|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nasvet za kosilo
20.5.2011 13:46:17   
titania
Haj.. Imate kakšno idejo kako naj porabim kg skute - za današnje kosilo, ki mora bit do 15h na mizi??
Sm čist brez idej, skutine palačinke pa odpadejo...
Help :S



_____________________________

Only God can judge me :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nasvet za kosilo
20.5.2011 13:54:58   
Katy78
Mmmmmmm, skutini štruklji - samo do 15h pride v poštev samo zamrznjeno testo user posted image

(odgovor članu titania)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nasvet za kosilo
20.5.2011 13:58:00   
titania
pm tega pa nimam doma ;) si mi pa ornk lušte nardila.. mislim, da bom letela v trgovina pa u akcijo :)


_____________________________

Only God can judge me :)

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nasvet za kosilo
20.5.2011 13:58:40   
malibauc
[color=#000000 size=3]Sočno skutino pecivo
Sestavine za testo
Skuta - polnomastna 500g
Jajce -2 kosa
Jogurt - polnomasten 350ml
Olje - sončnično 7 žlic
Sladkor - beli 7 žlic
Pšenična bela moka 7 žlic
Pecilni prašek 1 kos
Sestavine za preliv
Kisla smetana 180ml
Jajce - 1 kos
Sladkor - v prahu
 
Priprava testa
V plastični posodi z mešalnikom zmešamo skuto, jajci, jogurt, olje, sladkor, moko in pecilni prašek.
Pekač namastimo in pomokamo ter vanj vlijemo testo.
Pečemo 10 min na 200° C.

Priprava preliva
Medtem ko se testo peče, zmešamo kislo smetano in jajce.
Preliv po 10 min prelijemo preko testa in pecivo pečemo še 35 min na 190° C.
Ko je pecivo pečeno, ga potresemo s sladkorjem v prahu.

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.........user posted image user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil malibauc -- 20.5.2011 14:00:46 >

(odgovor članu titania)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nasvet za kosilo
20.5.2011 14:03:46   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: malibauc

[color=#000000 size=3]Sočno skutino pecivo
Sestavine za testo
Skuta - polnomastna 500g
Jajce -2 kosa
Jogurt - polnomasten 350ml
Olje - sončnično 7 žlic
Sladkor - beli 7 žlic
Pšenična bela moka 7 žlic
Pecilni prašek 1 kos
Sestavine za preliv
Kisla smetana 180ml
Jajce - 1 kos
Sladkor - v prahu
 
Priprava testa
V plastični posodi z mešalnikom zmešamo skuto, jajci, jogurt, olje, sladkor, moko in pecilni prašek.
Pekač namastimo in pomokamo ter vanj vlijemo testo.
Pečemo 10 min na 200° C.

Priprava preliva
Medtem ko se testo peče, zmešamo kislo smetano in jajce.
Preliv po 10 min prelijemo preko testa in pecivo pečemo še 35 min na 190° C.
Ko je pecivo pečeno, ga potresemo s sladkorjem v prahu.

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.........user posted image user posted image user posted image



Mmmm, tole se pa dobro sliši. user posted image

(odgovor članu malibauc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nasvet za kosilo
20.5.2011 14:08:30   
ronja
Burek, štruklji iz vlečenega testa, to maš v eni uri narejeno in skuhano, ali pa enostaven skutni štrukelj (tisto dokaj tekoče testo, ki ga kuhaš v krpi, to narediš v 5ih minutah). Ali pa kak skutni narastek.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu malibauc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nasvet za kosilo
20.5.2011 14:08:57   
titania
Hvala - grem pečt :)


_____________________________

Only God can judge me :)

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nasvet za kosilo
20.5.2011 14:09:17   
malibauc
RES je dobro. Pri nas že nekaj časa 'pali'.

Samo ne se ustrašit, če se zdi po tem času nepečeno. Je toliko skute, zato je ful sočno. Jaz sem ga 1. kar pekla in pekla in pekla, pa je bilo v bistvu že pečeno. Malo se mora samo ohladit.

Probajte in poročajteuser posted image .

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nasvet za kosilo
20.5.2011 14:10:20   
malibauc
Aja, pa jaz dam rjavi sladkor in lahki jogurt, pa malo manj olja.

(odgovor članu malibauc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nasvet za kosilo
20.5.2011 14:14:57   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: malibauc

RES je dobro. Pri nas že nekaj časa 'pali'.

Samo ne se ustrašit, če se zdi po tem času nepečeno. Je toliko skute, zato je ful sočno. Jaz sem ga 1. kar pekla in pekla in pekla, pa je bilo v bistvu že pečeno. Malo se mora samo ohladit.

Probajte in poročajteuser posted image .


Dobro, da si povedala, ker jaz če mi na oko ne izgleda pečeno, tudi še kar pečem in pečem. user posted image

(odgovor članu malibauc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nasvet za kosilo
20.5.2011 14:31:51   
titania
Se že peče.. Sem tut dala malo manj olja :)
Upam,d a bodo naši zadovoljni - poročam kasneje :)


_____________________________

Only God can judge me :)

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nasvet za kosilo
21.5.2011 20:38:48   
titania
Evo pa da še poročam.. Nevem al sem kaj nardila narobe, samo, ko sem vlila gor smetano se mi je začela ful napihvat pa žgat.. (pekla sem na ventilacijski), pa na 190°C, tak ko piše.. Tak, da pol sm po sredi potrgala tisto zažgano smetano dol, v kotih je pa bila lepo zlato zapečena.
Pecivo je zato zgledalo fuuul grdo je blo pa ful dobro :) Smo ga kar zmlatili ni blo blema - moram pa dat drugič še malo manj sladkorja, ker je bilo kar fejst sladko.. Enkrat pa bom poskusila še čisto brez sladkorja, bo pomoje tut dobro :)


_____________________________

Only God can judge me :)

(odgovor članu titania)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nasvet za kosilo
21.5.2011 20:58:26   
malibauc
Hej! Smetana bi se morala noter ugreznit:).
Mogoče pa je 7 žlic rjavega sladkorja manj sladkih od 7 žlic belega sladkorjauser posted image .

Glavno,da je bilo fino. Jaz ga bom jutri spekla-spet:))))))))))))).

(odgovor članu titania)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nasvet za kosilo
21.5.2011 21:03:40   
titania
Sej pravim - nevem kaj je šlo tu narobe :)
Je blo pa zelooo dobro :) Bom kmalu s5 pekla :) Še enkrat hvala za recept :)


_____________________________

Only God can judge me :)

(odgovor članu malibauc)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nasvet za kosilo
21.5.2011 22:06:24   
Sacherca
Pri nas gre pa tole najbolj v promet

http://www.kulinarika.net/recepti/8100/sladice/skutino-pecivo-za-pozresne-sosede/

Se original moja, v biskvit sem zamesala dve zlici kakava v prahu -grenkega

user posted image

(odgovor članu titania)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nasvet za kosilo
21.5.2011 22:14:14   
titania
Sacherca :) mmmm njami.  ostale pol kile bom pa očitno ju3 za tole porabla - s kakavovim biskvitom :)
pa če je pol tak dobr ko zgleda.. ne bo nič za sosede :)


_____________________________

Only God can judge me :)

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nasvet za kosilo
21.5.2011 22:26:18   
pelin
mmmm...tole je pa ful slastno za videt...sama sem čist nora na  skutne zadeve , pa tudi ostalim domačim gredo podobne zadeve v slast...zagotovo poskusim v bližnji prihodnostiuser posted image

(odgovor članu titania)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?