žabica13
|
Na vas se obračam po zame nujen nasvet, saj sem z živci čisto na koncu. Imam 3 mesečnega fantka, žal nama z njegovim očetom nikakor ne gre zadnje čase. O razlogih ne bi, a povem le, da sem v solzah skoraj vsak dan in da zaradi otroka tako ne zmorem. Ko sem partnerju predlagala, da grem za teden, dva k staršem, da pridem malo k sebi, mi je odvrnil naj si kar mislim. In podobne, psihično me je stisnil v kot in v primeru da če bova z malim odšla že napovedal, da bo "težil". Naj omenim zakaj tudi želim z malim k staršem, ker partner kuri na premog (v bivalnih prostorih) in to se mi zdi nesprejemljivo za stanovanje s tako malim otročkom. Kašlja mi vsak dan, pa ni prehlajen, očitno ga ta zrak moti. Dolgoročno razmišljam da se v tej zvezi ne vidim več, a imam zelo hud problem. Trenutno sem prijavljena na zavodu za zaposlovanje in prejemam porodniško nadomestilo v višini 425 eur. Ena gospa me je opozorila, da v takem primeru, če se ne sporazumno zmeniva o skrbništvu lahko o tem odloča sodišče, in če jaz dolgoročno nimam zagotovljenih prihodkov da ga lahko dodelijo njemu. To se mi zdi nesprejemljivo pri dojenčku, ki od vseh najbolj na mamico navezan + se doji. In jaz ga hočem ravno zato odpeljat, ker menim da nima dovolj dobrih pogojev tu. Pi starših imamo urejeno hišo, imava svojo sobo, kasneje tudi otroček bi imel svojo. In starši so mi pripravljeni finančno pomagat če bo treba + iskat službo malo preko vez. Ali mislite da je možno, da kljub temu da otrok bi bil finančno preskrbljen, v urejenem domu ga dodelijo očetu, ker jaz sem na zavodu in brez lastnega stanovanja, on pa ima s.p (z izgubo) in stanovanje, kjer sam ustvarja za otroka nevarne pogoje. Bi takoj šla če vem, da bo otrok pri meni, če pa obstaja 1% možnosti da ne bo z menoj, pa si tega ne upam storiti, saj želim prav zaradi otroka odditi, da mu dam boljše razmere, čeprav sem trenutno še brez službe. A bi šla magari strežt, pucat, karkoli, le da bi za mojega otroka denar zaslužila.
|