|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Če že imamo brezplačno šolo...
26.2.2011 15:08:50   
kekec in mojca
Dajte se pofočkat tiste, ki vam otrokova osnovna šola zaračunava papir posebej?

Na sinovi šoli moramo vsak mesec plačat 1 € za papir. Ironija je, da jim potem v šoli še posebej naročijo, naj prinesejo papir, na katerega bodo pisali in risali... user posted image + zvezki za vajo.

Do zdaj smo plačali že 5 €. Paket 500 listov stane okoli 4. user posted image


_____________________________

Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Če že imamo brezplačno šolo...
26.2.2011 15:20:15   
Gina
Šola ne sme zahtevat od tebe, da daš za papir. Lahko pa prosi, če bi kaj dali in v okviru šolskega sklada pobira prostovoljne prispevke za to.

Zakaj se to dogaja, da je toliko učnih listov? Ker je ministrstvo zahtevalo, da na šolah črtamo ogromno delavnih zvezkov. Torej smo jih. V zameno zanje, se zdaj po šolah toliko več kopira, da otroci dovolj vadijo. Se pravi zdaj mora to razliko v ceni plačevat šola sama, ker mšš za te reči denarja ne prispeva nič več kot prej, oz. plačujejo otroci s tem, da ali veliko več prepisujejo in čas za prepis zapravljajo, namesto za strategijo reševanja nalog ali učenje ali pa ne rešujejo sploh. Če vam zaračunavajo je to še zmeraj ceneje kot bi prišel en delovni zvezek za celo leto. NI pa to po zakonu, res ne, so v prekršku.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Če že imamo brezplačno šolo...
26.2.2011 16:05:14   
kekec in mojca
Gina, če ne bi imeli toliko delovnih zvezkov, bi še razumela. Ampak imajo jih pri čisto vsakem predmetu, tudi po dva ali tri pri enem predmetu (no, matematika je razdeljena na dva dela + zvezek za utrjevanje)...

Se mi je pa zdelo, da to pobiranje denarja za papir ni legalno. Na začetku leta so nas vprašali samo za sklad, o pobiranju denarja za papir ni bilo govora.

Na šoli, kjer delam, nam kaj takega na kraj pameti ne bi padlo.

O delovnih zvezkih pa imam posebno mnenje, mislim, da je pri marsikaterem predmetu nepotreben - res, roko na srce. Kaj bo pa otroku škodilo, če bo pri matematiki v 1. razredu v eni uri prepisal 10 računov seštevanja in odštevanja? S tem bo le utrjeval zapisovanje števil!

Ali pa pri slovenščini - zvezek za opismenjevanje - kot otrok se spomnim, da smo po vsaki uri risali "okraske" ob koncu strani, pa smo pri tem zelo uživali. In fina motorika zaradi tega, ker nismo imeli delovnega zvezka, ni nič trpela.

Da o delovnem zvezku za književnost sploh ne govorim... Otroci lahko rišejo tudi v brezčrtni zvezek, ki smo ga starši tako ali tako morali kupiti. In ker šola pač ne more kupiti novih beril tako hitro, kot se menjuje delovni zvezek, ta dva niti nista več kompatibilna!!!

V glavnem, o teh delovnih zvezkih imam res svoje mnenje, kot sem prej omenila, je pri marsikaterem predmetu nepotreben in se bi dal uporabiti kako drugače. Moja sodelavka - na primer - v prvem razredu nikoli nima delovnih zvezkov, razen enega pri matematiki. In roko na srce, njena generacija otrok je zmeraj med uspešnimi.


_____________________________

Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Če že imamo brezplačno šolo...
26.2.2011 16:10:34   
Precious
Morateuser posted image  Kje piše? Veš kaj bi jaz naredila,tako je moja mama . Vsi v šoli so prinašali denar za papir. Moja mama pa jim je papir kar osebno dostavila in se še jasno spomnem ( prinesla jim je cca 10 paketov) in oni njej da tega ne rabijo da rabijo denar user posted image  Moja mama pa saj zbirate denar za papir ,jaz vam denarja ne dam in zato sem vam prinesla papir ,ki vam je dovolj za celo leto in še več user posted image  . od takrat ni hu ni bo da moram jaz prinesti denar,vse druge starše so pa obirali,ker so tako kot ti govorili da morajo prinest,kar pa ni res

In tako bom tudi jaz,nobenega denarja ne dam in pika. Ko bodo zbirali denar za papir jim bom jaz lepo kar sama dostavila papir

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Če že imamo brezplačno šolo...
26.2.2011 16:33:30   
Gina
Kekec in mojca, najbrž je to odvisno od šole do šole, koliko imajo del. zvezkov. Če imajo prvi in drugi del nekega delovnega zvezka, to nista dva delovna zvezka, ampak eden, razdeljen na dva dela, samo in izključno iz razloga, da ne nosijo veliko težo v šolo, ampak pol manjšo. Komot bi izdelali en del. zvezek, ampak ga zaradi zahtev ministrstva o čim manjši teži, ne izdelujejo.

Kar se tiče zapisa 10 računov v zvezek v 1. razredu, je to samo in izključno učenje prepisovanja, kar sicer ni slabo, ampak spada v neko drugo poglavje, ne v matematiko. Če hoče otrok avtomatizirat seštevanje in odštevanje do 10 oz. kasneje do 20, mora precej več računov naredit kot 10 na uro in to jih tedaj dela slow motion, da bi od tega kaj imel. Učiteljice dajo prepis zato,d a se nekaj dela in da imajo mir. To je daleč najlažje in najbolj konzervativno, če mene vprašaš. Delat je treba na veliko načinov, s konkretnim materialom, s prsti, na pamet, na glas štet, po dva naprej, nazaj, .... veliko računat na pamet, ...vendar se pri teh rečeh lahko posameznik mirno šlepa, če jih delaš v skupini. Zato je zanesljivo najboljši sistem, da vadi določen del tudi sam, recimo rešuje račune. Ne cele dneve samo tega, gotovo da ne, kar je preveč je preveč in tudi ni smiselno, ampak brez veze pa te reči sigurno niso. Imajo namen, ki doseže boljše rezultate kot prepisovanje in to vsak pedagog dobro ve. Kar na splošno reči, zmanjšajte del. zvezke za 10% je bedarija, ker na enih šolah že prej niso skoraj nič imeli, zdaj pa so morali zmanjšati - tako da zdaj pa zares nič nimajo - mi smo recimo med njimi, obratno pa tisti, ki so že prej veliko imeli ali preveč, itak niso zmanjšali toliko, kot bi bilo treba, pa še učne liste imajo za dodatek. o tej temmi lahko razpravljava cel dan, če je treba.
Mnei recimo ni fajn, da smo ostali popolnoma brez vsake papirne podlage za spoznavanje okolja, ker to pomeni, da se lahko opiram samo na svoj doma izdelan material. Dobro da imam tako veliko prakse in ljubim ta predmet, kaj pa ene začetnice, ki jim morda to ni tako, da ne govorimo o otrocih, ki morajo recimo gledat slikco vsi naenkrat v krogu, če jim hočeš kaj pokazat, pa itak vsi ne vidijo, psloh pa ne tako, kot če bi sami imeli in morali kaj rešit. Ne, ni dobro takole prisiljevat kogarkoli v karkoli. Pa imam rada Lukšiča, dosti dobrih reči si je zamislil, ki jih sicer ni mogle speljat, ampak ajd, ni napačen.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Če že imamo brezplačno šolo...
26.2.2011 17:43:17   
mika
Pri nas niso zahtevali denarja za papir, pa jim kar veliko kopirajo...pri matematiki, spoznavanju okolja, pesmice itd.
Na začetku smo  dodatno plačali delovne zvezke Računanje je igra, katere otroci rešujejo v OPB.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Če že imamo brezplačno šolo...
26.2.2011 20:46:02   
Freya88
Hmm.. a to dobite domov obvestilo, da morate placat? Ker... prosim ne me narobe razumet... da pa bi obstajala moznost da fantic hoce denar zase... nevem niti koliko je star... ampak danasnji otroci so prefrigani da jim ni pomoci...

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Če že imamo brezplačno šolo...
26.2.2011 20:57:15   
kekec in mojca
Fajn je prebrat še kakšno mnenje o delovnih zvezkih, Gina!

Dejstvo je, da imajo delovni zvezki svoje prednosti in svoje slabosti. Mene so pri delu marsikdaj omejevali, zato sem jih pri nekaterih predmetih z veseljem ukinila in zdi se mi, da delo zaradi tega nič kaj ne trpi preveč. Ravno za NIT (naravoslovje) so se mi včasih zdeli malo nesmiselni.

Je pa res, da je delo veliko bolj individualizirano z delovnimi zvezki kot brez.






_____________________________

Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Če že imamo brezplačno šolo...
27.2.2011 9:48:53   
Kerensa*
Mi smo dobili samo pisno vprašanje, ali smo pripravljeni prispevati. Znesek ni bil omembe vreden, tako, da sem se strinjala. Brezplačne OŠ pa absolutno nimamo. Imamo kvečjemu brezplačen program OŠ izobraževanja - vse ostalo je plačljivo in skupni znesek niti pod razno ni zanemarljiv.

Meni ni jasno kvečjemu to, čemu je bilo treba kupiti malo morje delovnih zvezkov, potem pa v šoli takorekoč vse delajo na nekih fotokopiranih listih. Delovi zvezki jim ostajajo za domače vaje, ki niti po zakonu niso obvezne.
Razumi, kdor more.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Če že imamo brezplačno šolo...
27.2.2011 10:12:09   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Dajte se pofočkat tiste, ki vam otrokova osnovna šola zaračunava papir posebej?

Na sinovi šoli moramo vsak mesec plačat 1 € za papir. Ironija je, da jim potem v šoli še posebej naročijo, naj prinesejo papir, na katerega bodo pisali in risali... user posted image + zvezki za vajo.

Do zdaj smo plačali že 5 €. Paket 500 listov stane okoli 4. user posted image


Ojej, pri nas ne plačamo niti centa. Niti jim ni treba nosit papirja v šolo.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Če že imamo brezplačno šolo...
27.2.2011 19:14:22   
tipajaz
vpr. zate, Gina,

sin je dobil listek, če prispevamo 1 euro za ŠS, za socialno ogrožene otroke,
seveda ni problem v tistem euru,

me pa moti, da zbirajo denar ja ŠS obenem pa kosi kruha ležijo pred šolo, v PB so kupi hrane,
ki je očito noben ne ponudi otrokom?
saj pogosto po sina pridem ob 15.30 in so vedra s hrano polna,
a ne morejo učiteljice v PB ponuditi hrane?
Jaz mojemu in drugim otrokom kar rečem, naj vzamejo sadje, kruh...

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Če že imamo brezplačno šolo...
27.2.2011 19:38:30   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: tipajaz

vpr. zate, Gina,

sin je dobil listek, če prispevamo 1 euro za ŠS, za socialno ogrožene otroke,
seveda ni problem v tistem euru,

me pa moti, da zbirajo denar ja ŠS obenem pa kosi kruha ležijo pred šolo, v PB so kupi hrane,
ki je očito noben ne ponudi otrokom?
saj pogosto po sina pridem ob 15.30 in so vedra s hrano polna,
a ne morejo učiteljice v PB ponuditi hrane?
Jaz mojemu in drugim otrokom kar rečem, naj vzamejo sadje, kruh...


Ne vem kako imate to pri vas zrihtano, pri nas hrano od malic shranimo, če se jo pač da shranit, pa jo še kasneje ponujamo, razrežemo jabolka in podobno. Da bi kaj ležalo se ne dogaja, ker smo pač sitni v teh ozirih.

MOraš pa vedet, da te dve stvari nista povezani. Šolski sklad zbira reči v neke namene, malica se pa plača iz drugih virov in z njo otroci ravnajo kot so navajeni, kot imajo spoštovanje do hrane ali pa ga nimajo, pa kolikor pozornosti temu posvečajo tudi v šoli. Malica se lahko razdeli.

Kar se tiče problema malice v podaljšanem bivanju je pa tako, da nekateri starši ne naročijo otroka, ampak ker pogosto kaj ostane, nekateri starši in otroci enostavno na to računajo - ker itak vedno dobijo malico, četudi je ne plačajo. Vsako leto se kakšen na ta račun veselo prešlepa na račun ostalih, ki plačujejo. Saj ne moreš, da mu ne bi dal, če je ostalo, aneda, ampak pravičen pa tak sistem ni. Kako imate vi to urejeno, pa ne vem, saj pravim, pri nas ni tako kot opisuješ.

< Sporočilo je popravil Gina -- 27.2.2011 19:39:01 >

(odgovor članu tipajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Če že imamo brezplačno šolo...
28.2.2011 12:02:54   
Precious
jaz bi pa vprašala koliko plačujete malico v OŠ?

Hvala za odg

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Če že imamo brezplačno šolo...
28.2.2011 20:15:41   
tamiflu
mI mo dobilizadnjič pri položnici 5 € poleg za fotokopije, da treba plačati in to je za celo šolsko leto. Preveč

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Če že imamo brezplačno šolo...
1.3.2011 21:24:36   
kekec in mojca
Precious, po celi Sloveniji naj bi bila enotna cena za malico, to je 80 c. Od tega ministrstvo krije 50 c, starši pa preostanek. 

_____________________________

Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog.

(odgovor članu tamiflu)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?