|
Alergija na KML, jajca, govedino, perutnino -... 7.6.2011 1:04:12
|
|
|
|
Tosca
|
Pozdravček, naše skoraj 5-mesečno dete ima alergijo na KML, jajca, govedino in perutnino. Je polno dojen in jaz se držim Urtika III diete brez prej navedenih živil. Zdi se mi, da sem stalno lačna in da stalno jem iste zadeve, ki se mi že včasih kar malo upirajo. Problem je še, da ob dveh malih otrocih ne uspem kuhati zadev, ki se pripravljajo kuhajo dlje časa. Za zajtrk ali večerjo jem nekaj od naslednjega: kruh z marmelado, riževo mleko, avokado, zdrob z riževim mlekom, polento, kompot (jabolka, slive, marelice), prosena kaša, vanilijev puding na riževem mleku, včasih še štrudl z jabolki ali češnjami. Kosilo: zelenjavne juhe (korenček, brokoli, cvetača, bučke, krompir), krompir (kuhan, pečen), polnozrnate testenine s čemaževom pestom ali popečenimi bučkami, polenta z bučkami, kuskus, zelena solata. Od sadja jabolka, suhe slive in marelice, malo hruške, ananasa. Ribe sem poskusila šele pred kratkim in kaže, da ne bo težav, imam občutek, da je tudi zajčje meso problematično, ampak ga bom poskusila še enkrat, morda čez kakšen mesec poskusim še žrebička (kje ga kupiti?). Zelo bom hvaležna za kakšen nasvet, kaj lahko sploh še jem in za kakšen recept? Kako so se pri vas ob dojenju obnesle jedi, ki vsebijejo fižol, lečo in podobno?
|
|
|