Timotej
|
1.Kupiš testenine (lasagne), meni so najboljše od Barille, jih skuhaš v slani vodi ker zložiš na moker prtič. 2.Pripraviš faširano meso (prepražiš na kar veliko čebule, začiniš s poprom, česnom, malo vegete, soljo...), dodaš korenček (kar veliko), lahko bi dala zraven še majcen narezane sveže paprike in paradižnika, na koncu dodam še malo ketch-upa ali parad.mezge ali pelatov, vse se naj lepo zduši, pa da povre vsa tekočina. 3.Pripraviš bešamel: na maslu ali margarini porumeniš ene 3 žlice gladke moke, zaliješ z mleko, fajn mešam ter kuhaš tako kot puding. Na koncu , če je fajn gosto, lahjko dodaš tudi malo sladke smetane (nestepene). 4.Pripraviš si še nekaj rezin šunke, sir (v rezinah in nariban), parmezan, parad.omako (jst dam malo parad.mezde, ketch-upa in pelatov), vse premešam, dodam malosladkorja ter origano ali druga pizza začimba. Vzameš visoki pekač, ter začneš vanj polagati po plasteh: plast testenin (na dno dam jst dve plasti), premažeš z bešamelom, daš preko meso, pa kakšnor ezino šune in sira, pa malo parad.omake, ter to ponoviš 3-4 krat. Na vrhu daš najprej rezine sira, nato pa še naribanega ali parmezan. To daš peči zapribl.40 minut na cca.200-220 stopnij v pečico. Ko serviraš, zraven ponudiš pelate ali ketch-up, parmezan , od pijače ful zraven paše pivo, kakšna coca-cola... Pa dober tek! (Jst jo ponavadi naredim malo več, pa dam kakšen kos zmrzniti v zmrzovalnik).
|