|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   položaj v spanju 3 mesečnika
1.2.2011 22:14:52   
lipikica
v kakšnem položaju spijo vaši 3 mesečni dojenčki? jaz sem jo cel čas zalagala z pleničko da je spala na boku. sedaj jo zv še zmeraj malo podložium, vendar mi kar zleze nekam na pol mes bokom in na hrbtu. kar na hrbet je ne bi rada še dajala, kaj vem, mi ni najbolj... kaj naj naredim ker se mi je začela obračat, jo pustim da spi tako na pol oz da spi na hrbtu?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: položaj v spanju 3 mesečnika
2.2.2011 6:56:24   
Precious
Naj spi na hrbtu

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: položaj v spanju 3 mesečnika
2.2.2011 7:36:03   
Anonimen
nč ni narobe če bo spala tut na hrbtu.na boku ne more skos spat,jo isto začne bolet kokr tebe al pa mene če dolgo na boku spim, se isto morm mal obrnt  oz. premaknt.

(odgovor članu Precious)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: položaj v spanju 3 mesečnika
2.2.2011 8:12:50   
Anonimen
slej ko prej mora natrenirat obračanje, tudi v spanju. S tem ni čisto nič narobe. Postaviš jo na bok, ko se obrne, jo pa več ne popravljaš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: položaj v spanju 3 mesečnika
2.2.2011 9:05:51   
tjasaoasis
Moja je do 2. meseca spala skoz na boku (sem jo samo rahlo podložila) in se je običajno zbujala enkrat na noč. Ko je prvič prespala njeno nočno uro sem jo šla iz strahu okrog 5. zjutraj gledat  v sobo in je bila popolnoma odkrita, obrnjena za 90 stopinj glede na prejšnji položaj in na hrbtu. Nisem si je upala premikat, je pa potem spala še kar nekaj ur. Od takrat naprej se je vedno obrnila na hrbet ko smo jo dali spat in je tudi vedno prespala celo noč. Spanje na hrbtu je bolj udobno kot na boku in če dojenček nima več večjih problemov s polivanjem potem ga je najbolje pustiti, da spi tako kakor želi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: položaj v spanju 3 mesečnika
2.2.2011 9:09:57   
koala
Pri treh mesecih si je moj že sam izbiral položaj spanja, ne glede na to kako zelo sem ga založila je tako dolgo migal da se je spravil v položaj ki mu ustreza. Mi pa je odlaganje na bok tako prešlo v kri, da ga še vedno (če ga slučajno spečega položim v posteljo) odložim na bok, čeprav je star že tri leta.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu tjasaoasis)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: položaj v spanju 3 mesečnika
2.2.2011 10:07:35   
Katy78
Moj že po ca. 1 mesecu ni več prenesel spanja na boku in zalaganja. Če sem vztrajala, se je nonstop zbujal in sitnaril, ko pa sem ga pa nehala zalagat in pustila spati tako, kot je sam želel, je bilo pa ok. Odložila sem ga še vedno na bok ampak se je, tudi če sem ga položila v posteljo spečega, najkasneje po 10 minutah že obrnil na hrbet.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 2.2.2011 10:08:24 >

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: položaj v spanju 3 mesečnika
2.2.2011 10:55:58   
Barbara_L
Ne bom komentirala vprašanja ...
otrok si vedno najde lego ki mu ustreza, pri 3m mu/ji pusti naj se obrne, kot želi.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: položaj v spanju 3 mesečnika in popoldans...
2.2.2011 11:03:31   
lipikica
hvala, vidim  da jo bom morala kar oustit da spi v njenem položakju.

ali imajo vaši dojenčki popoldne že urnik spanja? meni je setra rekla da so njeni pri 3 mesecih vstai ob 9 in šči nazaj spat ob 11 tja do 13 so spali. potemjih je dala ob 25 do 17 spet spat v sobo da je bila tema. ali tudi vi tako delate? naša spi kar na  kavču in to zaspi kakor ji paša, nima tako urnika.kako je pri vas, ne vem kako naj se lotim tega popoldanskega urnika spanja

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: položaj v spanju 3 mesečnika in popoldans...
2.2.2011 12:22:21   
Anonimen
jst dam mojo takrat spat k je zaspana, ker kr tečna rata če je ne dam. drgač je pa zdej 8 mescov stara pa se mi zbuja ob šestih pol gre ob osmih za kake pou urce mal nazaj zadremat in je pol pokonci do 12 ob 12 gre za dve uri nazaj spat pol je pa lahko tut celo popoldne pokonci odvisno kakšne volje je.čene gre pa tam ob štirih spet za kako urco spat.

(odgovor članu lipikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: položaj v spanju 3 mesečnika in popoldans...
2.2.2011 12:50:50   
tjasaoasis
Našo dajem na nek način "prisilno" spat popoldan (leževa v posteljo in jo dam na prsi), ker sicer sploh ne bi nič spala čez dan, bi pa veliko sitnarila. Občasno pa tudi sama malo zadrema za kakšne pol ure ali manj. Na ta način mi spi od 12h pa do 15h, potem pa zvečer okrog 19h po obroku še malo zadrema, nato se zbudi in gre dokončno spat ob 23h ter spi do nekje 7h ali 8h zjutraj. Nisem pa nikoli prakticirala tega, da bi zatemnila spalni prostor čez dan, saj se mi zdi zelo pomembno, da otrok že zgodaj začne ločevati med dnevom in nočjo. Tudi ni smiselno, da takrat hodiš po prstih.

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: položaj v spanju 3 mesečnika in popoldans...
2.2.2011 12:55:12   
koala
Moj ni imel nikoli nekaga ustaljenega ritma spanja, ker sva bila večino čassa zunja,je pač spal ko je pal v vozičku. DOma sav bila edino za čas zajtrka in kosila. Dopoldanko in popoldansko malico sva nsoila zraven, dokler pa se je samo dojil pa itak ni bilo problema. Spal pa ni nikoli v zatemnjenem prostoru, še zvečer nisem spuščala rolet.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu tjasaoasis)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: položaj v spanju 3 mesečnika in popoldans...
2.2.2011 13:29:52   
Katy78
Naš fant je imel za spanje že od začetka red. Kot novorojenček je zaspal po vsakem obroku, ko je bil večji, nekje med 2. in 3. mesecem je imel obdobje, ko najraje ne bi nič spal, zgledalo je, kot da se boji zaspat, da ne bi kaj zamudil user posted image ali pa bi spal samo v naročju. Ko je to minilo (po kakšnem mesecu, mesecu in pol) je imel pa spet red za spanje, vsak dan ob približno isti uri. Jaz mislim, da je fajn, če ima otrok nek red, da ve, kdaj približno bo jedel, kdaj spal, kdaj se bo kopal itd. Pri nas je to vedno funkcioniralo. Je pa res, da je bil naš fant, če ni bil naspan, neznosno siten, tako da je bilo redno spanje nujno. Sem mu pa pri dnevnem spancu vedno zatemnila sobo.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: položaj v spanju 3 mesečnika in popoldans...
2.2.2011 14:19:52   
Anonimen
Že od takrat, ko smo prišli domov, se zvečer ugasne luč in se ga da v posteljico. To je zelo hitro dojel, saj mi že ves čas ponoči spi, pri 3m in pol spi običajno od 20.30 do skoraj 7h. Čez dan se še nisva ulovila. Najraje bi spal med dojenjem. user posted image  Trenutna novost je, da zaspi dopoldne za 20-45' in 1x popoldne. Vse ostalo je hecanje, ker ne ve kaj bi. user posted image  Čez dan pa ne temnim prostorov, ker nočem pokvariti kako lepo spi ponoči.

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: položaj v spanju 3 mesečnika in popoldans...
2.2.2011 16:15:45   
S*
Sunny Su user posted image  user posted image  user posted image bravo za nočno spanje. Ali ga še vedno dojiš? Naša je pri 2 mesecih spala od 8h do 4-5h, sedaj pa se že več kot teden zbuja za jest ob 2h in nato nazaj ob 5huser posted image . Podnevi po vsakem hranjenju zaspi za 20-30 min, razen v vozičku spi tidi do 4h. Pa če jo oblečem v kombinezonček mi v košari od vozička tudi doma spi od 1,5 do 3h.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: položaj v spanju 3 mesečnika
3.2.2011 19:46:10   
klara2007
našo tudi vedno naje na hrbtu-ji tako očtno bolj pašeuser posted image
glede zalaganja pa som v porodnišnici svetoval naj tega ne počnem.baje ni dobruser posted image

(odgovor članu lipikica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?