karmen83
|
Mi ravno zdaj gremo skozi fazo odvajanja od dude, tudi naša princeska je (bila) pravi odvisnik... Bilo je pa tako - ponoči se je hčerkica (2 leti in malo) zbudila in sva v košu za smeti ujeli miško (nam pred zimo vedno rinejo v hišo, da groza). Še zdaj ne vem, kako se je mala ravno takrat zbudila, ampak to je bila idealna priložnost, da se rešimo dude. Miš odnesem ven, zjutraj pa sem vse 3 dude skrivaj malo odrezala na koncu. Mala je seveda kmalu hotela dudo, pa ji dam to odrezano, malo gleda, pa jo takoj da ven iz ust, "duda blek, ni dobla":) Pa sem ji postregla s finto, da so male miške jokale, ker so še čisto male in niso imele dude, pa je mami miška vzela malo Sabininih dudic, ker je mislila, da je Sabina že velika in ne rabi več dude, miške so pa še tako male, da dudo rabijo. In je vžgalo, sicer pred spanjem še vedno vpraša za dudo, ampak vedno manj, pa jo takrat vprašam, če bo imela dudo, ki jo je miška odgriznila, in je seveda nikoli noče. Se lepo dogovoriva, da bova čez 2 dni šli v trgovino (to je bilo ravno pred dnevom mrtvih) in kupili novo dudo, potem pa lepo zaspi... Saj bi ji dudo še pustila, ampak se ji že vidi, da ji zobki gredo naprej, tako da smo jo morali dati stran Hecna zgodba, ampak pri nas je delovalo, mislim, da najbolj zaradi tega, ker je tudi sama videla tisto malo miško, ki ji je potem pogrizla vse dude