Anonimen
|
Petka, kot bi brala mojo zgodbo. Gre pa takole: Meni M. zelooo neredno prihaja in sem pred 10 dnevi za štos naredila test Baby check mini. To je bilo okoli 10 zvečer. In glej ga zlomka, pokazal je dve črtici takoj, eno sicer bolj bledo, a se jo je vseeno videlo. Ker sem skeptik in nisem verjela rezultatu, pa še tisti dan sta dve uporabnici RR-ja pisali o lažno pozitivnih testih, kar so jima tudi potrdili pri G., sem naredila drugi test zjutraj. Isti rezultat. Ker se mi je še vedno zdelo prelepo, da bi bilo res, sem šla v lekarno še po Clearblue. Pokazel mi je naslednji dan zjutraj zelo očitno negativno črtico. Sklep: ali so testi Babycheck kazali narobe ali pa sem tako malo časa noseča, da CB tega še ne zazna. Zato sem počakala še 3 dni in ponovno naredila Baby check mini, ki je bil zelo očitno negativen, in CB, pravtako negativen. Zakaj mi je torej prvi test kazal pozitivno? Zagotovo sem ga naredila tako kot je treba. Možnosti je več: - ali so bili testerčki pokvarjeni, - kot sem se kasneje pozanimala, žensko telo proizvaja več različnih hormonov HCG, vendar v zelo majhnih količinah. Občasno se zgodi, da ženska npr. ob ovulaciji ali M. izloči več nenosečniškega hormona HCG, ki ga testi zaznajo, saj niso narejeni samo za nosečniške HCG-je ampak zaznavajo vse hormone iz te skupine. Torej lahko, da je moje telo takrat proizvedlo nekoliko več drugega hormona in ga je test zaznal. M. se mi do sedaj še ni začela, je pa res, da še ni okrog ciklus, ker imam dolgega 53 dni (vsaj nazadnje je bilo tako). Do takrat sem tudi sama menila, da so testi lahko samo lažno negativni, ne pa tudi lažno pozitivni. No, očitno je tudi drugo možno. Bi rekla, da sem sama kaj zašuštrala, a dva testa z istim rezultatom??!! Stran sem vrgla 6 jurjev brez veze, naslednjič naredim test šele, ko bo M. definitivno zamujala in ne prej in potem grem narediti še krvni test. Urinski testi v ZD so isti kot jih kupiš v lekarni, niso nič bolj zanesljivi. Hočem imeti na papirju, ker gre preveč živcev in ravno se začneš veseliti, potem pa ni nič.
|