|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ukinali dudo in sedaj ne spi!
26.2.2011 19:43:50   
soncica01
Pozdravljene,

pri nas imamo en problem. Ukinili smo ji dudo (stara je dobri 2 leti) cca 2 tedna nazaj, od takrat naprej sploh ne spi več čez dan. Prej je pa vedno spala čez dan. Sedaj ima tak bioritem, da se zbudi okoli 6-ih zjutraj in je cel dan budna, zaspi pa potem okrog 18. ure izčrpana, prej pa nikakor noče, čeprav se vidi, da je zmatrana. V vrtec še ne hodi.

Ali je to prehodne narave (zaradi dude), ali je pač normalno da pri tej starosti več ne spi čez dan? Naj pa povem, da pa potem čez noč spi normalno celo noč in se ne prebuja.

Kaj svetujete - kako bi našla en način da bi jo umirila in da bi mi čez dan vendarle kakšni 2-3 uri ponovno spala?

Vesela bom vseh vaših nasvetov. Vnaprej hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ukinali dudo in sedaj ne spi!
26.2.2011 21:27:25   
ribica.
če ti ponoči lepo spi, potem pusti. Mogoče pač ni tak tip, da bi spala. Eni presekajo to popoldansko spanje, eni so pa bolj zaspanci. Mogoče ima res opravit z dudo, amapk če bi bila jaz ti, bi si rekla, hvala bogu da ponoči spi!

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.2.2011 8:36:00   
marjetica8
IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

če ti ponoči lepo spi, potem pusti. Mogoče pač ni tak tip, da bi spala. Eni presekajo to popoldansko spanje, eni so pa bolj zaspanci. Mogoče ima res opravit z dudo, amapk če bi bila jaz ti, bi si rekla, hvala bogu da ponoči spi!

podpis! Si mi dala pa mislt tole z dudo...mi smo tudi ukinli dudo kak teden nazaj, pa ga zdej serje s popoldanskim spanjem (preberi si mojo temo 5 tem pod tvojo), sam z razliko da ga naš že od začetka serje tudi ponoči...tko da res bodi srečna dokler ti ponoči spiuser posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.2.2011 10:18:18   
Najaa
Se strinjam s predhodnicama. Verjetno jo je duda še toliko uspavala, da je zaspala, zdej ko je nima več pa pač ne more zaspat. Ne vem, moji dve sicer nista imeli dude, sta pa obe začeli zavračat dnevno spanje pri dveh letih. Evo tamala ravno zdej zadnje tedne doma sploh več ne spi. Pač ne rabi in jaz je ne dajem več, ker da mi po postelji mašira eno uro, je brezveze. Raje ji dam po kosilu kakšno risanko ali se uleževa in gledava knjigice ali kaj takega, da se malo umiri in spočije.

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.2.2011 10:40:04   
kajajaka
Ste ji dudo na silo vzeli?
Po moje je to kar velik stres. Naša ima pri 2,5 letih še vedno dudo za zaspati. Ko zaspi jo sama pljune ven in jo drži v rokici.
Smo jo pa malo diplomatsko prepričali, da duda tudi rabi počitek in zato spi pod povštrčkom čez dan... Tako nima cel dan dude v ustih, vzeli ji je pa tudi nismo...
Če ne bo šlo drugače poskusite še to...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.2.2011 11:07:40   
Precious
ne moremo govoriti o neki normalnosti. Vsak otrok je zgodba zase. recimo moj 6 letnik še vedno spi popoldan in tudi 4 letnik. Če vidiš da je otrok tečen,bolj naporen in da je utrujena boste pač morali najti način kako uspavati otroka popoldan. jaz grem z 4-letnikom skupaj popoldan ležat. ker če ne bi šla potem sploh ne bi zaspal popoldan

Se ne strinjam da pa čez noč lepo spi,da naj pusti. če   opazi da otrok potrebuje spanec potem naj si tudi spočije

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.2.2011 11:10:48   
kajalin*
Moje mnenje,zakaj bi ji vzeli dudico,če jo uspava?Naša jo je imela dolgo samo za pocrtljat za zaspat (itak jo je med spanjem pljunila ven),čez dan pa isto pod povštrom...Verjetno bi še spala če bi imela dudico in to,da ne spi ne pomeni ravno da je nehala podnevi spat.Se mi zdi še premajhna...Naša je nehala spat pop šele pri petih letih,potem smo ji mi ukinili,da je zvečer ob 20 lahko normalno zaspala.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?