|
RE: Neha dihati, ko se ustraši preden zajoka 16.3.2011 11:09:47
|
|
|
|
SaaS
|
Ko sem bila jaz mala, se mi je to dogajalo. Ko sem se česa vstrašila, me je presenetilo, ali ko sem iz trme hudo zajokala, sem zadržala dih in tudi izgubila zavest. Mama me je tako kot so že povedale, z vodo poškropila po obrazu, da sem prišla k sebi in spet dihala. Začelo se je pri kakih 9, 10 mesecih in trajalo kar nekaj let, tja do 6 leta. (Nočem te strašiti, mogoče se ponavadi prej konča..) Ne vem pa kako pogosto je to bilo. Je bila mama z mano pri zdravnikih, rekli so da naj bi to otrok prerasel, kar je bilo res potem. Mislim, da so ji to z vodo tam predlagali (ne tuš in ne vem kake drastične, ampak osvežitev po obrazu..). Če pa zadiha potem sam in ne izgubi zavesti, pa mislim, da so "terapije" z vodo malo preveč... To so delali tudi moji otroci (jok, zadrževanje sape, tišina, redeč obraz, in potem vdih in naprej jok). Ko je zdaj kateri od mojih sinov lovil sapo ob joku sem se kar prestrašila, da ne bi bilo kaj takega, a k sreči do izgube zavesti ni prišlo. Se pa spomnim, da je moja mama kar trda ratala, ko je moj sin začel loviti sapo in se je ustaršila, še bolj kot jaz... Upam, da pri vas ne bo tako. Če pa slučajno, pa povej zdravnici, vsaj kakšen nasvet ti lahko da, če drugega ne.
< Sporočilo je popravil SaaS -- 16.3.2011 11:17:10 >
|
|
|