|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ima kdo sorodnike v Kanadi - Bralorne, Golden...
24.2.2011 9:15:13   
Ekaz
Leta 1968 je moja teta umrla v Kanadi. Pokopana je na pokopališču v mestecu Golden Bridge (13 km iz mesta Bralorne). Takrat nihče  od sorodnikov ni šel na pogreb (drugačne razmere, pomanjkanje denarja), zato sem se odločila, da bi poiskala njen grob, če seveda še obstaja. Ima mogoče kdo sorodnike v tem mestecu, ki bi mi lahko pomagal? Jaz imam namreč fotografijo groba in me zanima, če grob sploh še obstaja. Zelo rada bi šla enkrat tja. Hvala za vse informacije.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ima kdo sorodnike v Kanadi - Bralorne, Go...
24.2.2011 12:54:37   
Kerensa*
Pošlji mi (če želiš, seveda) ime in priimek tvoje pokojne tete, pa ti sporočim, če grob še obstaja. 

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.2.2011 13:19:30   
Ekaz
Kernesa, poslala sem e-mail.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.2.2011 13:32:03   
darja.mark
user posted image  Kerensa is back in action

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.2.2011 13:54:23   
Ekaz
Sem takoj na isto pomislila...še več takšnih rabimo.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.2.2011 21:16:21   
Kerensa*
Na način, kakor ponavadi brskam za takšnimi informacijami, groba tvoje pokojne tete ne najdem. Sem pa poslala v Kanado e-mail gospodu, ki se ukvarja z zgodovino British Columbie - če ta ne bo vedel, potem pa... no, bom že potem razmišljala dalje.

By the way - kako je pa tvoja teta pristala tam, če kaj veš? Mestece je namreč v nekoč najbolj znani dolini iskalcev zlata. Menda. user posted image

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.2.2011 21:35:02   
Ekaz
Kernesa, hvala. Ne, ni šla iskat zlata. V bistvu je šla tja in se poročila, tudi s Slovencem. Že ko je šla gor, je vedela, da se bo z njim poročila, vendar ga ni prej nikoli videla. Šlo je za zakon, ki se je sklenil v bistvu na podlagi številnih pisem, ki sta si jih izmenjala. Kmalu zatem je umrla. Avtomobilska nesreča. Moj oči, njen brat, mi je velikokrat govoril o njej...včasih sem samo kimala in zadeve nisem nič preveč čustveno jemala. Zdaj pa mojega očija ni več, sploh nikogar iz njihove družine. Sama sem postala tudi mamica in mi te stvari precej več pomenijo. Res moram ugotoviti ali grob še obstaja in bom že zbrskala denar in se odpravila na njen grob.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.2.2011 21:39:06   
Kerensa*
Imaš mogoče ime in priimek tetinega moža? On je očitno tam živel dalj časa, tako, da bi ga bilo (upam!) lažje najti. Al' pa tetin dekliški priimek?

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.2.2011 21:54:02   
Kerensa*
Zaenkrat sem našla samo to, da je tvoja teta umrla 29.10. leta 1968 (tega podatka nimaš na fotografiji groba oz. nagrobnega spomenika). Imam številko mikrofilma, na katerem je shranjen njen mrliški list ter t.i. "registrsko številko" pogreba. So jo pa v Kanadi imeli pod imenom brez črke J. Piše, da je pokopana v kraju Bralorne in ne v Gold Bridgeu poleg Bralorna.

Našla še, da je bila rojena 11.06.1927. Imam kraj rojstva (še zabeležen pod "Jugoslavija"), ime in priimek njenega moža in obeh staršev (imata enak priimek, kakor ti user posted image ).

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 24.2.2011 22:04:45 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.2.2011 22:07:56   
josephine27
samo tako mimogrede Kerensa* kako prideš ti do teh podatkov?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.2.2011 22:08:58   
Kerensa*
Preko enega kupa različnih baz podatkov s celega sveta.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.2.2011 7:50:39   
Ekaz
Kernesa, super si. Hvala. Ko gledam po Google Earth sta tako Bralorne in Goldbridge zelo majhna kraja. Mislim, da je teta pokopana v kraju Goldbridge - imam nekaj starih pisem iz katerih je to verjetno. Goldbridge je od Bralorneja oddaljen 13 km in v Bralorneju (baje) sploh ni pokopališča. Preko interneta sem videla, da je v Goldbridge-ju en hotel. Morda bom kar tja napisala e-mail, poslala sliko groba in prosila, če lahko pogledajo, če grob sploh še obstaja. Glede na to, da gre za majhen kraj (okoli 100 prebivalcev), mislim, da je tudi pokopališče majhno in groba ne bi bilo težko najti. Lahko pa, da so ga že prekopali. To bi bilo povsem logično, saj ni nikogar, ki bi grob plačeval in ga urejal. A je možno, da ta registrska številka pogreba pomeni tudi "lokacijo groba" (primer: vrsta 3, grob št. 5). ?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.2.2011 8:23:04   
Kerensa*
Kraj ima danes resda mogoče 100 prebivalcev, ampak pred "davnimi, davnimi" user posted image časi jih pa ni imel na tisoče, temveč na deset-tisoče, glede na to, da je to kraj v dolini zlata in to eni najbolj slavnih svoje čase. To so mesteca, ki so nastala zato, ker je nekoč nekdo našel zrno zlata v reki, ljudje pa so potem navalili. Od tod tudi male, lesene hišice, ki so rasle, kakor gobe po dežju. Iskalci zlata so prihajali, se poročali med sabo, si ustvarjali družine, umirali, odhajali - vse, dokler je trajala zlata mrzlica. Danes pa so to "mesta duhov" (t.i. zapuščena).

Poglej na stran "Vanishing British Columbia" - morda odkriješ še kaj, kar lahko sama iz podatkov, ki jih imaš (zgodbe, pisma itd.) povežeš s tvojo teto. Preberi si predvsem zgodbe ljudi, ki so živeli tam, ki še živijo tam, ki iščejo koga, ki je živel tam in podobno.

Mimogrede - kdo so moški, ženska in otrok na fotografiji groba? In kako to, da ni nikogar, ki bi plačeval za grob?

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.2.2011 8:32:00   
Kerensa*
Čisto možno je, da Gold Bridge po npr. poštni številki spada pod Bralorne (toliko pa nisem brskala, da bi to ugotavljala) in je posledično tudi pokopališče tam, ampak vsaj v ZDA, kolikor sklepam po prebranem, ima vsaka vasica svojo cerkev in skoraj ob vsaki cerkvici je lokalno-vaško pokopališče. Tistih 13km res ni neka huda razdalja, vseeno pa je bilo to mestece iskalcev zlata, torej svoje čase zelo obljudeno in nekako dvomim, da bi bilo najbližje pokopališče oddaljeno 13 km. Res je pa tudi, da pod "Gold Bridge graveyard" ne najdem nič pametnega. Najbolj logična povezava je "Bralorne cemetery" - poskusi izbrskati njihov e-mail in povprašaj. Jaz sem ga pa poslala zgodovinarju tistega kraja.

Kako imajo urejene številke v Kanadi, se mi niti sanja ne. Verjetno bi se dalo najti kakšno specifikacijo, ampak mislim, da bi ti to samo kradlo čas, saj je to čisto nepomemben podatek. Točno lokacijo groba imaš namreč na sami fotografiji - ob ograji je, za ograjo je pa makadamska cesta. user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.2.2011 8:38:54   
Ekaz
Na sliki je njen mož inpa še neki prijatelji. Mož je tudi že pokojni. Drugih sorodnikov oziroma znancev ni bilo v Kanadi, zato nihče ne ureja in plačuje groba. Bom še preko interneta na straneh, ki si jih svetovala, preverila.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.2.2011 8:40:09   
Kerensa*
Torej je bil tudi njen mož (vsaj, če sklepam po imenu) priseljenec v Kanado (Slovenec)? Kje sta pa njegova starša in, nenazadnje - kje sta njena?

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.2.2011 8:53:23   
Ekaz
Ja, tudi on je bil Slovenec. Za njegovo družino pojma nimam, sploh ne vem iz katerega konca Slovenije so izhajali. Njeni starši so že pokojni, ravno tako vse sestre in bratje (med njimi moj oči).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.2.2011 8:59:18   
Kerensa*
Na prvi pogled ga v "Canada death index" ne najdem, tako, da se mi zdi edina varianta to, da ni umrl v Kanadi. No, pravzaprav ga ni niti v "USA death index", je pa tam 16 drugih ljudi z enakim priimkom. Za priimek bi rekla, da je ameriška izpeljanka slovenskega (po neki živali, v originalu), teh pa je v Sloveniji največ na Dolenjskem. In če nista imela otrok, drugih sorodnikov pa tudi ne tam... ja, potem je pa pestro tole, ja.

Nihče od družine ni šel nikoli pogledat, kje jim je pokopana hčerka, sestra,...?

Za zapuščene grobove ponavadi skrbijo župniki, ampak res ne vem, kako je tam s tem - al' se za grobove plačuje "najemnina", kakor v SLO, al' jih že v štartu kupiš, potem pa urejaj po svoje al' je še kakšen tretji način.

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.2.2011 9:11:41   
Ekaz
Ne, nihče ni šel. Njena mama je umrla že pred njo, oče eno leto za njo. Dva brata med vojno. Od ostalih pa nihče ni šel. 40 let nazaj niso ljudje še toliko potovali, niti ni bilo denarja, niso znali jezika.....kasneje pa se tudi nihče ni odpravil. Res žalostno...sicer nikogar ne obstoja, jih po svoje razumem...zato bi jaz rada kaj v tej smeri naredila.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.2.2011 9:15:32   
Kerensa*
Aplikacija "Find a grave" mi ne najde cemetery ne v Bralornu, ne v Gold Bridgeu. Menda ni propadlo (zapuščeno)? user posted image

V glavnem - ja, razumem, kako to, da nihče ni šel. In kako je, če se prva spraviš počet' nekaj takega, mi je tudi jasno, saj sem bila tudi jaz sama prva pri moji družini. Jaz sem imela samo to srečo, da sem iskala in našla žive, pri tebi se pa ve, da iščeš pokojne. Verjemi mi - lažje je najti mrtve. Oni ne grejo nikamor več.

By the way - si ti kdaj živela v Ljubljani?

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.2.2011 9:38:37   
Ekaz
Evo, ravnokar sem posredovala e-mail v hotel, ki je v Goldbridge-u. Napisala sem, da iščem grob, jim poslala fotografiji in prosila, če lahko preverijo, če sploh še obstaja. Bomo videli, kaj bo.

Ne, jaz nikoli nisem živela v Ljubljani. Zakaj?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
25.2.2011 9:39:55   
Kerensa*
Eh, kar tako. Iščem eno s tvojim imenom, ki se je udrla v zemljo. No, ni se user posted image - verjetno se je samo poročila (spremenila priimek) in preselila. 

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.2.2011 13:48:20   
Kerensa*
Ekaz - dobila sem odgovor od gospoda iz Kanade.

I don't know that information, sorry. The best I could do is to put your note up on the web page and hope and some local person will read it and know the answer. Please let me know if you want me to do that.

Michael

Se strinjaš s tem?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.2.2011 19:25:46   
Ekaz
Kernesa; gospod bo torej objavil, da iščem grob, kdo je tam pokopan,...Če je tako, se seveda strinjam. PIsala sem tudi v hotel, ki je v Goldbridgu (v petek) pa zaenkrat nisem dobila nobenega odgovora. Tudi njih sem prosila, če bi kdo na pokopališču pogledal in morda prepoznal grob - poslala sem namreč slike. Hvala.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.3.2011 6:18:59   
Kerensa*
Gospoda Michaela sem obvestila, naj tvoje iskanje objavi na Internetu. Ko ga bo, dobiš link - in le tega potem spremljaj, če se bo kdo javil v zvezi s čimerkoli.

(odgovor članu Ekaz)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?