ronja
|
lahko reče dedek, da je to kompenzacija za najemnino, saj ni dolžan jima zastonj stanovanje dat... pač razmišljam na glas Na to sem tudi jaz pomislila. Vprašanje je, koliko sta vložila, koliko je zdaj vse skup sploh več vredno in koliko bi bila za to najemnina. Če se vrtimo okoli primerljivih cifer, torej da bi v toliko letih za najmenino takega stanovanja dala toliko kot sta vanj vložila, potem jaz ne bi praskala in bi vse skup pustila pri miru - zgodba zaključena. Če bi pa vložila bistveno več kot bi dala v tem času za najemnino in bi recimo zdaj bila hiša popolnoma obnovljena in bi ji cena za 2x zrasla, pa bi se mi zdelo bolj logično, da kaj od tega dobim nazaj (še vedno pa ne vem, če bi to speljala). Če bi se midva zdaj razšla, bi verjetno tudi ne izplačala lubija, čeprav sva skup obnavljala stanovanje. Navsezadnje bojo tu živeli njegovi otroci (no, upam, da tudi on, ampak teoretično - pri tebi je to drugače, ker grejo tudi otroci drugam), niti on ne bi tega pričakoval. Samo midva nisva vložila v to obnovo toliko, da bi se bilo vredno zaradi tega kregat (to je tudi relativno, pri enih je ta cifra nižje kot pri drugih), recimo nekje 6 povprečnih plače, torej današnjih 6000€ recimo, s stroji (bela tehnika) vred. Kar se odvetnikov tiče sem mnenja, da dokler se vidva znata lepo kulturno zmenit, se jih rajši ognita v velikem loku. Vedno imajo zakoni in zgodbe dva konca in seveda bo tebe tvoj odvetnik prepričeval, da lahko dobiš več, da ti pripada vse, kar si vlagala, njegov pa njega, da si vendar tu zastonj živela in sta oba vlagala v otroke, družino, torej v trenutno udobje, da on od tega stanovanja zdaj nič ne bo imel, torej zakaj ib on plačeval, dedek itak ne bo tu živel, sploh nima nič od tega in sploh nima kaj vračat... in da ti ne pripada nič. Na koncu se bosta kregala, zaslužili bojo pa oni. Informativno se mogoče sicer splača vprašat, ampak glede na to, da se dobro razumeta z bodočim bivšim možem, bi jaz rajši skrbela, da tako ostane - se mi zdi boljše za vaju in za tamalo, bo od tega imela več kot od morebitnega denarja (ki je zelo vprašljiv, ker mislim, da zakonsko nisi tu do ničesar upravičena - ampak nisem pravnik in nimam pojma o tem).
< Sporočilo je popravil ronja -- 19.1.2011 13:44:22 >