Katy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Naš je bil jedec in pol, pojedel vse vrste hrane, oboževal meso, jedel po 2 kosili... pa se je ravno tam nekje pri 18 mesecih vse spremenilo. V 1 mesecu zdaj poje tolk mesa, kot prej v 2 dneh, zelenjavo še povohat noče, občasno kdaj pa kdaj v juhi, v varstvu jo še poje, ker tudi drugi otroci jejo. Mleka več noče, niti kaplje mleka več ne spije od 20 meseca, skutke, monte, pudinge, jogurte... ma ni šans. Je še kak otrok, ki tega ne mara . Mogoče 1x na mesec stlačim v njega puding ali skutko, medtem ko se zamoti z igro. Prav letali smo z žlico za njim, ga skušali zamotit.... Če vidi hrano, že kriči neeeeeeee. Zanimivo pa je, da če smo vztrajni bo še jedel. Pa oblizuje se, pa poje, mapak še vedno kriči ne . In pride dan, ko poje pol skledice solate, ampak potem je tudi po več dni ali celo tednov noče videt. Isto za meso ali kako drugo zelenjavo. To da bo jedel, ko bo lačen, pri nas ne pali Prav polepša mi dan, ko poje kak mlečen obrok, sadje in kosilo v enem dnevu A tak je ratal tvoj "požerušček"? Se še zdaj spomnim tistega tvojega posta, ko si opisovala, kako se je v štacuni drl, ko vidi vso tisto hrano. Naš je pa še vedno ta lačne sorte, porcije, ki jih poje, so ogromne, najraje ima zelenjavo in meso. Je pa ratal izbirčen kar se tiče sadja - je samo hruško, banano, včasih jabolko, nič drugega, zato mu zjutraj v mlečne kašice uturim še druge vrste sadja. Mleka po flaši pa tudi ne povoha več - zadnjič ni hotel večerje pa sem si rekla, mogoče bo pa flašo mleka - je odletela po stanovanju da je kaj. Ni pa debel, zgleda, da vse sproti pokuri. Jaz mislim, da tako majhen otrok bo jedel, če bo lačen oz. ne bo namenoma stradal.
|