naja17
|
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana Kupila bi si menstrualno skodelico, na slo tržišču sta 2, katera je boljša? Mislim, da ni boljše in slabše. Je samo cenejša in dražja . Mooncup naročiš preko neta za cca 17 € s poštnino vred, lunette pa v DM-ju za 31 €. Katero uporabljate (tiste ki jo) ali ste zadovoljne? Jaz imam lunette in na splošno skodele ne bi zamenjala za nič. Klanjam se tistemu, ki jo je izumil .... Pa kako je to z velikostjo??? Lunette imaš velikost 1 in 2, mooncup je univerzalna. Jaz nisem preveč čitala, vzela 2, ker imam bolj močno prvi dan, pa sem pol vidla, da to piše po porodu, pa mislim, da ni neke razlike. Jaz jo lih tko not spravim, saj bom dete tud ven, a ne? IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka Tudi prvi dan M športam (hoja, tek, kolesarjenje, plavanje) brez problema. A je to boljša varianta kot tamponi? Definitivno boljša varianta! Notri jo imaš lahko do max 12 ur, v tem času itak prideš do wc-ja, kjer se lohka zrihtaš. Čutiš nič ne, ven ne teče (ok za une k majo močne ne garantiram, jaz imam vedno še dnevni vložek notri, čeprov nimam slabe izkušnje), kar se pa tiče al je bolj zdrava, definitivno je, saj v šalco teče in šalco pol ven vzameš, na tamponu pa se ti vse skup samo paca. Jaz sem vedno imela krče, če sem uporabljala tampone, pri uporabi skodele nimam nobenih problemov (razen, da sem enkrat skor pozabla na njo notr )... IZVIRNO SPOROČILO: baguSka Je dovolj ena? ker po mojem obcutku je fajn, da sta pri roki vsaj dve, da si lazje menjas...!? Dovolj ena, zaenrat še nisem pomislila, da bi imela dve. In na kok casa pa cca praznete to zadevo? Ko sem v službi, jo zamenjam čez kake 4-5 ur; če kam grem tudi tako nekako, ampak moram najt čist wc; čez noč jo ne uporabljam... In z vakumom tud nimate tezav? Noup, se hitro navadiš ... baguSka - glede velikosti imaš še odgovorjeno - ni bistvene razlike, morda rajši večjo, če imaš fuuuul močno, ampak ni isto kot se je to videlo recimo pri tamponu ali vložku, k sem jih jest menjala na 1-2h.... IZVIRNO SPOROČILO: Musty Jst mam eno butasto vprasanje... a se to vn povlece s kako vrvico kot tampone al kako? Si res ne znam predstavljat. Maš en tak pecelj, ki ga itak odrežeš kot ti paše, drgač pa ne moreš kar direkt za pecelj potegnit, je treba s prsti notri in spustit zrak ven, da lahko pol ven potegneš. No, verjetno ste po odgovorih opazile, da sem jest popolnoma ZA tole zadevco in iskreno priporočam vsem. Morda prve dva ciklusa se še katera lovi, ampak ne obupat. Še link za lažjo predstavo: http://youtube.cf/watch?v=_cdsXi__SoE
|