|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stanovanja v Ljubljani
8.8.2005 13:48:20   
tinica
Mene pa zanima, če mi lahko približno poveste koliko je povprečna cena najemnine za eno in pa dvo sobno stanovanje v Ljubljani.

Hvala, Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   stanovanja v Ljubljani
8.8.2005 13:53:37   
Anonimen
Od 60.000 sit navzgor + stroški.
Našega smo oddajali za 70.000 Sit (enosobno)+stroški, pa smo imeli v enem dnevu 40 interesentov.

(odgovor članu tinica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   stanovanja v Ljubljani
8.8.2005 14:05:49   
sazi
večina znancev plačuje za 2-sobno cca 100.000. Pozanm par, ki je imel v najemu enosobno stanovanje v katastrofalnem stanju, pa še brez pohištva (OK, razen kuhinje in kopalnice) za 80.000. Ko sta odpovedala stanovanje, je lastnik takoj našel nove najemnike. Tako da bi kdo plačeval samo 60.000 še nisem slišala. Veliko sreče pri iskanju.

(odgovor članu tinica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   stanovanja v Ljubljani
8.8.2005 14:23:42   
Anonimen
Garsonjere so cca- 50-60.000 SIT + stroški.
Enosobna stanovanja so cca. 70.-80.000 SIT + stroški.
Dvosobna stanovanja so cca. 90.-100.000 SIT + stroški.
Trisobna stanovanja so cca. 110.-120.000 SIT + stroški.

Kar je več od tega, je pretirano.

Cene veljajo za povprečno ohranjena stanovanja v blokih, v hišah pa so cca. 10.-20.000 SIT cenejša. Stroški v hišah so varljivi, saj večina stanovanj nima lastnih števcev in te lahko krepko ogoljufajo.
Cene veljajo za stanovanja z osnovno opremo in osnovnimi priključki. Luksuz ima svojo ceno.

Stroški (kompletni):
garsonjera: 20.-25.000 SIT
enosobno: 25.-35.000 SIT
dvosobno: 35.-45.000 SIT
trisobno: 45.-55.000 SIT

Hiše so pa poglavje zase...

(odgovor članu tinica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   stanovanja v Ljubljani
8.8.2005 14:33:03   
superfly
Jaz sem s cimri za dvo in pol sobno stanovanje v Dravljah plačevala 75.000,00 sit/mesec + stroški, ki so znašali cca. 40.00,00 sit na mesec. Stanovanje je blo sicer malce starejše a lepo ohranjeno in popolnoma opremljeno, v zelo mirni in prijetni okolici, do avtobusa 3 min. Pa še muco smo dobili s stnovanjem, da nam ni bilo dolgčas :)-

Po moje je razlika, al iščeš v centru al malo izven. Glede na to, da ma danes že skoraj vsak avto, pa da so trole povsod, se ti verjetno bolj splača iskat mal izven centra.

lps

(odgovor članu tinica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   stanovanja v Ljubljani
8.8.2005 15:43:29   
pety78
Midva sva se prejšnji mesec preselila v Podutik, dvosobno stanovanje 52m2, opremljeno, novejše in imava 90k najemnine. Stroški pa še ne vem koliko bodo znašali. Imava pa svoje števce in plinsko peč.

Ceneje od 90k pa nisva nikjer zasledila.

LP, Petra

(odgovor članu tinica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   stanovanja v Ljubljani
8.8.2005 15:59:24   
Anonimen
No, seveda, da ne bo pomote...

Center Ljubljane je najdražji - cene garsonjer se lahko povzpnejo tudi na cene dvosobnih stanovanj. Podobno je z drugimi "kao elitnimi" lokacijami, kjer so cene 10.-20.000 SIT dražje.

Jaz sem napisala povprečne cene - verjemite mi, že 12 let sem po najemih...

Vse, kar je cenejše od zgoraj navedenega, je prej izjema kakor pravilo, vendar ponavadi tudi takoj oddano, še preden pokličete na oglas.

Agencijam se ponavadi plača provizija v višini ene najemnine, tiste agencije pa, ki računajo članarino, vam bodo (po mojih izkušnjah) prodale oglase, do katerih lahko pridete tudi same.

Brez varščine v višini enomesečne najemnine že težko pridete skozi, pa tudi predplačil je vedno več - povprečje se giblje od 1 do 3 najemnine vnaprej, včasih celo + varščina.

Večina cen je zadnje čase v eurih in tako se jih tudi plačuje, kar pomeni, da je najemnina vsak mesec višja. Druga najpogostejša praksa pa je, da se najemnina zviša enkrat letno in to za toliko %, kolikor je inflacije. Cene v eurih so pa "fiksne".

In še "kao elitne" lokacije, kjer so cene najvišje, poleg Centra:
- Bežigrajski dvor (Peričeva ul.)
- Zupančičeva jama
- poslovna stavba Mercatorja
- BS 4 (Dunajska c. 198...)
- Črnuška gmajna (novogradnje)
- naselje Mostec (pri Koseškem bajerju)
- Kondominij (Trnovo)
- pod Golovcem (Streliška,...)
- Nova Grbina (Vič, Cesta na Brdo)
- določeni predeli Murgel in Rožne doline

Pri cenah, ki so nižje od povprečja, je treba absolutno najprej preveriti samo stanovanje in tudi lastnike, ki ga oddajajo, pa tudi sosede in okolico - vsaka cena ima svoj razlog, sploh pa, če se oglas za določeno stanovanje ponavlja. V kolikor pridete v stik s prejšnjim najemnikom, se obvezno pozanimajte za stvari, ki vam jih lastnik večinoma ne bo povedal, sami pa jih lahko ugotovite šele, ko v določenem stanovanju živite, ne na prvi pogled.

(odgovor članu tinica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   stanovanja v Ljubljani
9.8.2005 7:10:05   
Anonimen
Pišuka, sem imela pa res srečo... Jaz sem plačevala najemnino skoraj 5 let, v Šiški za 51 m2 mi je računala 70 jurjev, vsa ta leta nespremenjeno, nevezano na tečaj evra, s tem da je bilo stanovanje obnovljeno in opremljeno.

(odgovor članu tinica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   stanovanja v Ljubljani
9.8.2005 7:11:05   
Anonimen
Tudi jaz sem imela leta 2000 dvostanovanjsko hišo 15 minut vožnje izven LJ za 35 jurjev...
Ampak to so redke izjeme...

(odgovor članu tinica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?