|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hrana v vrtcu
8.4.2011 13:40:01   
divans1
Kako je pri vas s hrano v vrtcu? Naš je zdj začel obiskovati vrtec z 11 meseci in nimajo skoraj nič prilagojene hrane...user posted image user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hrana v vrtcu
8.4.2011 13:40:25   
*miska.mcc*
saj je star 11 mesecev.

pa sigurno ne dobi šnicla, pečenega krompira in vilic ter noža zraven.

< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 8.4.2011 13:42:16 >

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.4.2011 13:42:23   
K_a_t_i
http://www.vrtec-ciciban.si/content/view/50/79/

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.4.2011 13:45:13   
pomar*ANČA*
odvisno kaj misliš z prilagojeno hrano. pri nas ima prva starostna skupina drugačni jedilnik, ampak to ne pomeni, da so juhice pasirane, ampak da kadar je rižota z morskimi sadeži, potem je v naši starostni skupini rižota z mesom, meso je narezano na kocke, ni pa nič pasirano ali kaj posebej prilahgonejo otrokom, no le tistim ki imajo alergijo.

Neposredna povezava do sporočila: 4
8.4.2011 13:48:01   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Kako je pri vas s hrano v vrtcu? Naš je zdj začel obiskovati vrtec z 11 meseci in nimajo skoraj nič prilagojene hrane...user posted image user posted image user posted image

Kakšna hrana bi bila po tvojem mnenju primerna za tvojega sončEka?

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.4.2011 14:04:29   
majana79
a nismo imeli take debate pred kratkim? user posted image

pri nas so jedilniki objavljeni vsak teden - klik

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.4.2011 14:06:39   
mateyka
v našem vrtcu je tako "prilagojena":
http://www.v-hcandersen.lj.edus.si/Zdravje%20Prehrana/jedilnik%20%20APRIL%201-3%20let.pdf
samo naša je že v drugem starostnem obdobju, ima tegale:
http://www.v-hcandersen.lj.edus.si/Zdravje%20Prehrana/jedilnik%20%20APRIL%203-6%20let.pdf

se mi zdi da je večina isti meni, samo malo bolj narezano in sesekljano majo..

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.4.2011 14:06:53   
*miska.mcc*
majana.... ne ne. tisto je bilo na splošno!
tale pa je za določenega hroščeka.user posted image

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.4.2011 14:13:12   
kajalin*
tud pr nas je bla čist ok hrana,no in je še.Ji pa nisem tudi doma več pri tej starosti "prilagajala" hrano,le zakaj?

Neposredna povezava do sporočila: 9
8.4.2011 14:46:17   
mate0ja
A spet. Pa lih se je ena podobna debata ohladila. Brez skrbi, hrana v vrtcih je prilagojena tako malim otrokom pa tudi v skupini je manj otrok zato se lahko vzgojiteljice vsakemu bolj posvetijo. Starši moramo samo obvestit o kakih alergijah, posebnostih ... 

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.4.2011 18:08:49   
sončnica24
V našem vrtcu jejo vsi otroci isto od tistih čisto malih do tistih najtavečjih edino kar je da jaslični dobijo meso narezano na čisto majhne kose, vse ostalo je isto.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.4.2011 20:36:07   
pupe
lep pozdrav vsem
sem zaposlena v šoli kjer je zdraven še vrtec, delam v prehrani za šolske otroke, prav tako za vrtec
za prvo starostno obdobje naj se ne bi dosti razlikovala od prehrane drugih otrok v vrtcu! izjema so seveda juhe iz vrečke, brez argo dodatkov, ne gob in gobove juhe, manj svinjine, več belega mesa, manj sladkarij (s tem mislim popoldansko malico) itd, še bi lahko naštevala
je pa res da ko so večji kosi mesa in podobne stvari, so vzgojiteljice tam da razrežejo
pa da ne bo razburjanja iz strani vzgojiteljic, tako je pri nas , na naši šoli
če je pa otrok alergen ali z drugimi zdravstvenimi problemi, do pediatra da izda potrdilo, saj brez tega vas niso dolžni upoštevat

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.4.2011 21:26:35   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: pupe

lep pozdrav vsem
sem zaposlena v šoli kjer je zdraven še vrtec, delam v prehrani za šolske otroke, prav tako za vrtec
za prvo starostno obdobje naj se ne bi dosti razlikovala od prehrane drugih otrok v vrtcu! izjema so seveda juhe iz vrečke, brez argo dodatkov, ne gob in gobove juhe, manj svinjine, več belega mesa, manj sladkarij (s tem mislim popoldansko malico) itd, še bi lahko naštevala
je pa res da ko so večji kosi mesa in podobne stvari, so vzgojiteljice tam da razrežejo
če je pa otrok alergen ali z drugimi zdravstvenimi problemi, do pediatra da izda potrdilo, saj brez tega vas niso dolžni upoštevat

No, tudi mi kuhamo za vrtčevske otroke in zgleda takole: prva starostna skupina ima mlečni zajtrk v večini primerov, za kosilo imajo belo meso, teletino. Na koščke jim narežemo mi in ne vzgojiteljice. Juhe niso nikoli iz vrečke, ne za prvo in ne za drugo starostno obdobje, ampak (za razliko od vaše kuhinje) uporabljamo svežo ali zmrznjeno zelenjavo, gobe, lečo... Sladkarij za malico ne dobivajo, dobivajo grisine, kruh, kruhke, mlečne izdelke, sladkarij pa ne. In kot pri vas, je tudi pri nas potrebno dostavit zdravniško potrdilo, v kolikor je otrok alergičen na določeno sestavino oz. je na dieti.

(odgovor članu pupe)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.4.2011 22:11:52   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: sončnica24

V našem vrtcu jejo vsi otroci isto od tistih čisto malih do tistih najtavečjih edino kar je da jaslični dobijo meso narezano na čisto majhne kose, vse ostalo je isto.

Pri nas isto.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.4.2011 7:45:56   
pupe
IZVIRNO SPOROČILO: benika

lep pozdrav vsem

No, tudi mi kuhamo za vrtčevske otroke in zgleda takole: prva starostna skupina ima mlečni zajtrk v večini primerov, za kosilo imajo belo meso, teletino. Na koščke jim narežemo mi in ne vzgojiteljice. Juhe niso nikoli iz vrečke, ne za prvo in ne za drugo starostno obdobje, ampak (za razliko od vaše kuhinje) uporabljamo svežo ali zmrznjeno zelenjavo, gobe, lečo... Sladkarij za malico ne dobivajo, dobivajo grisine, kruh, kruhke, mlečne izdelke, sladkarij pa ne. In kot pri vas, je tudi pri nas potrebno dostavit zdravniško potrdilo, v kolikor je otrok alergičen na določeno sestavino oz. je na dieti.

pisano je bilo na splošno, nisem napisala da za druge otroke uporabljamo juhe iz vrečke ker jih ne
drugače pa v velikem št. kuhinj, tudi v šolah in vrtcih uporabljajo juhe iz vrečke
sem vodja prehrane in sem obiskala veliko kuhinj, kjer sem videla marsikaj:) tko da vem kaj pišem
je pa odvisno največ in res največ od vodje kuhinje, kaj se kuha in kako
lep pozdrav vsem

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.4.2011 8:23:53   
morje2011
Kaj mora imeti tvoj sin prilagojeno hrano?

(odgovor članu pupe)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.4.2011 12:44:09   
nusi
js sm se tut mal okrokg tega sikerala, ampak ziher jim ne bodo dal celga zrezka pa jejmo user posted image . Sem mal pogledala kaj majo na jedilnikih in poskušam kar podobno včasih dajat, da mal povadiva, glih včeraj torteline, sicer nisva bila neki ful uspešna, sem jih morala kr narezat. No ampak pol me je moj pomiril in mi je rekel " a ti ješ toreteline, a veš kdaj si jih začela?" in itak da ne vem. Po njegovi logiki torej se jih je še vsak naučil jest tko al pa drugač in ni treba okol tega zganjat panike user posted image - HB, da me na vsake tolk prizemlji user posted image . Divans vse bo ok, smo vsi preživeli.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.4.2011 13:32:47   
K_a_t_i

lep pozdrav vsem

Upam, da je moj otrok v drugem, ne prvem vrtcu user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.4.2011 21:03:44   
morje2011
Tudi pri nas je tak jedilnik.Moji tako odgovarja ,je pa res vse kar dobi,tako je navajena.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.4.2011 8:58:45   
kristinaj
naš je šel z 11m in nimam pripomb. imajo dva jaslična oddelka in tudi prilagojeno prehrano....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.4.2011 10:26:56   
scorpiogirl

lep pozdrav vsem

Pri nas je isto kot pri Beniki. Samo da jaz nisem zaposlena v kuhinji, sem pa zelo zadovoljna s hrano v našem vrtcu user posted image ravno zaradi tega, ker nimajo juh iz vrečk, ne hrenovk, paštetk, poli salame itd.
Benika, a delaš ti za naš vrtec? user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.4.2011 12:15:50   
tanja22
Pri nas je hrana jasličnih oddelkov malo že prilagojena - več je mlečnih malic, kosila so tudi malo prilagojena. Vzgojiteljice otrokom hrano narežemo, kolikor je možno, tako da lahko pojejo.
Res pa da je, da imajo nekateri težave, ker jim starši doma hrano še mečkajo ali pa celo tudi pasirajo pri 11mesecih...

Tako da mislim, da je Divans mislila drugačno prilagojenost, če se motim, se iskreno opravičujem. Predvidevam, da ima vaš otrok že kar nekaj zob, tako da lahko hrano sam zgrize, ga bo pa potrebno navaditi na to...

lp

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.4.2011 13:04:39   
Anonimen
Z jedilnikom se jaz nisem preveč ukvarjala ... naša je itak že doma jedla tako hrano kot midva od cca. 1 leta naprej ali še celo prej (no edino gob ji še nisem dajala takrat in še kake podobne delikatne zadeve). Imamo pa pri nas v vrtcu tedensko objavljen jedilnik na internetu in ga vsake toliko malo preletim in se mi zdi super. Imajo pa meni se zdi vsi istega ...

Jedilnik

(odgovor članu tanja22)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
11.4.2011 13:52:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
11.4.2011 16:05:09   
benika
IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl

lep pozdrav vsem

Pri nas je isto kot pri Beniki. Samo da jaz nisem zaposlena v kuhinji, sem pa zelo zadovoljna s hrano v našem vrtcu user posted image ravno zaradi tega, ker nimajo juh iz vrečk, ne hrenovk, paštetk, poli salame itd.
Benika, a delaš ti za naš vrtec? user posted image

Mogoče. V katerem vrtcu pa imaš otroke?

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?