|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   novembke
15.8.2005 14:58:21   
Urša
Kako kej punce? Se držite? Še slabi al pa dobri 3 meseci so pred nami. 9nebesa To bo minilo 1,2,3! Kako se počutite? Zdej je luštn, ko ni vročine. :love:
Pa apetit? :zmeden: Men skoz pica paše. Grozn! :hudicek: Pa čokoladni pudingi! Joj, joj!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   novembke
15.8.2005 15:11:13   
Teni_
Pri nas je vse super. Ja, zunaj res ni vročine, ampak meni je še vseeno vroče. Ja, še malo, pa bo minilo. Jaz pa še vedno nič pripravljeno. Če bo vse po sreči gremo v torek malo v Avstrijo pogledat. Še tisto kar sem imela pri Teji ne vem kje je vse. Sem imela polno bombaznih plenic, zdaj so 3.:zmeden: Apetit je po moje nekje v meji normale. Edino kaj se mi lušta je koruza in hrenovke. Hrenovko mislim, da jem skoraj vsak dan. Hvala bogu, da kg še stojijo na svojem mestu. Še vedno + 3 kg. Lp,Mojca:nosecka:

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   novembke
15.8.2005 18:48:38   
petarda
Tudi midva, oz. mi trije smo OK! Men paše to poletje, nam saj vroče ni...:sloncek: Je pa ena težava, če kaj čez dan delam in se pripogibam, pa dvigujem in tako naprej, me zvečer tako križ boli, da komaj vstanem iz postelje, ko grem na stranišče in same veste kako pogosto je to. :(( Glede hrane...paše čist vse in sem se zredila že 10 kilogramov, pa ostale?:zmeden:. Lepo se imejte, uživajte in se kaj tipkamo.:racka:

LP

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   novembke
15.8.2005 21:02:21   
smeško
Ni dolgo, ko sm zvedla, da sem noseča, sedaj pa še slabe 3 mesece do predvidevanega roka:bravo:.Drugače pa se kar držim.Edino, kar me malce moti je to, da ponoči slabo spim.Kak se obrnem se zbudim, pa še :duda: me včasih preseneti z brco, ps še na wc hodim čedalje pogosteje:((.Apetit še zmeraj je sam večinoma prisegam na različne solate, pa čokolada z lešniki mi zelo paše.Kile, zredila sem se za 9kg, sam se mi zdi, da grejo iz tedna v teden višje:)-.Počutim se, kot da imam že 100kg.Če sem predolgo na nogah, me zvečer krči matrajo:(.Skratka, komaj čakam, da pride najina:duda:roza:na ta svet.

LP9nebesa

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   novembke
15.8.2005 21:17:29   
Morgaine
Jaz se pa že tako dolgo nisem nič oglasila, da je že čas da kaj napišem. :)
Počutim se vredu, apetit pa tudi imam, sem se zredila že za 11 kg.
Sem imela močne krče v nogah, ki pa so zdaj na srečo minili. Me pa običajno zvečer boli spodnji del hrbtenice.
Premikanje otroka čutim vsak dan, neopisljiv občutek.
Čez dva tedna imam pregled in že odštevam dneve!
Lepo se imejte in pazite nase!

Morgaine :nosecka: 24t6d

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   novembke
15.8.2005 21:33:53   
Teni_
Mene tudi kriz in hrbtenica mučita,da je joj. Spanje je tako ali tako na nuli, danes ponoči pa me je še prvič v zivljenju bolel zob in to konkretno. Jaz imam pregled čez 14 dni in ze tudi komaj čakam. Sva si pa danes premislila glede imena,če bo punčka in tako ne bo Neja, ampak Lara,ker je Neja preveč podobno Teji. Lp,Mojca:nosecka:

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   novembke
15.8.2005 21:47:51   
NinaŠ
Živjo!

Mi2 sva tud OK, če izzvzamemo moj boleč :(( hrbet in zadnje dni težave z zgago (težave imam po vsaki jedi, sploh pa ne smem jest nič kar vsebuje moko). Kilogrami :zmeden:, na zadnjem pregledu pred ca 14 dnevi je bilo +5, doma se pa ne vagam ;) .

Imena še nimamo izbranega - no za fanta že, samo menda bo Anže dobil sestrico - tako da punce mal idej prosim (rada bi pristno slovensko ime, ne sme biti predolgo (4, 5 črk) in ne prekratko (nikakor 3 črke)). ;)

LP

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   novembke
15.8.2005 21:49:19   
nogometas
Čao, vidim, da nas vse pestijo približno podobni problemčki...
Jaz na splošno OK, šla na 4D UZ in mam posneto našo, ne boste verjele, še vedno punčko z vprašajem: :duda::roza:?...
Nikakor nočejo biti ziher, da bo :roza:, ona pa nič.:ups:
Trenutno sem se zaposlila s kupovanjem psička za mojo sestrico (rojstni dan) in mi je uspelo, lahko si jo ogledate v mojem albumu, zares kjut dolgodlaka čivava je.... prava igračka. Ko sem se dva dni, preden sem jo oddala, ukvarjala z njo, sem skoraj pozabila, da sem noseča...:ups:
Kupila sem 10 navadnih plenic in 10 kaliko plenic, Mojca, ti ki si bolj izkušena, a bo to zadosti???

Tako kot vse ve, se tudi jaz čedalje hitreje utrudim, slabo spim, skoz lulam, apetit normalen... me pa danes spet muči glavobol (nepredvidene spremembe vremena, Mojca, to bo krivo tudi za tvoj zobobol:()
Naslednji pregled in UZ imam v 31.-32. tednu, se pravi 6.9. - upam, da bo vse OK.

Ja, daleč smo že, ni kaj, čas hitro teče, še malo, pa bomo trpele na porodnih mizah:((:((:((.
A gre katera od vas na EA?
LP

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   novembke
15.8.2005 21:59:41   
NinaŠ
Nogometas, jaz sem imela 30 tetra plenic in sem jih poleg za široko povijanje porabila tud za vse ostalo (podiranje kupčka, za pod glavico v postelji,....) se mi jih pa ni zdelo nič preveč (prala sem jih pa le 1x -2x na teden).

EA bom pa jaz sigurno koristila - sem jo že pri Anžetu in tudi sedaj ne mislim "trpeti" na porodni postelji.
Pa naj te ne bo strah poroda - tud brez EA vsaka preživi in nisem še slišala da bi kaka mamica kasneje jamrala kako je bilo hudo in da zaradi tega ne bi hotla imet še enega otroka.
Mene še najbolj skrbi da bom spet šivana - to pa res ni bilo preijetnih ene 10 dni (pa se tud zaradi tega ne bi odpovedala še enem :duda: ).

LP

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   novembke
15.8.2005 22:28:25   
Teni_
Ja, te tetra plenice so full uporabne. Jih bom jaz verjetno kupila kar kakih 20. Nikoli jih ni preveč, se mi zdi. Saj za zobobol vem kaj je krivo, ker se mi je na morju naredila luknja, zdaj pa se mi zob kruši in me obščasno boli. Moja zobozdravnica pa je na dopustu. Pa to se zgodi meni, ko še nikoli nisem imela problemov z zobmi. :(( Vidiš, jaz se pa nikoli ne bi odločila za EA. Ne, meni pa ze ne bodo nekaj skozi hrbet pikali. Raje potrpim. Me je pa tako kot prvič strah šivanja. Sem par šivov čutila. Me pa res ni bilo prvič strah poroda in sem bila full sproščena. Ja, šivi pa so res hudič. Mislim, da sem 3 tedne hodila s pojštrom okoli, da sem lahko sploh sedela. Lp,Mojca:nosecka:

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   novembke
16.8.2005 7:44:04   
Marijeta
9nebesa Dobro jutro punce!

No, jaz sem v službi pri moji jutranji :kava: capuccinu. Sem kar ok, noge imam kar zaotečene, čeprav ne jem nič slanega , gibam se veliko in tudi noge si namakam v slani vodi.
Hrbet mi ne dela problem, le ponoči, ko grem cca 4× ponoči na wc.....in že kar težko vstanem...moje kg so +6,5 kg. Sem kar zadovoljna, čeprav sem se precej "preoblikovala". Moj dragi skrbi zame in me pazi..pregled imam pa naslednji teden....bomo vidlei kako in kaj bo takrat.:rozica: Naše dete tudi veselo brca tako, da je to zares 9nebesa čudovit občutek.

Vsekakor me je strah poroda, ker je to zame prvič, od tega da niti še ne vem kaj vse moram kupiti za najino bebico...od sestrične bom dobila lupinico, previjalno mizico in avtosedež. Glede na to, da sem bolj neizkušena v tem se moram v teh mesecih, ki tako hito minevajo še veliko naučiti.....in prebrati....:sloncek:

Lepo se imejete še naprej!:kuza:

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   novembke
16.8.2005 7:44:07   
EG
Dobro jutro!
Spet nov delovni teden. Ja tudi mene vse bolj mučijo nosečniške težave. Otekanje nog, pa križ na trenutke tako boli, da mi noben položaj ne ustreza. Kar se pa tiče kilogramov, zredila sem se že za 10 kg :zmeden:- na začetku sploh ni šlo hitro gor, 1-2 kg na mesec, sedaj pa mam občutek da sem vsak dan težja 10 kg. Tud to upam, da bo kmalu minilo. Še malo potrpimo pa bomo držale svoje štručke v rokah.9nebesa Komaj čakam!
najbolj važno pa je da se same dobro počutimo!
No počasi bom šla tudi jaz po nakupih,nekaj malega že imam doma - tako za občutek, da se vidi, da bo kmalu bebica doma :angel:
Lep pozdrav, pazite nase.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   novembke
16.8.2005 9:35:03   
wawa
Ohoj novemberke, ste se pa razpisale....

Jaz sem danes spet v službi, po pet dnevnem morju:morje:, ki ji bilo pravo morje samo 3dni saj je ostele dne deževalo:((, ampak smo se saj spočili.

Meni res full full paše plavat, ker se mi zdi da me potem manj boli hrber....:bravo::bravo: a kaj ko je morje takooooo daleč......

Zredila sem se tudi jaz za 10kg;), počutim se ok, razen nekaj krčev in občutka da imam 100kg kot je rekla ena izmed vas.

kar se tiče tetra planic so tudi meni svetovali naj jih kupim ene 30. Imam pa tudi jaz nekaj vprašanj:

ŠIROKO POVIJANJE - ali se pri tem da spodaj tudi planička za enkratno uporabo,naprimer Pampers????, kako dolgo je potrebno šitoko povijat???

LEGA OTROKA - ali je katera kaj spraševala, kdaj naj bi se otrok obrnil v lego za porod (glava dol) in do kdaj izvajajo tunanji obrat, če se otrok ne obrne sam???

Evo če katera ve, prosim odgovor!!!Drugače pa vsem en lep lep lep lep pozdravček!

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   novembke
16.8.2005 10:06:05   
mauri
Pozdravljene vse!

Se tudi jaz malo oglašam po dolgem dopustu. 16 dni sva uživala na morju potem pa sva bila doma (pospravljanje, pranje, likanje...) in danes pravi šok, ko sem morala po treh tednih v službo.

V petek sva bila z :love: pri dr. Mihelič v Črnučah, kjer smo posneli našo pupo na video. Je zehala, mahala, brcala... Noro!

Tudi jaz se zadnje čase hitro utrudim, sploh včeraj me je vse trgalao v spodnjem delu trebuha, ker sem zgleda predolgo stala ob likalni deski.

Ponoči se premetavam iz enega boka na drugega, včasih spim celo na hrbtu, dokler me tamalu ne začne brcat. Obiski WC-ja so tudi pri meni vedno pogostejši...

Nogometaš, jaz sem slišala da je najbolje imeti približno 30 plenic, saj jih rabiš še za kakšne druge namene kot pa samo za povijanje. Kolegica mi je rekla, da se jih najbolj splača nabavit v Tosami.

Naslednji teden pričnemo s preurejanjem garaže v otroško sobo, da bo imelo dete kje spati. Ta teden pa si bova začela ogledovati otroške sobe.

Pa ve? Ste že veliko nakupile (voziček, cunjice, posteljico, previjalno...)?

Kdaj začnete s porodniško? Bo šla katera že 42 dni prej?

Mejte se lepo pa se pišemo!
Mauri

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   novembke
16.8.2005 10:41:48   
mahica
nogometaš,

mene pa zanima kje si opravila 4D UZ in kakšni so posnetki?? Kakšna telefonska, če je v LJ, ker sem iz LJ.

Drugače pa imam enake probleme kot vse, ne spim, samo lulam, sicer mi noge še ne zatekajo, mi pa leva nekako čudno zaspi oziroma rata mravljinčasta, tko da se nikakor ne morem naštimat pa spat...
Kg-jčki rastejo, do sedaj sem dobila že 12 kg, kar je mečken preveč :zmeden2: (sem dopolnila 28.teden).
Nabavlala še nisem NIČ, veliko cunjic sem dobila, postlco tud, pa košek, pa odejce... tko da bom kozmetko pa to najbrž po opravljeni materinski šoli, ki se mizačne 5.9. v LJ porodnišnici...

Ampak že težko delam, težko sedim v bistvu...

No, moram it... LP, m.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   novembke
16.8.2005 15:11:07   
medvedek
No, da se še jaz malce javim z mojim medvedkom. Še vedno hodiva v službo,čeprav vedno težje sediva za računalnikom. Bolečine v spodnjem delu trebuha in v hrbtenici so nmreč vedno bolj boleče. V petek imava ginekologinjo in mogoče se bom odločila za bolniško. Saj ne vem kako dolgo bom še prenesla to 8 urno sedenje za računalnikom. Upam le, da bo na pregledu v petek vse OK. Vsakega pregleda me je namreč malce strah, da ne bi bilo namreč kaj narobe.
Z nočnimi pohodi na WC k sreči še nimam veliko problemom (vstajam namreč 1 x na noč) me pa mučijo bolečine v hrbtenici in sploh ne vem več, kako bi se namestila, da ne bi čutila bolečin v hrbtenici in v spodjem delu trebuhe (mislite, da je to samo raztezanje maternice ???). Drugače pa upam, da se tudi nisem preveč zredila (pred šestimi tedni sem imela +3 kg), čeprav mi apetit vedno bolj raste in moram kar naprej kaj devati v usta.
Drugače pa nimava pripravljeno še prav nič za najinega medvedga razen vozička. Pobrala bova namreč veliko stvari od sorodnikov, potem pa ko bova ugotovila kaj še res nujno potrebujeva pa bova skočila v shoping. Sicer pa bom raje večinoma stvari kupovala sproti (oblekice), saj potem vedno ugotoviš, da imaš vsega preveč in sploh ne veš kdaj boš porabil toliko stvari.
No to naj bo za danes od mene vse. Se beremo še kaj v prihodnjih dneh. Držite se in držite pesti v petek, da bo z nama ve OK.

LP MAMI

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   novembke
16.8.2005 15:25:43   
nogometas
Čao bejbe,
nas je pa kar nekaj novembrčic zdaj na kupu... Lepo, lepo...
Sem sklenila, da bom nabavla še vsaj 10 tetra plenic, sem pa že kupovala v Tosami in so baje jurčka cenejše kot drugje. Nisem čekirala cen :ups:, itak je treba kar neki keša zmetat za vse skupi, jurja dol al gor.

Mahica, na 4D sem bila v MB, vendar so me sprejeli z zelo slabo voljo, čeprav sem bila samoplačnica in mi je zdravnik najprej rekel, da je to UZ FOR FUN, in da on tega ne dela, potem je pa sestra pritisnila nanj in ga je vseeno naredil. Imam posneto, zabičal pa mi je, naj ne delam reklame. Mu je pa pri pregledu pomagal tehnik, zato mislim, da stari mašine še ne obvlada popolnoma in zato tudi nerad dela te stvari. Starga psa je težko novih trikov naučit, kaj čmo.

Vam pa vsem povem, da 4D UZ v MB IMAJO, zdaj pa kakor se kdo znajde :zmeden:

LP

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   novembke
16.8.2005 20:15:40   
NinaŠ
Wawa:

ŠIROKO POVIJANJE - priporočajo (predpisujejo :)- ) do UZ kolkov, ki je ponavadi pri ca 3 mesecih (nekje pa ga delajo že v porodnišnici pred odhodom domov :zmeden: ); po tujini menda to navdo opuščajo... :zmeden: ; meni je stvar ustrezala v toliko, da je lažje rokovati z drobižkom :duda: , ko imaš vsaj kaj prijeti. Gre pa tetra plenica čez "pampersko" in povrhu še povijalna plenica.

LEGA OTROKA - otrok naj bi se obrnil z glavico navzdol nekje med 30. in 35. tednom, zunanjega obrata pa ne prpagirajo po celi Slo, saj ga meni tud omenili niso, pa je bil Anže v 35. tednu še "narobe" obrnjen (se je pa potem naslednji teden spomnil, da se mora obrnit in akrobacijo izvedel sam).

LP

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   novembke
17.8.2005 0:19:16   
nogometas
NinaŠ, široko povijanje ni plod "navade" ampak raziskave, ki je potrdila nepravilno zraščanje kolkov dojenčkov na določenih geo področjih, med katere spada baje tudi Slovenija. Široko povijanje naj bi to preprečilo. V tujini (ponekod) tega ne počnejo, ker jim verjetno ni treba. Nisem pa čist ziher, zakaj naj bi do te nepravilnosti prihajalo...
Uf, to je pa res pametno zvenelo... Pač, bolje je, če povijamo na široko, da ne bomo imele samih fuzbalerjev doma :)-:)-:)-
LP

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   novembke
17.8.2005 8:45:33   
medvedek
NOGOMETAŠ MI PROSIM LAHKO SPOROČIŠ KJE V MB OPRAVLJAJO 3 D ULTRA ZVOK, DA BI SE LAHKO NAROČILA ZA SAMOPLAČNIŠKI PREGLED.

LP MAMI

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   novembke
17.8.2005 13:59:01   
nogometas
3D oz. 4D (mislim, da je razlika samo v tem, da se pri prvem fokusira na en posnetek, pri drugem pa se razloči premike ploda) delajo v porodnišnici MB, vendar samo za nujne primere, samoplačniško pa ne, ker se mi zdi ne znajo še vsi dosti dobro ravnati z apratom... :zmeden:
LP

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?