|
RE: nastavki, nočno spanje 29.11.2010 7:19:42
|
|
|
|
sanosan
|
IZVIRNO SPOROČILO: Diva1 ... sem si spumpala mleko in ji ga dala po flaši, spila je vse mleko iz obeh dojk in nato takoj zaspala, torej je ena slaba stran nastavkov ta, da se "matra" in vmes zaspi napol sita...bomo pa pumpali samo da bo spala. Jaz na tvojem mestu ne bi otroka še z flašo mešala. Če se težko odvadi nastavkov, lahko da bo imela zaradi flaše še večje težave zagrabit bradavico. Saj veš kaj pravijo, da po flaški lažje teče in se ni potrebno tako trudit, kot na dojki. Tudi sama sem vse tri na začetku dojila z nastavki, ki pa sem jih postopoma ukinjala. Pri prvem je šlo brez problema, pri drugi tudi, pri tretjem pa sma rabila malo več časa, da se je naučil dojiti brez nastavka. Vzami si čas in vsak dan poskušaj najprej brez nastavka, če pa ne gre, pa daj nastavek gor in naslednjič spet. Otrok se more naučit dojiti brez nastavka. Aja, pa zaradi nastavkov ti ne bo mleko pošlo. Pošlo pa bo, če ne boš pristavljala, ker je bistvenega pomena pristavljanje otroka in njegovo sesanje, ki vzpodbudi tvorbo mleka. Kar se spanja tiče, ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da otroci različno spijo, eni bolj dolgo, drugi krajši čas, kar pa ni odvisno od tega ali so lačni. Včasih je dovolj že to, da čutijo, da si blizu. Jaz sem pri prvem plačala visoko ceno, ker sem najprej hotela, da otrok spi v svoji postelji. Potem pa sma se dojila na vsaki dve uri, pa pred tem sem ga previjala, pa po tem podirala kupčke, in ko sem hotela zaspat, je bila že ura za novo hranjenje. Po dveh mesecih takega tempa, sem se odločila in otraka dala v svojo posteljo, kjer sma se podojila in je kar tako zaspal (nekje ob 22.00). Ko je bil čas za ponovno hranjenje, sem se samo vlegla k njemu, ga podojila in oba sma zaspala naprej. Od takrat naprej ni bilo nobenega nočnega vstajanja in joka in podobno. Drugi otrok je že od začetka spal od deset__ih zvečer do petih zjutraj, vendar se je to pri petih mesecih in pol končalo. Od takrat naprej je najprej spala v svoji postelji, ko pa se je zbudila, pa sem jo prestavila v najino posteljo, jo podojila in smo že spali naprej. Pri tretjem počnem enako. Moji trije so velike carte in tretji je prve par mesecev spal tako, da se je z nosom dotikal mene. Za večerno uspavanje pa sem jaz pri vseh treh uporabljala dojenje, ker jih je edino to uspavalo. Vedno pa počakam, da otrok trdno spi, preden ga odnesem v svojo posteljo. Prilagodi se svojemu otroku in ti bo lažje. Se opravičujem za cel roman in upam, da sem kaj pomagala.
< Sporočilo je popravil sanosan -- 29.11.2010 7:25:07 >
|
|
|