K_a_t_i
|
IZVIRNO SPOROČILO: jagoda28 zdaj pa nažalost ugotavljam da mi primanjkuje mleka, kar je posledica stroge žolčne diete. Ne bo držalo! Moj je imel pri 4m cca. 7.700 in tudi jaz sem bila na strogi žolčni dieti. Prve 2 meseca po porodu nisem jedla drugega kot bel kruh, philadelphia namaz, riž, korenček, belo piščančje in puranje meso, žrebičkovo meso, makarone, bučke, jogurte 1,3, pšenične kosmiče in riževe ploščice. 2krat dnevno sem pila čaj za dojenje, zraven pa še kake 4 litre vode. Aha pa še vanilijev puding. Danes ima sin 4 mesece in 3 tedne, počasi uvajamo GH (sploh še ne za en obrok) in ima že okrog 8kg. Jaz pa srečo (TRKAM), da moj jedilnik praktično vsebuje že vse. Počasi je šlo, brez operacije, ampak zaenkrat izgleda, da je bila neka nosečniška in zgodnje "ponosečniška fora". Kaj se je zgodilo ne vem, ampak ravno včeraj sem pojedla prvo jajce (rumenjak) po napadih in je bilo OK. Upam, da bo pri tebi podobno (poleti sta mi že 2 češnji izzvali napad) !!! In še - nimam prekomerne teže (po porodu sem imela 59kg na 169cm, nato sem v 2h mesecih shujšala do 56kg, zdaj sem nazaj na svojih prednosečniških 58kg). Tako da - stroga žolčna dieta NI razlog za pomanjkanje mleka. V bistvu je le način prehranjevanja z malo maščobami. To, da ješ kuhano sadje in zelenjavo pa da ne uživaš sladkarij je pa itak nekaj kar večina priporoča v prvih mesecih dojenja (za nekatere pa je pač to mit). PRISTAVLJAJ, PRISTAVLJAJ, PRISTAVLJAJ in POČIVAJ, POČIVAJ, POČIVAJ. In ne sekiraj se. Pa srečno! Še to - a po obrokih joka? Ker kaka lahko manj tudi kar tako. Koliko časa se pa dojita za 1 obrok in na koliko časa? Pa čaj - zakaj mu daješ sploh čaj? Pristavi ga, namesto da mu daš čaj. ps. Mleko po steklenički pa mu naj poskusi dat nekdo drug - očka, babi, dedi,... da ne voha tebe zraven.
< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 11.10.2010 22:25:41 >