|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi nakup za dojenčka
10.8.2005 16:59:55   
smeško
Pozdravljene!
Jaz po pravici ne vem, na koga se naj obrnem glede opreme za dojenčka.Sem v 27t in čas je, da začnem iskat najnujnejšo opremo za začetek.
Ima katera predlog, kje bi našla kaj več info. o opremi(npr.:posteljica,previjalna,avtosedež,voziček)?
Kaj otrok najbolj potrebuje za začetek?

Že v naprej hvala za odgovore.
LP :nosecka:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Prvi nakup za dojenčka
10.8.2005 17:24:44   
sheeba
ciao. jast na začetku sem nakupovala vsega ,pol na koncu sem toliko robe dobila da ih ni niti enkrat oblekel ker ih je prerasel. po mojem kupi par pajackov,bodijev . voziček naj ti bo praktičen, avtosedež si ga lahko sposodiš oz.v izoli lahko jast sem ga kupila in rabila sem ga zelo malo.ali pa kupi avtosedež da je od 0 do 18 kg. previjalno sem kupila v trstu predali so komot ampak previjala ga boš verjetno prve mesce ker ko se začnejo premikat je joj... moj thomas je kot črv in ga ne previjam na previjalni že od 4 mes.zdaj ih ima 10.ne vem lahko ti se splača kupit samo tista spužva daš gor plenico in na posteljo.to so moje iskušnje zdaj pa odloči se ti :ups::ups:srečno. lp

(odgovor članu smeško)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Prvi nakup za dojenčka
10.8.2005 17:44:23   
teta beta
Tule si poglej, kaj naj bi bilo nujno. Najboljše, da si iz tega narediš en svoj seznam, kaj ti bo najbol ustrezalo.

Kaj rabiš zase in za dojenčka: http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=34801&idk=100&stSporocil=14

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=49697&idk=86

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=26499&idk=85

(odgovor članu smeško)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Prvi nakup za dojenčka
10.8.2005 18:17:49   
Anonimen
Tako je, malo poglej sezname, ki se ves čas pojavljajo na forumih. Glede konkretnih stvari pa je na internetu na strani proizvajalcev veliko podatkov.
Za začetek pa se sprehodi po enem večjem Baby centru, da sploh dobiš idejo, kaj ti je všeč in koliko stane.

(odgovor članu smeško)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Prvi nakup za dojenčka
10.8.2005 18:29:21   
Lunca1
Kar se oblačilc tiče bi jaz svetovala vsaj 4 pajacke in 8 mako majčk, pa obvezno copatke in eno jaknico za čez oz. kombinezon za pozimi, pa kapo, pa 1-2 kapici za po kopanju, vsaj 2 kopalni brisači. Glede na to kje boš rodila 1 ali 5 povijalnih plenic. na Jesenicah ti recimo delajo UZ kolkov že pred odhodom in sem jaz rabila eno 1x, v bistvu še te ne bi bilo treba.
Pa 1-2 dekici, 2 kompleta posteljnine, 2 rjuhi, odejo, eno nepremočljivo rjuho za posteljo. En komplet plenic 1, lahko pa jih kupi tudi tvoj :love:, da ne bodo slučajno premajhne, če bo otrok velik. Pa seveda lupinico, voziček, če mene vprašaš ležalnik (je zakon), posteljico, ni nujno koška, samo če ga dobiš na posodo ali ga imate doma.

(odgovor članu smeško)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Prvi nakup za dojenčka
10.8.2005 19:51:12   
smeško
Najlepša hvala vsem, ki ste mi odgovorile.Prvič je vedno malo težje.Prvič nimaš izkušen s tem, drugič pa se ti ne sanja kaj je za začetek najbolj nujno.Rok mam novembra, tako da bi znalo bit mrzlo, pa še na začetku je otrok bolj občutljiv in ga pozimi ne moreš ne vem kak dolgo zunaj sprehajat.
Hvala še enkrat, LP

(odgovor članu smeško)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Prvi nakup za dojenčka
10.8.2005 21:51:03   
Marogica
Smeško, če rabiš košarico, ti jo podarim. Je takšna na kolesih, da jo lahko voziš po stanovanju in z baldahinom. Rabiš jo lahko približno 3 mes, odvisno kako hitro bo tvoj dojenček rastel.
Če jo rabiš, se oglasi na privat.

(odgovor članu smeško)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Prvi nakup za dojenčka
11.8.2005 6:59:23   
Anonimen
smeško, saj vem, da ni lahko. Tudi midva čakava prvega :duda: in bi jaz pokupila vse, kar vidim. Potem pa sem začela malo seštevat in prišla do spoznanja, da se bo treba malo bolj realno po nakupih odpravit. Me je pa moj :love: komaj nazaj držal, da nisem že takoj okol laufala. Ne vem, kako si ti zdržala do 27. tedna.
Iz vseh seznamov sem si naredila svojega, malo prilagodila letnemu času (čakamo decembra), zdaj pa pridno kupček delava, da ga bova lahko v jeseni zapravila. :)-
Meni je užitek hodit po trgovinah, zato mi ni odveč samo gledat in primerjat cen. Sem pa ugotovila, da marsikje še nimajo jesensko-zimske pošiljke majčk in bodijev, tako da bo treba še malo počakat.
Glede sprehodov pozimi pa razmišljam enako, zato ne bom kupovala košare za na voziček in tako prihranila kar zajeten kupček.

(odgovor članu smeško)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Prvi nakup za dojenčka
11.8.2005 7:07:28   
Marogica
Someone,tudi naš se je rodil decembra, 4 tedne prezgodaj, vendar smo šli po 14 dnevih, ko je bilo okrog 8-10 stopinj ven. "Ven" je sicer za nas pomenilo, da smo postavili voziček pred hiši, za ca 10 min in se kepali s ta večjim.
Moje mnenje je (pa tudi padiatrinja se je strinjala), da svež zrak ne škoduje, četudi je mrzel. Smo ga dobro zavili, pa pleničko smo pokrili preko vozička in preko ust, da ni direktno vdihoval mrzlega zraka.
Se nam ni prehladil.

(odgovor članu smeško)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Prvi nakup za dojenčka
11.8.2005 9:42:59   
2ursae
jaz se strinjam z marogico. Tudi naš bo zimski (no, jesenski, ampak ven ga bomo vozili tudi pozimi) in ga nameravamo imet zunaj praktično vsak dan, če le ne bo hudih zametov.
Moja sestrična je bila s svojim vsak dan po cca 2 uri na sprehodu in malček ni bil niti enkrat bolan :bravo:

pozdravček :muca:

(odgovor članu smeško)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Prvi nakup za dojenčka
11.8.2005 10:41:41   
Anonimen
Marogica, to je tudi v mojih načrtih. Ko bomo pri mojih v MB pod Pohorjem, bo lahko :duda: na terasi, kolkor mu bo pasalo.
Sredi Ljubljane pa ga na žalost nimam peljat kam drugam kot v smog. Se mi zdi pol boljša varianta balkon, za to pa ne rabim trde košare, ker sprehodi v pravem smislu ne pridejo v poštev.

(odgovor članu smeško)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Prvi nakup za dojenčka
11.8.2005 10:46:03   
Marogica
Tudi balkon je ok.
Kar se pa trde košare tiče, se s teboj absolutno strinjam. Stran vržen denar oz. za ta denar se lahko kar nekajkrat odpeljeta v MB, kjer je boljši zrak

(odgovor članu smeško)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Prvi nakup za dojenčka
11.8.2005 10:59:11   
smeško
Sprehodi pozimi vem, da ne škodijo, sploh pa je odvisno od vremena.Jaz nimam izkušenj s tem, bomo še vidli kako bo.Kar se tiče oblekic, tega mam že kar nekaj, saj sem veliko dobila, pa nekaj še dobim.
Zanima me še sledeče.
:zmeden:Kateri avtosedež se bolj splača kombinirani ali prenosljivi?
Vem, da kombinirani avtosedež maš lahko do približno četrtega leta, samo problem je v tem, da so težki in niso namenjeni za prenašanje.
Prenosljivega pa lahko uporabljaš do cca 6.meseca in je praktičen, pa še prenašat se da.

:zmeden:Je boljše vzeti previjalno mizico ali podlogo?
Previjalno mizico lahko uporabiš potem za komodo, kjer lahko shranjuješ cotke in podobno.
Podlogo pa lahko uporabiš kjerkoli,sam da je ravna površina.

LP :nosecka:

(odgovor članu smeško)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Prvi nakup za dojenčka
11.8.2005 11:19:12   
spella
Jaz sem preletala vse trgovine in čekirala cene;). Najrajš bi kupila že kr vse prvi teden, ko sem izvedela za :roza::)-:)-:)-. Nekaj stvari, ki se mi zdijo cenejše kot drugje ;) (sam ne vem če imajo povsod še zalogo):

* Tetra plenice - Rutar (cca.2700SIT/10kom)
* Bombažne pižamice - Emporium*Mothercare (3400SIT/3kom; na razprodaji malo čez 2.400)
* Zimski pajacek - Maxi market (2490SIT/kom-lanski model);)
* Plišasti kompletek (hlačke, jopica) - H&M (1990SIT/2kom)
* Bombažne žabice z zapenjanjem na ramenih - (Baby center - 700SIT/kom; sam mislim, da ni več akcije:((-enako tetra kapice 200SIT/kom)
* Jogi rjuhice za posteljico - (ELeclerk- 1200SIT/kom)
* Jogi rjuhice za zibko (Emporium*Mothercare-900SIT/2kom)
* Gumirano platno-podloga je tud najcenejša v Elecrelku...sam jaz je nisem kupila tam, ker ne vem kako kvalitetna je
* Dekica - H&M (2990SIT/kom)
* Modrc za dojenej - Muller (nekaj čez 2000SIT/kom)
* Kozmetika Bubchen - Muller
* Duda- so cenejše za cca.50Sit v Lecrelku kot v BC

Kovtrčke so mel v Odeji pod Emporiumom po 1000SIT...pa sem mal cincala in naslednji dan ni blo niti enga več:((.

To je nekaj stvari, ki so se meni zdele ceneje kot drugje;). Oblačila se mi zdijo najlepša in najbolj ugodna v H&M. Druge stvari pa...najcenejš so sposojene :)-.

A še katera ve za kakšno stvar, ki je kje full cenejša kot drugje;)?

Lp Špela:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu smeško)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Prvi nakup za dojenčka
11.8.2005 11:23:46   
Marogica
Smeško, dobro premisli, kaj boš kupila. Tu so še paketi, ki jih poklanja država. PRosi ginekologa, da ti da prospekt. Tam je vsak podrobno opisan. Sigurno so v vskaem tetra plenice, bodiji, tetra majčke, ponekod odejica, jedilni stolček, voziček avtosedež.... Glede na izbiro paketa, se odloči, kaj boš sama kupila. Bi bilo škoda zapravljanja denarja in kupovati dvojno.

(odgovor članu smeško)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Prvi nakup za dojenčka
11.8.2005 11:42:05   
Anonimen
smeško, za čisto majhnega je sigurno boljši prenosni avtosedež oz. lupinica. Saj je to edini sedež, ki se obrne nazaj. Sama še nimam izkušnje, ampak kolikor berem, tisti v skupini I+II+III niso idealni v nobenem obdobju. kupovati vsakega posebej pa je seveda OGROMEN strošek. Bo treba še na AMZS pogledat, kaj sposojajo.

(odgovor članu smeško)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Prvi nakup za dojenčka
11.8.2005 17:08:49   
teta beta
spella,

v Metki v Celju imajo dekico, ki sicer razen velikosti ni otroška (temnomoder in zelen karo), iz čiste runske volne v akciji po 500 SIT. Ni tako mehka, kot so te, ki jih prodajajo po otroških trgovinah, je pa prava volna. Sploh pa vedno prav pride, magari samo za v vozek.

(odgovor članu smeško)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Prvi nakup za dojenčka
11.8.2005 22:50:17   
k1
pojdi v baby center, pa vzami njihov tavelik katalog. tam boš videla, kaj vse se rabi, kako kaj izgleda... jaz sem tudi cele študije izvajala, preden sem ugotovila, kaj potrebujem - no pa takrat še nisem vedela, da rr obstaja. veliko sem dobila, nekaj na izposojo, drugo v dar, od kozmetike ne pretiravaj, ker dobiš v paketih od bolnice polno reklamnih kremic ipd.

aja, pa ne čakaj predolgo - moja :duda: je prišla na svet v 29t - me je precej prehitela in doma nisem imela še NIČ!!!!! saj je bila v bolnici še zelo dolgo,tako da smo šele potem šli v nabavljanje manjkajočega.

lp :rozica:

(odgovor članu smeško)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Prvi nakup za dojenčka
12.8.2005 10:18:13   
smeško
Nekaj sem že brskala po internetu in sem slučajno zasledila spletno trgovino Baby center, malo sem pokukala in sem našla tudi nekaj zanimivih in poučnih člankov.Poslala sem mail, da mi pošlejo katalog jesen- zima.Upam, da bo kmalu tu.
K1, tvoja:duda:pa je res hitro prišla na svet.A je bilo vse v redu?Jaz imam včasih občutek, da moja :duda: tudi želi ven, saj ima že kar močne brce.Hvala ti za nasvet, to je res najboljša odločitev.

Hvala tudi vsem ostalim.
LP 9nebesa

(odgovor članu smeško)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Prvi nakup za dojenčka
18.8.2005 9:31:12   
k1
smeško, je vse vredu ja. hvala bogu glede na njenih začetnih 1070g.

lepo nosečnost do konca ti želim! :rozica:

(odgovor članu smeško)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?