|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spanje na hrbtu
4.8.2005 10:14:24   
mucica1
Punce kaj menite o trditvi, da po četrtem mesecu nosečnosti ne smeš spati na hrbtu?

Baje zaradi tega, ker :duda: ne dobi dovolj kisika in je lahko nevarno.

Me že malo skrbi, ker drugače kot na hrbtu sploh ne znam spati.

Zelo bom vesela vaših odgovorov, ša čim prej kaj sončka želim vsem,

:muca:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   spanje na hrbtu
4.8.2005 10:32:48   
2ursae
jaz za to še nisem slišala. Veliko spim na hrbtu, saj me, ko se obrnem na bok, :duda: zbrca. Očino ga ležanje na boku utesnjuje - je že pravi mali razvajenček ;)

Sama sem v 33 tednu, z :duda: pa je vse ok.

pozdravček :muca:

(odgovor članu mucica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   spanje na hrbtu
4.8.2005 10:33:49   
barbarak
Ojla! Tudi jaz sem slišala to trditev.
Meni že zdaj ko sem v 14t sploh ne paše spati na hrbtu. Ne vem zakaj ampak kakor, da bi me tiščalo v želodcu. Občutka sploh ne znam opisat. ali ima še katera take ˇtežaveˇ če se lahko tako izrazim?

(odgovor članu mucica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   spanje na hrbtu
4.8.2005 10:38:41   
jazz
Jaz sem počivala in spala na hrbtu ker sem tako tudi ful fajn čutila malega. No, potem pa en dan nisem mogla s postelje vstat, ko pa sem, sem pa komaj hodla. Zaradi tega sem šla k zdravnici, ki je rekla NE na hrbtu, zaradi medenice in skos na tamalega pritiska, pa na trtico. Sem se takoj navadla na boku počivat in spat, pa nisem nikoli več imela nobenih bolečin!

(odgovor članu mucica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   spanje na hrbtu
4.8.2005 10:45:11   
žlička
nam so v MŠ priporočili ležanje in spanje na LEVEM boku, na hrbtu pa ne, ker maternica pritiska na žilo ....:zmeden:samo točno pa nisem slišala kaj in kako

u glavnem, ne priporočajo spanja na hrbtu

(odgovor članu mucica1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   spanje na hrbtu
4.8.2005 11:17:14   
ameli
Jaz imam takšne težave s spanjem, da sploh več ne spim:zmeden2:. Na hrbtu ne morem ležat, ker nisem vajena, pa tudi trtica me boli ko 300:hudicek:, če pa se vležem na bok, pa me :duda: boksa 100na/h. Tako pač komaj čakam, da mine noč, da lahko vstanem. Ne vem kakšna bom čez mesec in pol ?
Sicer, pa nisem preveč zaspana, ker selo noč premišljujem o :duda:.

(odgovor članu mucica1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   spanje na hrbtu
4.8.2005 13:21:24   
tina104
Ja, tako spanje ni ravno priporočljivo, še posebej plosko na hrbtu (torej če imaš zelo visoko podloženo vzglavje, je drugače). Ampak nosečnica baje to sama čuti, da je nekaj narobe.
Jaz recimo ne morem tako ležat, se mi začne kar vrtet in neka čudna slabost me spreletava.

(odgovor članu mucica1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
4.8.2005 13:49:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mucica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   spanje na hrbtu
4.8.2005 14:08:32   
P.M.
Evo, jaz sem spala na boku in na hrbtu, pa sem preživela in rodila zdravega :duda: ... Tako kot je napisala nalin, telo že ve kako mu paše...

LP :nosecka:-e

(odgovor članu mucica1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   spanje na hrbtu
4.8.2005 14:32:50   
kati1
ojla

jaz pa nikoli nisem spala na hrbtu - zdaj v 31t pa mi fuul paše (imam ful trd jogi), sicer ne spim celo noč na hrbtu, ampak zvečer in proti jutru mi ful paše ležat na hrbtu (verjetno zaradi hrbtenice in križa). Če pa bo :duda: neudobno, pa ti bo že povedal z brcami :)

lp, K

(odgovor članu mucica1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   spanje na hrbtu
4.8.2005 14:36:46   
Anonimen
Ko sem bila noseča 8 mesecev sem vedno ko sem se zbudila spala na hrbtu.Bilo me je že strah,saj je bilo to vsako noč.Nič...in enkrat ja kličem zdravnico in to povem in se mi začne smejat:ups:.Vprašala me je če se jaz pri tem kaj slabše počutim pa sem rekla da spim kot :angel:,poj se je pa naprej smejala...

(odgovor članu mucica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   spanje na hrbtu
4.8.2005 14:40:42   
Pajaca
Jaz sem tud ful ležala na hrbtu, pa počivala vedno na hrbtu, pa mam tud fajn smrklo doma. Na levem boku pa sploh nisem mogla ležat.

Fora je v tem, da če ležiš na hrbtu lahko otrok pritiska na eno žilo.... ampak na tvojo, ne na svojo.... in u bistvu se sam od sebe okol obrneš, ker ti ni več udobno. Vstat pa pol s trebuhom itak ne moreš več direkt, ampak se skobacaš najprej na bok pa pol ustaneš, al pa primeš eno nogo pa se gor potegneš.

Lahko ležiš kakor ti je volja, dokler se v določenem položaju dobro počutiš.

(odgovor članu mucica1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   spanje na hrbtu
4.8.2005 21:37:23   
Anonimen
Jaz tudi načeloma ne znam drugače spati, kot na hrbtu, ampak se počasi začenjam na hrbtu prav neprijetno počutit. Niti ne znam opisat občutka, ampak nekaj me tišči. Mene očitno že nekam tako pritiska, da ni fajn.:)-
Mi pa še najbolj paše spat na levem boku, prav hecno, ker ravno tega priporočajo. Se pa vseeno velikokrat prevalim tudi na desnega. Če se pa prevalim med spanjem na hrbet, se pa od tistega tiščanja in neprijetnega občutka kar zbudim.

(odgovor članu mucica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?