emina83
|
Ja, uporabljala sem raztegljivi trak- a la Sleepy, tkane trakove, ki jih uporabljam še dan danes, ring sling, tudi še uporabljam, ampak samo za krajši čas, ker me pri dolgotrajnem nošenju boli rame in križ, zaradi teže tamalega, pa tudi mei taie uporabljam kakor kdaj. Pouchi mi nikoli niso preveč dišali, ker v njih naštimat novorojenčka ali malega dojenčka je bla za mene znanstvena fantastika, ravno zaradi ne prilagodljivosti te nosilke, mi je veliko bolj všeč RS(ring sling), ker se v njem lahko nosi v pokončnem položaju in ne samo v zibki,jaz sem svoje v zibki nosila samo med dojenjem, drugače pa večinoma pokonci. Pri Sleepyju je pa tako, da je to 5m dolg trak (mislim da je iz jerseya), ki se ga zaveže, in potem ga ne rabiš več odvezovat s sebe, samo daješ ven in not. Pri tkanih trakovih je zadeva ista, pač lahko si ga vnaprej zavežeš ali pa ne. Se mi pa zdi da je to kot vezanje vezalk, enkrat se naučiš in potem znaš za zmeraj. Prednost tkanih trakov za mene je v tem, da bolje podpirajo težo , sploh ko so malo težji, ker ti raztegljivi, se znajo kr fajn obesit in potem bi bilo treba otročka not ponovno zavezat, ker ti enostavno postane neudobno, oz kr nekako not visi. In pa elastični trakovi so primerni samo za nošenje spredaj, zadaj vezat enostavno ni dovolj varno, kar s tkanim trakom ni noben problem. Jaz dosti časa preživim tudi zunaj, na pohodih, in uporabim trak ali MT (mei tai) za nošenje malčka na hrbtu, pač iz varnostnih razlogov, da bolje vidim predse, pa tudi lažje mi je pri dolgoročnem nošenju ga imet na hrbtu, kot pa spredaj. No, tole se je mal podaljšal, upam da se ti ne bo prehudo prebit skozi , drugače pa če te še karkoli zanima, pa kar vprašaj
|