|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   srbenje v nosecnosti
21.3.2011 14:33:37   
Anonimen
pozdravljene! sem v 29.tednu in pred priblizno tremi tedni me je zacela srbeti koza,najhuje je po nogah,trebuhu,hrbtu ponoci!skoraj ne prenesem oblacila na kozi,najmanj namrec srbi,ko sem brez vsega in mi je hladno!kaj najbolj pomaga proti srbenju in ali morda katera ve ali res obstaja neka bolezen v nosecnosti povezana s tem?kaksni so znaki,posledice in zdravljenje te bolezni?

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 22.3.2011 7:21:55 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: srbenje v nosecnaj osti
21.3.2011 14:36:06   
Anonimen
jo,joj nimaš nobene bolezni,ampak suho kožo. zdravljenje pa poteka tako da si greš v lekarni kupit kremo za suho kožo

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.3.2011 14:37:57   
barika
Vprašaj zdravnika, če lahko vzameš claritine. jaz sem bila v 30 tednu n. v bolnici, ker me je vse srbelo, pojavili so se mi vodeni mehurčki. Diagnozo so mi postavili dishidrozo (če sem si prav zapomnila ime).

Srečno

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.3.2011 14:40:51   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

pozdravljene! sem v 29.tednu in pred priblizno tremi tedni me je zacela srbeti koza,najhuje je po nogah,trebuhu,hrbtu ponoci!skoraj ne prenesem oblacila na kozi,najmanj namrec srbi,ko sem brez vsega in mi je hladno!kaj najbolj pomaga proti srbenju in ali morda katera ve ali res obstaja neka bolezen v nosecnosti povezana s tem?kaksni so znaki,posledice in zdravljenje te bolezni?

Ja, obstaja, ni pa nujno, da jo imaš. Gre za hepatopatijo, motnjo v delovanju jeter. Pojdi do svojega G in mu povej za srbenje. Narediti ti mora jetrne teste in žolčne kisline mora preverit. Pri meni se je srbenje začelo okoli 30. tedna, v 33. tednu pa je sledil urgentni CR. K sreči se je vse dobro izteklo. Lahko gre samo za nedolžno srbenje, ni pa nujno.

Zdravljenje - ga ni oz. edino zdravilo je porod. Mene so sicer dali na jetrno dieto, pa ni pomagala.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 21.3.2011 14:46:52 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.3.2011 14:56:05   
kristinaj
meni so v nosečnosti zaradi srbenja, največ po trebuhu, pojavili so se tudi rdeči mehurčki, delali jetrne teste a je bilo vse ok...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.3.2011 18:47:19   
2.2.
imela iste težave, kopala sem se z otroškim oljem in potem tudi mazala, da koža dobi ččim več vlage; mogoče se je kaj izbolšalo, sicer sem pa tudi iz  dneva v dan močno zatekala od rastezanja kože, imaš strogo dieto nič slanega.....
posvetuj se z svojo g

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.3.2011 19:40:28   
lananai
Ni rečeno, da je kaj resnega. Mene je proti koncu nosečnosti tudi vse srbelo okrog trebuha in bokov ter pod prsmi. Sem si razlagala, da je to zato, ker se koža razteza in ker je suha. Sem si 2x na dan (zjutraj in zvečer) mazala z Johnson's baby oljem in je bilo boljše. Poskusi najprej navlažit kožo, preden zaženeš paniko pri zdravnikih. user posted image

(odgovor članu 2.2.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: srbenje v nosecnosti
22.3.2011 17:13:29   
Anonimen
katy 78,ali lahko vprasam kje pa je znacilno,da najbolj srbi ali je to odvisno od posameznice?ali niso baje neka zdravila za to vrsto srbenja?

(odgovor članu lananai)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
25.3.2011 15:08:00   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

katy 78,ali lahko vprasam kje pa je znacilno,da najbolj srbi ali je to odvisno od posameznice?ali niso baje neka zdravila za to vrsto srbenja?

Hm, kolikor se spomnim, so me srbele predvsem roke in noge. Kolikor je meni znano, v primeru, da gre za srbenje zaradi povišanih jetrnih encimov, zdravila ni, razen seveda porod, če se vrednosti preveč/prehitro zvišujejo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.3.2011 15:10:31   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

Ni rečeno, da je kaj resnega. Mene je proti koncu nosečnosti tudi vse srbelo okrog trebuha in bokov ter pod prsmi. Sem si razlagala, da je to zato, ker se koža razteza in ker je suha. Sem si 2x na dan (zjutraj in zvečer) mazala z Johnson's baby oljem in je bilo boljše. Poskusi najprej navlažit kožo, preden zaženeš paniko pri zdravnikih. user posted image

Jaz pa mislim, da je bolje za brezveze zagnati paniko, kot pa potem zvoniti po toči... user posted image Jaz sem imela srečo, da se je vse dobro končalo in imamo zdravega in navihanega fantka, so se pa tovrstni primeri tudi že tragično končali. Pa ni zdaj moj namen kogar koli strašiti, ampak pač samo povem svojo izkušnjo.

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.3.2011 10:22:28   
Teyla
Zveni kot hepatopija, kot jo je že katy opisala. Značilno pa je, da te srbi vsepovsod, ne pomaga nobena krema ali karkoli, ker ni problem v suhosti kože ampak v povišanih jetrnih encimih. V bistvu te srbijo žile oz krvni obtok-od tod razlog da te manj srbi, ko ti je hladno, saj se žile skrčijo.
Definitivno to omeni svoji/svojemu G, ki te bo poslal na krvne preiskave (vsaj naj bi te).
Meni so to odkrili v 36.tednu, ko sem svoji G povedala za srbečico. Ni nevarno zate, je pa nevarno za otroka. Posteljica namreč slabi in kot je že katy povedala, se je dogajalo, da je otrok umrl zaradi tega brez kakšnih opozorilnih znakov. Kar pojdi na pregled in vztrajaj, da ti naredi teste. Eni G tega ne jemljejo preveč resno. Moja G hvalabogu je in me je poslala na dodatne preiskave. Porod so mi sprožili v 39.tednu in danes imam zdravo 2-mesečno punčko.user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.3.2011 10:26:49   
NELY84
No ja.Zdaj me pa res malo skrbi.Sem v 30 tednu in me že 4 dan ponoči zbudi srbenje.Po nogah in rokah dobim mehurjaste izpuščaje ki v roku 5 ur izginejo.Prvi dan sem krivila hrano, drugi dan pižamo, mogoče zaradi praška, tretji dan sem pomislila na kakšen prah, no zdaj pa ne vem kaj naj si mislim.Imam drugi teden kontrolo pri ginekologu pa mu bom omenila.Vem pa da ne gre za običajno srbenje ker dobim ogromne izpuščaje, kot da bi padla v koprive, potem pa sami od sebe izginejo.HMMM, sem pa drugič noseča in prvič teh težav nisem imela.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.3.2011 10:30:49   
Teyla
Nely84 izpuščaji niso ravno pokazatelj povišanih encimov, tako da dvomim da je to vzrok. Mogoče je kakšna alergija. Je dosti vzrokov srbečic v nosečnosti, povišani jetrni encimi so samo ena izmed možnosti. user posted image

(odgovor članu NELY84)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.3.2011 13:41:41   
mariy
Tole pa je malce strašno,

tudi sama imam probleme s srbenjem okoli trebuha, okrog prsi, vendar se mažem z oljem in se mi zdi da je boljše, bom pa sigurno na naslednjem pregledu povedala svoji G. za to srbenje.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.3.2011 13:52:46   
butt3rfly
jst sm mela podobn problem pred časom in sm to tud povedala svojemu ginekologu. in je reku, da me ni treba skrbeti, da je to normalno zaradi pomanjkanja vlage oz. raztezanja kože in da naj stvar pozorno opazujem. če bi koža postala rumenkasta in prav tako beločnice, pol je seveda neki narobe z jetri in je treba nujno dalje ukrepati. jst sm si pomagala z Bübchen vlažilno kremo (Spezial Wundschutz Creme), ker mi je fajn kožo hladila, trebuh, prsi in noge sm si pa enostavno zavijala v mokre rjuhe, kar je super pomagalo. čez čas je stvar kar sama od sebe izzvenela.

< Sporočilo je popravil butt3rfly -- 29.3.2011 13:53:47 >

(odgovor članu mariy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.3.2011 15:58:53   
Anonimen
Kaj je vzrok za obolenje jetr v nosecnosti in s tem povezano srbenje?Je res eden od vzrokov bruhanje v zacetku nosecnosti?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
29.3.2011 16:39:35   
buši1980
NELY84 moja sestra je rodila decembra in nekje v oktobru se ji je to pojavilo, seveda smo se ustrašli in klicali osebnega zdravnika, on jo je pa vprašal če pričakuje punčko, ona sicer takrat ni vedela, ker ni hotla vedeti spola in res je rodila zdravo pupikouser posted image , isto se je zgodilo še eni kolegici in isto je imela punčko. Baje oddajajo neke hormone, kateri nekaterim nosečnicam sprožijo te srbečice. Je pa prav da poveš ginekologu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.3.2011 17:17:51   
butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: buši1980

NELY84 moja sestra je rodila decembra in nekje v oktobru se ji je to pojavilo, seveda smo se ustrašli in klicali osebnega zdravnika, on jo je pa vprašal če pričakuje punčko, ona sicer takrat ni vedela, ker ni hotla vedeti spola in res je rodila zdravo pupikouser posted image , isto se je zgodilo še eni kolegici in isto je imela punčko. Baje oddajajo neke hormone, kateri nekaterim nosečnicam sprožijo te srbečice. Je pa prav da poveš ginekologu.

eh, a res al kaj?? ker mene je tam nekje pri 4., 5. mescu ful srbelo in glih dons sm zvedla, da bomo imeli punčkouser posted image

(odgovor članu buši1980)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.3.2011 19:27:49   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly

jst sm mela podobn problem pred časom in sm to tud povedala svojemu ginekologu. in je reku, da me ni treba skrbeti, da je to normalno zaradi pomanjkanja vlage oz. raztezanja kože in da naj stvar pozorno opazujem. če bi koža postala rumenkasta in prav tako beločnice, pol je seveda neki narobe z jetri in je treba nujno dalje ukrepati. jst sm si pomagala z Bübchen vlažilno kremo (Spezial Wundschutz Creme), ker mi je fajn kožo hladila, trebuh, prsi in noge sm si pa enostavno zavijala v mokre rjuhe, kar je super pomagalo. čez čas je stvar kar sama od sebe izzvenela.

Meni so jetrni encimi vrtoglavo narasli, normalne vrednosti so okoli 0,5 in 0,6, jaz pa sem jih imela ob porodu 9.0 in okoli 15.0 - Pušenjak je rekel, da bi nenoseči ženski ob takih vrednosti že zdavnaj odpovedala jetra, pa nisem bila prav nič rumena, niti po koži niti beločnice. user posted image

Pa rodila sem fantka, tako da te vraže, da punčke sproščajo nevekakšneže hormone tudi ne držijo. user posted image
Pa bruhala nisem nikoli v nosečnosti, tako da to tudi ne drži. user posted image

Tako da je treba biti previden. Seveda je velika velika večina srbenja v nosečnosti nedolžnega, nekaj malega procentov je pa tudi patološkega srbenja, kjer nobeno mazanje z raznimi olji ipd. ne pomaga, kot npr. pri meni in pri Teyli. Je pa treba povedat, da je tovrstna preeklampsija značilnost prvorodk in da če je v 1. nos. ni bilo, se v drugi nosečnosti, v kolikor je oče otroka 100% isti, le-ta zagotovo ne bo pojavila.

Je pa tudi res, kar je Teyla napisala - mnogi G tega ne jemljejo resno. Tudi Pušenjak mi je rekel, da sem lahko vesela, da imam takega G, ki je to prepoznal (no, tudi če ne bi, sem se jaz sama o vsem pozanimala na netu in bi mu sama rekla, da naj opravi jetrne teste, če tega ne bi on sam predlagal). Kmalu po tem, ko sem rodila, sem izvedela za punco, ki ji je otrok v tebuščku umrl, ker je G menil, da gre le za raztezanje kože. In, kot je rekla Teyla, izpuščaji in podobno niso značilnost hepatopatije. In za vsako srbenje tudi ni treba zagabjati panike, sploh ne pred 25. tednom, ker se prej zelo zelo redko pojavi. Je pa najmanj kar lahko vsaka nosečnica stori, da prosi G za odvzem krvi in je potem pomirjena, ko izve za rezultate. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 29.3.2011 19:31:28 >

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.3.2011 20:10:11   
mariy
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

jst sm mela podobn problem pred časom in sm to tud povedala svojemu ginekologu. in je reku, da me ni treba skrbeti, da je to normalno zaradi pomanjkanja vlage oz. raztezanja kože in da naj stvar pozorno opazujem. če bi koža postala rumenkasta in prav tako beločnice, pol je seveda neki narobe z jetri in je treba nujno dalje ukrepati.

Pa rodila sem fantka, tako da te vraže, da punčke sproščajo nevekakšneže hormone tudi ne držijo. user posted image
Pa bruhala nisem nikoli v nosečnosti, tako da to tudi ne drži. user posted image

Tako da je treba biti previden. Seveda je velika velika večina srbenja v nosečnosti nedolžnega, nekaj malega procentov je pa tudi patološkega srbenja, kjer nobeno mazanje z raznimi olji ipd. ne pomaga, kot npr. pri meni in pri Teyli. Je pa treba povedat, da je tovrstna preeklampsija značilnost prvorodk in da če je v 1. nos. ni bilo, se v drugi nosečnosti, v kolikor je oče otroka 100% isti, le-ta zagotovo ne bo pojavila.

In za vsako srbenje tudi ni treba zagabjati panike, sploh ne pred 25. tednom, ker se prej zelo zelo redko pojavi. Je pa najmanj kar lahko vsaka nosečnica stori, da prosi G za odvzem krvi in je potem pomirjena, ko izve za rezultate. user posted image

Najprej sem prestrašena, sedaj ko to berem že malce pomirjena.
Moja koža je čist normalna, brez kakršnih izpuščajov ali česa drugega.
Sem v 21t nosečnosti, se pravi ne rabim skrbeti, ker me okoli trebuha in prsi srbi., se pravi moja koža se rasteza in zato to srbenjeuser posted image

Da še povem v prvi nosečnosti nisem imela nobenega srbenja, kateri se mi pojavlja v drugo in 100% je oče isti.
Svoji G. bom za srbenje povedala in prosila za pregled, da se pomirim, ker če ne bom vso nosečnost nervozna, zaradi tega srbenja, če nebo prenehal. Res pa je da ne srbi vedno, ampak ko to berm sem se vseeno prestrašila.

Pred enim tednom sem imela morfologijo, kjer mi je pregledala celega otroka, tako srčeka, glavico, plodovnico, skratka popolnoma vse in je bilo vse o.k, prav tako so gibi otroka odlično in s tem se malce tolažim, da ni panike glede srbenja.
Kar pa ne izključuje, da ga ne omenim svoji G.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.3.2011 21:54:26   
Teyla
mariy, če te srbi samo lokalno (se pravi na prish in trebuhu) te nima nič skrbeti, ker je to res le raztezanje kože. Problem bi bil, če bi te srbelo celotno telo (res čisto vse, od vratu do prstov na nogi). Tako da mislim, da pri tebi ni panike. user posted image

(odgovor članu mariy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.3.2011 22:02:43   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

mariy, če te srbi samo lokalno (se pravi na prish in trebuhu) te nima nič skrbeti, ker je to res le raztezanje kože. Problem bi bil, če bi te srbelo celotno telo (res čisto vse, od vratu do prstov na nogi). Tako da mislim, da pri tebi ni panike. user posted image

Veš, saj to je najbolj hecno, ker mene so srbele roke in noge, trebuh, hrbet ipd. me sploh ni srbelo. In ko sem bila potem hospitalizirana v P, me je skorajda nehalo srbeti, jetrni encimi pa kar naraščali. user posted image  No, glavno je, da se je vse srečno končalo. user posted image

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.3.2011 22:03:28   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: mariy

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

jst sm mela podobn problem pred časom in sm to tud povedala svojemu ginekologu. in je reku, da me ni treba skrbeti, da je to normalno zaradi pomanjkanja vlage oz. raztezanja kože in da naj stvar pozorno opazujem. če bi koža postala rumenkasta in prav tako beločnice, pol je seveda neki narobe z jetri in je treba nujno dalje ukrepati.

In za vsako srbenje tudi ni treba zagabjati panike, sploh ne pred 25. tednom, ker se prej zelo zelo redko pojavi. Je pa najmanj kar lahko vsaka nosečnica stori, da prosi G za odvzem krvi in je potem pomirjena, ko izve za rezultate. user posted image

Najprej sem prestrašena, sedaj ko to berem že malce pomirjena.
Moja koža je čist normalna, brez kakršnih izpuščajov ali česa drugega.
Sem v 21t nosečnosti, se pravi ne rabim skrbeti, ker me okoli trebuha in prsi srbi., se pravi moja koža se rasteza in zato to srbenjeuser posted image

Da še povem v prvi nosečnosti nisem imela nobenega srbenja, kateri se mi pojavlja v drugo in 100% je oče isti.
Svoji G. bom za srbenje povedala in prosila za pregled, da se pomirim, ker če ne bom vso nosečnost nervozna, zaradi tega srbenja, če nebo prenehal. Res pa je da ne srbi vedno, ampak ko to berm sem se vseeno prestrašila.

Pred enim tednom sem imela morfologijo, kjer mi je pregledala celega otroka, tako srčeka, glavico, plodovnico, skratka popolnoma vse in je bilo vse o.k, prav tako so gibi otroka odlično in s tem se malce tolažim, da ni panike glede srbenja.
Kar pa ne izključuje, da ga ne omenim svoji G.

Če je oče isti in je bilo v 1. nosečnosti vse ok, potem te naj ne skrbi. user posted image

(odgovor članu mariy)
Neposredna povezava do sporočila: 23
29.3.2011 23:02:03   
Teyla
Katy tudi mene je v P nehalo srbeti, izvidi pa so bili le malenkost boljši oz niso bili slabši. Najbolj pa me je srbelo po nartu, gležnjih, mečah in za koleni ter po rokah.  Prvič pa slišim, da ima tudi oče otroka tu "prste vmes"- kar se encimov tiče. Kako pa to vpliva?

< Sporočilo je popravil Teyla -- 29.3.2011 23:03:18 >

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.3.2011 8:57:47   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Teyla

Katy tudi mene je v P nehalo srbeti, izvidi pa so bili le malenkost boljši oz niso bili slabši. Najbolj pa me je srbelo po nartu, gležnjih, mečah in za koleni ter po rokah.  Prvič pa slišim, da ima tudi oče otroka tu "prste vmes"- kar se encimov tiče. Kako pa to vpliva?

user posted image Hja, res zanimivo, a ne? Da nimajo tukaj nobene ljudske vraže (punčka/fantek, bruhanje/nebruhanje in še kakšne neumnosti) nobene veze, ampak je "krivec" oče. No, ali pa mama, kakor vzameš.user posted image Zdaj pa resno - hepatopatija je vrsta preeklampsije, pri preeklampsiji pa gre (sem kar pri Pušenjaku na forumu poiskala, ker jaz z laičnimi besedami ne bi znala razložiti tako, da bi se pravilno razumelo) "v bistvu za patološki imunski odziv nosečnice na očetove antigene v plodu". Zato velja, da če v 1. nosečnosti ni preeklampsije, je tudi v 2. ne bo, če je oče isti. Razen, kot piše Pušenjak, če gre za nacepljeno preeklampsijo, se pravi da nastane, ker ima nosečnica določene zdr. težave že od prej, se pravi nepovezane z nosečnostjo. http://med.over.net/forum5/read.php?19,5991259

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?