|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hranjenje
25.3.2011 19:45:34   
marjetica8
Mi smo se spet znašli pred problemom: Naš lumpi bo kmalu star dve leti, jeseni ga mislimo dat v vrtec. Sej vem da se v vrtcu vsega naučijo, ampak me vseeno malo skrbi, ker mali nikakor noče sam jest. Smo že imeli eno obdobje, ko je neki začenjal - je že lepo prijel vilčko in z malo pomoči papal makarone, ocvrto jajce, kakršnekoli koščke, ki jih je lahko napiknt. Za žlico noče slišat. En dan se je spomnu da pa on tud z vilco ne bo sam jedu in od takrat imamo borbe. Ne vem kolk je smiselno silit..finta je v tem da je blazno zvedav in ga vse zanima in noče izgubljat časa - on bi se med hranjenjem kr igral in igral in knjigice gledal in vse, sam jedu ne bi. Pa drgač nimamo težav s hrano - je veliko in vse, samo pod pogojem da ga futramouser posted image  Sej vem da smo verjetno za nastalo situacijo sami krivi ker ga nismo pri enem letu pustili z vilco na mizi v varjanti "jej al pa nč". Je naš prvi otrok in se človek čist ne vede zaplete in nardi vzgojno napako, potem pa je ne znaš rešit. Če je kira mela poddoben problem, se priporočam za nasvete, mnenja, karkoli...hvalauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hranjenje
25.3.2011 19:48:27   
K_a_t_i
Pusti, da bo res lačen, potem mu pa skuhaj njegovo najljubšo jed, mu daj zraven žlico in pojdi "na stranišče".

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.3.2011 20:03:53   
Najaa
Vem, da te zdej skrbi ampak res boš vidla, da v vrtcu se bo vse spremenilo. Tam nema trte mrte, 2-letniki sami jejo in bo začel, boš vidla. Brez skrbi.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.3.2011 21:03:59   
daša
Vic je v tem, da je v vrtcu več otrok in ko bo videl druge, bo po vsej verjetnosti tudi on prijel žlico. Spretnost si bo pa tudi kmalu pridobil, če ima že 2 leti, je dosti lažje kot pri enem letu. Torej, če se ne bo zakompliciralo, bo jedel tako kot bo videl ostale.
Je pa res, da eni sploh nočejo jesti v vrtcu (pa znajo), ker s tem pač kažejo "nejevoljo", ker so se znašli proč od doma in mamice. Kaj bo v tem primeru, pa ciganka ve.
Vsekakor pa bi probala s fintami, kot ti je ena napisala, najljubša jed,mami mora nujno "kakat".
Pa kakšne košče sadaj narezat, pa spodbujat, da sam pika, al pa kakšno igrico na aviončke za začetek, toliko, da ugotovi, da vilce ne grizejo in da mu kar fino gre.
Drugač, pa v tolažbo, našega smo "pital" po moje do tretjega leta, je tudi pri enem letu pokazal interes, jaz "zamočila", ker je bilo vse na tleh , potem se mu pa ni več dalo. Ampak naš je bil v domačem varstvu, tako, da ni bilo življenjskega pomena. Saj včasih je jedel sam, najrajši pa ne. Samo naš ni imel nobenih kg na zalogi,pa hrana mu tudi ni bila kakšen poseben užitek.

< Sporočilo je popravil daša -- 25.3.2011 21:06:20 >

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.3.2011 21:19:45   
Lantea
V vrtcu bo po moje začel lepo sam jesti...s tem da se vam zna potem obrnit...zatem pride faza sam bomuser posted image .

(odgovor članu daša)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.3.2011 11:38:44   
Petka09
Ja, vrtec bo naredil čudeže, četudi še do takrat mogoče ne bi sam jedel. Vseeno pa je do takrat še nekaj mesecev in v tem času, če ga boš dovolj spodbujala, pa zna bit, da bo že sam jedel oz. bo prišel v fazo, da bi on "vse sam" user posted image .
Nič se ne sekiraj!
Naša je tudi skoraj 2 leti stara in je šla v vrtec že septembra in smo jo do takrat tudi futrali doma, a v vrtcu pa vse poje sama kot velika. Doma jo še zdej moram kdaj dofutrat, al pa ji pomagat, sploh če se nam mudi al pa vidim, da se nekaj obira... Pa še zdej mamo kake animacije zraven, kakšno igračko itd... Kljub temu, da je v vrtcu in tam pravijo, da res lepo vzorno jé.
Vrtec naredi svoje in bo tudi tvojega malčka poštimal tam, kjer še misliš, da ima "slabosti" user posted image .

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.3.2011 12:33:14   
Čebel@
jaz moje 2 letnice nisem nikoli postavila pred dejstvo "jej ali pa bodi lačna"user posted image ......v vrtec je šla septembra(18m) in ko je tam videla druge otroke kako lepo sedijo in jejo,je tudi sama(prej jo je mirkala babi in jo je pitala).....prve dneve so jim itak vzgojiteljice pomagale in pustile,da si tudi z rokami pomagajo,sedaj pa res vsi jejo samo še z žlicami/vilicami.....en user posted image  je bil pa komaj 11m star septembra,so ga pa pitale.....naj te ne skrbi preveč kako bo v vrtcu,ker otroci sledijo en drugemuuser posted image

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
26.3.2011 12:36:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Čebel@)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
26.3.2011 21:32:48   
nananaja
finta je v tem da je blazno zvedav in ga vse zanima in noče izgubljat časa - on bi se med hranjenjem kr igral in igral in knjigice gledal in vse, sam jedu ne bi.

Lej, težko sodim, kako imate pri vas doma pri mizi, ampak pri nas je bilo prvo pravilo, da pri obedih ni igrač, pa če so jedle ali ne, in jedle so samo za mizo.
Niti me ne moti to, da ga vi pitate, če vam tako paše. Meni so bila največja muka kosila dokler niso same jedle same, zato sva izkoristila vsak trenutek, ko je katera hotela kaj jest sama. Če tudi ti želiš tako, mu pač daj na mizo obrok, sama pa se vsedi k svojemu obroku in jej. Ne zganjaj pa cirkusa. Če pa ti paše tako kot imate, se bo pa tudi v vrtcu naučil, če bo hotel bit sit, brez skrbi.
Sicer pa ne skrbi, da ste pozni, pri 2 letih še marsikdo ne je sam. Mojega bratranca so pitali do konca drugega razreda (takrat še osemletke), ker so trdili, da ne zna jest sam. Samo pri moji mami je pa čudežno znal uporabljati žlico, ker pač samo ni nič priletelo v usta :)

Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
26.3.2011 23:04:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 10
27.3.2011 16:34:18   
marjetica8
Nimamo igrač pri mizi, niti ne pod mizo, niti ne v kuhinji. Mamo pa časopise, kašna razglednica, plastične sklede v odcejalniku, vilce/žlice na mizi, skleda v kateri je solata, kozarec s sokom na katerem so narisane rožice itd...najde SVAŠTA, sam da mu ni treba jest. če bi vse to stran dala, da ga ne bi mikalo, bi pa najdu, ne vem - prt na mizi k so gor rože narisane, al pa sosednji stol. Na finto "jej al pa nč" ga ne bom dajala, ker se mi zdi nesmiselno silit - kolkr ga poznam, ga ni za silit, ker pol še bolj zid postavi. Smo pa danes skuhali čemaževo juho in sem noter dala zlate krogljice (ki jih ima zelo rad) in je brez prigovarjanja prijel žličko in jedeluser posted image  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?