Poka
|
Hipotekarnega dobiš, vsaj dve leti nazaj si ga lahko - tudi če nisi za nedoločen čas. Pri vaju po mojem ni problem. Problem je plačevat, če npr. ostaneš brez službe - ampak vidva imata oba zagotovljeno zaposlitev. Problem je, če ostaneš brez in imaš hipotekarni kredit, čeprav je na koncu itak vseeno, tudi če imaš navadnega... To je zdaj pri naju - jaz nisem čist ziher za službo, pa sem še nekaj mesecev nazaj bila 100%, pri mojem je enako. Mi je zdaj vseeno malo lažje, da sem poslušala mojega in nisva vzela velikih kreditov in sva malo bolj stisnila zobe. Hiša je ravno tako končana in v bistvu je res lepa - edino kar pa je, pa določene stvari še manjkajo - npr. kar veliko pohištva. Kar bova nekako sproti kupila, bo že Po mojem, kakor praviš, hiša ki jo kupuješ ni draga, sicer ne vem, v kakem stanju je... Ampak čim prej se reši najemnine, ker to je pa res metanje denarja skozi okno. Nepremičnina bo vedno dobila na vrednosti, ampak moraš pa dobro premislit, kaka je njena realna vrednost, da nisi na izgubi. Npr. midva sva dala do sedaj 130 k eur, pa je nova, 200 m2, z večjo parcelo, ampak sva dala toliko, ker se je moj dobro spogajal za cene, veliko smo naredili sami, in tako. V bistvu, če bi hišo prodajala, bi dobila kar dosti več od vložka.
|