|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oče na porodniški
17.11.2010 11:56:42   
lunka1
[color=#000000 size=3]… moja porodniška se sicer izteče 15.2., ampak se kaže ena šansa, da bi se s 1.1. zaposlila (sem nova iskalka zaposlitve, med nosečnostjo diplomirala, torej bi bila to moja prva redna zsposlitev). Mala bi bila takrat stara šele 9,5M in mi je ful hudo, ampak »zihr je zihr«. Torej mala še ne bi bila primerna za v vrtec in bi do konca pokoristil mojo porodniško mož…
[color=#000000 size=3]Pri njegovi službi je pa tako. Zdaj je zaposlen v eni firmi, ampak je mislil menjat. Tudi je že vse zmenjeno… zdaj bi se zaposlil v Avstriji. Rabijo ga sicer od februarja naprej, ampak bi mu v njegovem primeru (preden sva se odločila, da gre on na porodniško) službo dali že od januarja. Je pa tako, da mora v stari službi dati odpoved že decembra, da se šteje še odpovedni rok 7 dni, če jo da kasneje ima že 3 mesece odpovednega roka. Torej, bi bil en mesec nezaposlen. Zdaj dobiva  okoli 1200€ plače (izplačanega, ne vem kaj je to – bruto, neto…), jaz pa starševskega nadomestila 190€. Koliko bi on dobil porodniške za tistega mesec in pol? Kam sploh greva to uredit? Se sploh da???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: oče na porodniški
17.11.2010 12:03:18   
MATEJKA_
vse odgovore ti bodo lahko dali na loklanem centru za socilano delo  - tam, kjer si urejala porodniško. odgovarjajo tudi na vprašanja po mailu, telefonu ali osebno. oni ti bodo vedli točno povedat kak pa kaj, da ne bo prišlo do kakih zmot.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.11.2010 12:05:57   
zmajaz
Če je imel celo leto 1200 eur izplačila, bi tudi porodniške dobil ravno toliko. In ja - če bi on koristil preostenek  porodniške, ker si ti dobila službo, se da to brez vsakih težav urediti na CSD-ju, ker so to izredne okoliščine.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.11.2010 12:09:25   
sazi
Kolikor jaz razumem tvoje pisanje ti prejemaš starševski dodatek in ne nadomesttila. V tem primeru pa nisme prepričana, če se da zamenjat - da bi oče nadaljeval.
Če prejemaš nadomestilo vem, da se da - je prijateljica naredila tako. So ji ugodili, ker je dobila sklužbo. Ker načeloma se sredi porodniške brez tehtnega razloga ne moreš kar tako premisliti in očeta poslati na porodniško.
SVetujem, da se res detajlno pozanimaš na tvojem CSD-ju.

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.11.2010 12:11:40   
zmajaz
VEDNO lahko oče prevzame porodniško, četudi ona dobiva samo starševski dodatek - se pač njej prekine pravica, ker on je pa itak upravičen do porodniškega nadomestila, glede na to, da je zaposlena oseba, samo pač oba hkrati ne moreta koristiti teh pravic.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.11.2010 12:13:50   
slama
Tako kot sta napisali predhodnici.
Višina starševskega nadomestila se izračuna glede na povprečje zadnjih dvanajst prejetih plač. Za zamenjavo v vajinem primeru res ni nobenega problema, saj imata res tehten razlog.
Glede na napisano situacijo edino pazita na navajanje datumov. Npr. če tvoj preneha delovna razmerje 31.12.2010 naj bo temu primeren tudi datum nastopa dopusta z nego in varstvo otroka.
Pa srečno s službo!!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.11.2010 12:14:17   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

VEDNO lahko oče prevzame porodniško, četudi ona dobiva samo starševski dodatek - se pač njej prekine pravica, ker on je pa itak upravičen do porodniškega nadomestila, glede na to, da je zaposlena oseba, samo pač oba hkrati ne moreta koristiti teh pravic.

aha, nekaj novega zame. Potem pa sploh super, če je to tako.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.11.2010 12:15:28   
slama
Iz izkušenj - drži, da lahko očka kadarkoli prevzame dopust.

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.11.2010 13:02:57   
lunka1
super, če je tako. popoldan grem še na CSD povprašat, potem pa samo še upam, da dobim službo... me je malo groza, k je mala še toooooooolk majhna, ampak itak je podaljšano bivanje v šoli, torej me ne bi bilo samo 5 uric user posted image

punce, držite pesti, da dobim službo!! user posted image user posted image

(odgovor članu slama)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.11.2010 13:07:36   
katy83
IZVIRNO SPOROČILO: lunka1

super, če je tako. popoldan grem še na CSD povprašat, potem pa samo še upam, da dobim službo... me je malo groza, k je mala še toooooooolk majhna, ampak itak je podaljšano bivanje v šoli, torej me ne bi bilo samo 5 uric user posted image

punce, držite pesti, da dobim službo!! user posted image user posted image

vau, svetovno!user posted image user posted image user posted image
Pišem zato, ker sem na istem kot ti, malo pred diplomo (ok, ti si že diplomiralauser posted image ), trenutno v porodniški, mali star 8 mesecev in ko berem, da kdo v šolstvu dobi službo, sem full vesela, ker mene to čaka drugo leto in si službe res želim. user posted image

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.11.2010 9:46:12   
Adelina
Glede menjave porodniške seveda ni problem, mislim pa, da malce zaplete tale njegova menjava službe ravno v času porodniške. Če sem prav zastopila tele odpovedne roke, je sedaj na poskusnem delu do konca leta in ima odpovedni rok 7 dni. V tem primeru bi se moral zaposliti v drugi firmi in takoj koristiti porodniško. Če pa da odpoved drugo leto, ko ima odpovednega roka 3 mesece, pa pokoristi to porodniško med tem rokom, samo se zaposli lahko v drugi firmi šele z aprilom, ne bi pa bil nezaposlen, kot si Lunka1 predvidevala, saj med odpovednim rokom normalno teče del. doba in tudi hodiš še v službo (kolikor ne bo na porodniški).
Sicer pa vso srečo, da dobiš službo!

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.11.2010 10:03:31   
zmajaz
Itak je važno samo, da je zaposlen na dan nastopa porodniške, če pa potem v času koriščenja porodniške prekine delovno razmerje, pa nima to nobene veze - porodniška mu vseeno normalno teče dalje, zavarovanje in delovna doba pa tudi.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.11.2010 10:55:07   
lunka1
na csd so rekli takole:
v mojem primeru je možno (torej v primeru moje brezposelnosti in prejemanja starševskega dodatka al nadomestila al kako se to imenuje - skratka teh 195€...), v drugih primerih kot sem jaz razumela, pa ni...

ja, on bo menjal službo in je rekla, da mora takoj, ko mu v prvi firmi poteče pogodba, priti (torej naslednji dan) to urediti. torej je potem lahko že naslednji dan brezposeln. tako sem jaz razumela. saj je tudi pri porodniških, ki jih imamo ženske, važno to, da smo do nastopa porodniške zaposlene, potem ni več važno... za plačilo...
v primeru pa, da ostane v prvi firmi (ja, še naslednje tri mesece - kar pa ne bo), pa mora prinesti odobritev, da ga spustijo na porodniško.

zdaj bova najprej počakala, da vidiva, kako se bo izteklo z mojo službo, potem pa greva še enkrat na csd (konec decembra) to urediti. saj pravim, glede na to, da je služba v šolstvu (jaz pa s to izobrazbo), bom vzela, ker je sredi leta res težko dobiti službo v šoli (no, saj jo je nasplošno težko dobiti, ampak takole pa sploh...). dela se po 4 urice na dan, bom že potrpela, ker mi je res težko, ko bo Julia šele 9,5m stara...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

prilagojeno mleko
petra123

Katero prilagojeno mleko uporabljate?

aptamil (41%)

milumil (4%)

hipp (10%)

novalec (18%)

drugo (28%)

Število vseh glasov: 154

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!