|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obrat- nujno - vase izkusnje
9.8.2005 18:30:08   
Mirna*
Evo mene...bila na pregledu, polnih 35 t:duda: pa seveda ne obrnjen, niti na ritki, niti na glavi, nekako postrani...svasta...

Moje ginekologinje ni, je na dopustu, nadomescala jo je ena iz kranjske porodnisnice. Napisala mi je napotnico za obrat.Moja gineko. pa mi je zadnjic na pregledu rekla,da ce se ne bo obrnil, da ga ne bodo delali, da grem na CR.

Ta gineko. danes pa je rekla, da bodo poskusili obrat kljub temu, da sem 1. rodila s CR in da je otrocek res precej velik. Da to obicajno delajo v 34 t, ampak, vseeno.

V kr moram v cet ali petek. Potem pa jst razlozim kolegici, kako in kaj, pa ona meni pove, da delajo obrat baje samo se v kranju, da bi se v drugih porodnisnicah, npr. v lj odlocili za CR.

Fora je v tem, da zdaj ne vem, kaj naj naredim. Itak sem oklevala, ali naj grem rodit v kranj ali ljubljano.Ce bom sla v kr na obrat, bom potem tud dol sla rodit. Jaz bi po eni strani sla rajsi rodit v lj, ampak, kako je dol z obratom?Zdaj pa sploh ne vem. Ali mi bi v lj tud delali obrat? Ali so ga kateri izmed vas? Ali boli? Kako izgleda? Koliko % da se obrne?

Ali naj poklicem jutri v Lj.porodnisnico in poskusam z nekom govoriti? Na koga naj se obrnem? Madonca, dr. Pusenjak je pa se na (seveda zasluzenem) dopustu do septembra...

Hvala za odgovore pa lp, A
Neposredna povezava do sporočila: 1
9.8.2005 18:51:22   
Anonimen
U, smotano. No, jaz sicer nisem noben ekspert niti za CR niti za obrat, ampak čisto tako na pamet bi, če bi se zdajle morala odločit, šla raje na CR.

(odgovor članu Mirna*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
9.8.2005 18:52:20   
soncicaT
Pojdi po drugo mnenje...magari v kako porodnišnico.Sicer pa še imaš čas...hmmm...zakaj bi nekam hiteli, sicer pa jaz nisem G, tako da ne vem....mogoče se pa še obrne sam?

srečno:angel:

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.8.2005 18:54:02   
soncicaT
Škoda da nisi povedala tej nadomestni G, kaj je rekla tvoja G...

Jaz osebno bi se držala mnenja svoje G.
:pujs:

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.8.2005 19:36:11   
jazz
Ne vem če ti kaj pomaga, ampak moji kolegici so delali obrat- ni uspelo, pač pa je dve uri po tistem morala it rodit- s carskim, ker ji je odtekla plodovnica. Očitno je to precejšen šok za malega. Pa srečno!

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.8.2005 19:46:16   
Mirna*
O, jaz sem danes tej zenski povedala, kaj je rekla moja gineko - da ne bo obrata, pa je vztrajala pri svojem.
Kar se pa tice casa, ga pa ni nic kaj vec, ce pa obrat po navadi delajo v 34.-em tednu, jaz pa sem zakljucila 35 tednov.

Govorila sem z znanko, ki je med.sestra in dela v porodn. pa mi je odsvetovala obrat. Tako da grem jutri v LJ na pregled, napotnico itak imam, pa je rekla, da naj kar povem, kako in kaj, da mi ga dol gotovo ne bodo delali.

lp, A

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.8.2005 19:54:50   
Gina
Meni določene stvari niso jasne. Moj je bil po 32. tednu počez, pa potem kmalu na riti, pa mi nikoli ni nihče rekel nič o obratu niti o cr. Mali se je obrnil okoli 37. tedna, kar pri ne-prvi nosečnosti ni tako zelo redko. Itak sem bila noseča potem še cel mesec, ker ni hotel ven. G ni delala panike, je rekla, se bo že obrnil in se je res. Zakaj sploh delajo obrate, če so tako nezanesljivi, pa menda tudi boleči? Če so ti prvič delali cr, potem je veliko možnosti,da ti ga bodo tudi drugič. Tudi če bi rodila po naravni poti, te bodo takoj po porodu uspavali in pregledali, če si se kaj strgala, vsaj ponavadi to naredijo, če si imela prej cr, zato je logično, da ti otroka z nogami naprej ne bodo pustili roditi natur, je preveč tvegano, da bi se ti strgala po šivih od CR. No, ne vem. Počakaj, mogoče se pa sam obrne, saj ima še čas.

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.8.2005 20:23:59   
Mirna*
Gina, vem, da se ima se cas obrnit, ampak, ce sem dobila napotnico za bolnisnico, potem moram it al kako?

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.8.2005 20:29:13   
Gina
Ja to je pa res zoprno. Potem se pa pojdi opkazat, pa reci, da nočeš na obrat - seveda če res nočeš. Saj te ne morejo prisilit, pa itak ni to ravno zadnje čase in, se mi zdi.
Držim pesti, da se ti detece obrne prav.:):):)

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.8.2005 20:51:41   
Anonimen
Kaarkoli bi že delali z menoj, ampak obrata jim pa ne bi dovolila. Moji znanki so, res da že pred mnogimi leti, na ta način ubli otroka. Ne vem, če se temu lahko tako reče, ampak res, zlomili so mu tilnik. In to v Kranju. Res je že veliko let od tega, ampak ne vem, če zdaj delajo to kako drugače kot takrat. Mogoče nisem naredila prav, da sem to povedala, ampak sem mogla. Ne pusti delati obrata.

(odgovor članu Mirna*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.8.2005 20:57:23   
soncicaT
Kaj pa če ti lepo na svojo G počakaš?

Saj ne bo mende celo poletje na dopustu, al pač?

Kaka dva tedna pa še lahko počakaš..

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.8.2005 21:41:59   
Anonimen
Jaz tudi obrata ne bi pustila. Naj pustijo otročka pri miru, mu že paše, da je tako obrnjen. Nam je g. v materinski šoli povedala, da to delajo samo še v KR, da so drugje opustili zadevo, ker je že čisto out. Baje se ne vem kolko %, a tam okoli 80% otrok vedno obrne nazaj v svoj položaj, ker jim tako paše. Pa še boli baje ful.

(odgovor članu Mirna*)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
9.8.2005 22:02:46   
Mirna*
Ufff, sej sem kar besna...

Odlocila sem se, da grem jutri - pa ne v kranj, pac pa v ljubljano. Na pregled. In tud ne grem rodit v kranj, pac pa v lj.
Bom rekla, da sem prisla zato, ker moje gineko. ni, pa da je tiste vcerej govorila drugac kot moja G, kateri zaupam in da sem prisla se po njihovo mnenje.

Ce bi slucajno dohtarju padlo na pamet, da bi mi predlagal obrat, pa ga gladko zavrnem. Sem se pogovarjala z eno medicinko, ki ima precej pojma, pa mi ga je odsvetovala,. Prav tako mi ga je odsvetovala kolegica - so ga ji delali 3 x v 11 dneh!

Baje te 5 dni filajo s ketonalom in apaurinom pa samo lezat mors, potem pa se ti obesajo na trebuh...svasta. Na mojega ne. Kako te morejo filati z vsemi temi tableti, med nosecnostjo pa kumej kaksen lekadol lahko pojes???? Meni je lekarnarica se septolete odsvetovala. Halooooo...

Ce se bo obrnil, se bo obrnil, ce pa se ne bo, se pac ne bo. Ce se bo, bomo sli rodit, ce pa se ne bo rajsi imam v tem primeru se en carski rez, kot pa obracanje.

p.s. Sem pa na med.over.net zasledila, da so eni tud v lj delal obrat, pa gotov ni bla edina. Ne morejo pa ti ga delat brez tvojega dovoljenja.

Vam jutri sporocim, kako sem opravila, lp, A

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.8.2005 22:06:40   
Anonimen
O.K., Mirna, po moje si se prav odločila.

(odgovor članu Mirna*)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
9.8.2005 22:15:28   
Gina
Jaz bi enako naredila!:) Sporoči jutri.

(odgovor članu Mirna*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?