Anonimen
|
Zanima me, kaj bi ve naredile v mojem primeru, ali pa če mi pomagate se spomnit še kakšnih dobrih ali slabih stvari, ki nas lahko čakajo, če se bomo preselili. Situacija je pa sledeča: Z možem sva ravno kupila garsonjero na robu Ljubljane, vendar sva začela zdaj razmišljat, da bi se preselila v Brežice. Oba delava v Ljubljani, vendar sva itak brez rednih služb, oz. sva oba morala odpreti s.p., da lahko pri firmi delava kot zunanja sodelavca. V Brežicah sicer še nimava ničesar nagledanega, vendar se bo kaj verjetno že našlo, tudi s pomočjo njegovih staršev, ki živijo tam doli. Jaz sem noseča in januarja rodim. Stvar je v tem, da tukaj nimava nikogar, na kogar bi se lahko kdaj obrnila, če bi rabila. Tudi varstva za otroka npr. ne, če bi ga rabila, kako varuško bi si pa tudi težko privoščila, ker odplačujeva kar velik kredit za stanovanje. Pa tudi sicer se mi zdi bolje, da so otroci z babicami in dedki, če je ta možnost. Njegovi so itak od tam, moji pa pol ure stran od Brežic. V glavnem, vleče naju tja, pa se še nisva čisto odločila. Mesto nama je obema všeč, kar se možnosti za otroke tiče (vrtec + varstvo izven njega - stari starši, OŠ, SŠ, interesne dejavnosti) je dobro poskrbljeno, tam je pol moževega sorodstva, dve sestrični z dojenčki, vsi se dobro razumemo med sabo, tako da bi recimo za kakšno vzajemno pomoč bilo tudi dobro poskrbljeno. Slaba stran se nama zdi edino to zaenkrat, da bi se bilo treba vozit v službo dobro uro, vsaj dokler si doli ne bi našla kakih služb, pa treba bi bilo še en avto nabavit, ker žal ne delava oba skoz dopoldne, jaz imam malo (z)mešan urnik, torej gre veliko časa in denarja za potne stroške. Saj nisva še vsega premislila, dobro razmislila o vsem, ideja je stara en teden, pa me zanima še, kaj bi vi naredili v najinem primeru.
|