ni do hrane. Ravno zato, ker je prej zelo rad jedel in je tudi precej pojedel. Je sam, dokler ga ne mine ta huda lakota, potem ga mormo še malo futrat dokler ni čisto sit - nisem delala panike, ker gre jeseni v vrtec in tam bo itak moral jest sam. Da bi ga prvezvala za mizo, se mi ne zdi smiselno, ker bo začutil hranjenje kot prisilo in tega res nočem...bomo pa probali z prepovedjo risanke, sladleda, guncanja itd...hvala za tole idejouser posted image  Je pa tud naš drgač zelo suhe sorte, in če dva dni ne je normalno, se mu že kr rebrca poznajo...tko da ga ne morem glih puščat lačnega, če noče sedet za mizo...(mislim, puščat lačnega dolgoročno, vsak dan). Zdej že lep čas sedi sam na ta velikem stolu, tko da smo ikeinga pospravli. Sem pa tud že pomislna da ga bom nazaj uvedla, če ne bo nehal s tem laufanjem okoluser posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.8.2011 21:28:59   
nananaja
Pri nas sicer ni tak problem, ne z eno ne z drugo, je pa brat zaradi starejšega sina uvedel pravilo 'če greš od mize, nisi več lačen'. Mali je namreč redno hodil se igrat med kosilom, če je šel od mize, pač ni dobil preostanka, enkrat na skupnem kosilu pri babici mu je tako moja hčerka pojedla pomfri, je bil tak jok, a sta njegova starša le ponovila, da je sam šel gledat risanke.

In prav vse bo nadoknadil, če dva dni ne bo jedel obilno, tudi tvoj, le pravil se moraš držati!

Neposredna povezava do sporočila: 10
7.8.2011 11:15:24   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: nananaja

Pri nas sicer ni tak problem, ne z eno ne z drugo, je pa brat zaradi starejšega sina uvedel pravilo 'če greš od mize, nisi več lačen'. Mali je namreč redno hodil se igrat med kosilom, če je šel od mize, pač ni dobil preostanka, enkrat na skupnem kosilu pri babici mu je tako moja hčerka pojedla pomfri, je bil tak jok, a sta njegova starša le ponovila, da je sam šel gledat risanke.

In prav vse bo nadoknadil, če dva dni ne bo jedel obilno, tudi tvoj, le pravil se moraš držati!

[/quote

To pravilo mamo - smo uvedli že zdavnaj, ma ne pali - je rajš lačen ku da bi sedu za mizo. Je pa res da je zaenkrat še sam in nima nobenga vrstnika, ki bi mu pojedel preostanek...bomo morali poskrbet tudi za to...user posted image

(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.8.2011 12:17:11   
jakipaki83
Pri nas sicer ni privezan, ampak iz stolčka pa ne more splezati, ker ni ravno atletski user posted image . Star je 2 leti in itak bi najraje hodil okoli, se igral, jedel in pil vse naenkrat. Ampak meni se pač ne da vsak dan vsega pospravljati, kar bi on posvinjal med kosilom, ki bi ga jedel v dnevni sobi. In pri nas vse obroke (razen občasno kakšnega koščka banane ali pa piškotka) jemo za mizo. Tamali dostikrat reče, da ne bo jedel kosila. Jaz reče ok, mami in ati bosta jedla, tudi ti si povabljen, ampak če nisi lačen ni treba. Preden nalijem juho, je že pri stolu in govori, da bo jedel. In ko je, je pač v stolu. Nimam pa pravila, da mora z nama sedeti do konca kosila. Ker to mi je šlo pa kot otroku blazno na živce. "Dokler vsi ne pojejo, se ne gre od mize", je bilo pri nas sveto pravilo. In sem sedela sita, pred krožnikom... In sem še malo jedla iz dolgčasa. In sem se lepo redila, dokler ni mati ugotovila, da tako ne bo šlo. Zato jaz našega, ko reče, da ne bo več, dam iz stola, umijem in spustim igrat. Če priteži za nove koščke rečem, da se lahko spet usede in je, ker stoje pač ne bo jedel.
Res pa je, da naš tamali rad je in ni presuh. Če bi bila situacija takšna, pa ne vem. Ne bom pametna. Mpgoče vseeno poskusi par dni malo strožjo varjanto. In če res ne bo jedel opusti.

Neposredna povezava do sporočila: 12
9.8.2011 14:12:46   
dreamhorse
Tudi moja ni ravno ješč otrok, in tudi ni zadovoljna s sedenjem pri kosilu. Vendar, kadar je lačna potem včasih sedi in je, sploh če jemo skupaj. Če pa ni lačna, ali ve, da se zuanj kaj dogaja (ulica polna otrok) potem ne bo za mizo niti slučajno. In ker zelo malo je, ji kdaj kak košček podturim tudi zunaj, če je potrebno. Samo da nekaj poje. Včasih mi jo spe prepričat, da če ne bo sedela in jedla potem ne bo .. kaj vem česa, dostikrat tudi ne... Sicer pa tudi jaz kdaj kaj pojem stoje, ali na sedežni pred tv :)

< Sporočilo je popravil dreamhorse -- 9.8.2011 14:13:27 >

(odgovor članu jakipaki83)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.