|
RE: Kako navaditi otroka, da sam zaspi? 31.1.2011 22:17:15
|
|
|
|
Katy78
|
Jaz sem ga nosila skoraj do drugega leta oz. sedela sem in ga imela v naročju, zaspal je pa kar hitro. Če sem ga hotela odložiti v posteljico, je bil jok. Tudi jaz nisem imela srca, da bi ga pustila jokati. Sem probala ene 2x ali 3x pa sem obupala, ker bi se bil po moje sposoben dreti tudi več kot 1 uro, tega si pa nisem želela. Navadil naročja se je pa po moje zato, ker je zelo dolgo vsak večer zaspal ob flaški. Ko pa naenkrat ob flaški ni več zaspal, pa ni hotel dol iz naročja. Potem pa je postal enostavno prevelik in pretežek za naročje (pri 9. mesecih je bila to šala mala) in tudi njemu očitno ni bilo več udobno v naročju saj je trajalo čedalje dlje da je zaspal. Potem sem ga nekega dne (malo pred 2. roj. dnem) enostavno odložila v posteljico, dala sem mu njegovo muco in dudo in sem se usedla zraven posteljice. Za čuda ni protestiral, očitno je bilo tudi njemu bolj udobno. Zdaj jaz ali mož sediva zraven njegove postelje, luč je ugasnjena, mora pa naju držati za roko. Poleg tega mu moram jaz tudi peti, očiju pa ni treba, očitno ima še manj posluha kot jaz. Jaz sicer nisem verjela, da bo bil prehod iz naročja v posteljico tako gladek, ampak očitno je tudi sam ugotovil, da je postelja bolj udobna. Poleg tega smo kmalu po prehodu v posteljico tudi brez težav ukinili dudo, ki jo je imel samo še za zaspat. Tudi jaz sem probala tako (še preden je bil star 1 leto), da sem se ulegla zraven njega ampak je trajalo po več kot 1 uro, da je zaspal. Jokal sicer ni, ker je vedel, da sem zraven njega, se je pa premetaval, puzal po postelji, brcal, se obračal, skratka, zanj je bila to žurka in se enostavno ni in ni umiril. Če sem ga pa vzela v naročje, pa ni mogel motovilit in je hitro zaspal. Probaj še ti na tak način,da se uležeš k njemu, mogoče bo pa pri vas uspešno. Drugače pa sem si jaz vedno govorila, da slej kot prej bo že zaspal brez naročja in da dokler mi potem spi celo noč brez zbujanja, mu bom pač ustregla, pa naj bo pri meni v naročju. Drugače sploh ni crkljivček, zvečer se je pa k meni stiskal in mi je v bistvu še pasalo.
< Sporočilo je popravil Katy78 -- 31.1.2011 22:20:41 >
|
|
|