blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: malecka_mateja mene pa zanima kako tako tično maso lepo enakomerno namesete na torto in ravno. sem enkrat delal pa mi nikakor ni šla lepo razvleč in ne enakomrno. tičino maso valjaš na peka papirju ali na kaki drugi podlogi, kjer se tičina ne lepi nanjo. Jaz valjam kar na peka papirju, če je torta ogromna pa dam na pult sladkor v prahu ali gustin in valjam direkt na pulstu. Zvaljaš z valjerjem. naj ne bo pretanko, ker se pol vidijo skozi vse nepravilnosti torte. Torta pa mora biti predhodno zelo zelo lepo namazana z masleno kremo. to pomeni, da mora biti čim bolj ravna, čim manj grudasta,.. Če je torta že v osnovi ok, pol ni panike, da bo tičina grdo izpadla na torti. najboljše je, da je malnkost bolj na debelo razvaljana, seveda spet ne pretiravati, ampak glavno, da je dovolj, da se ne vidi vsake napakce torte. Če jo valjaš na peka papirju, pol jo samo obrneš oz zvrneš gor na torto( tičino mislim) in na hitro pogladiš ali z gladilko, če nimaš pa kar z roko. Obvezno suhimi rokami. Ko valjaš tičino pazi, da se ti ne dela zrak( taki mehurčki), ker se bo to grdo vidlo na torti. Če se ti nardi na tičini med valjanjem zrak, ga prebodeš z nečem in zrak iztisneš, ter še malo razvaljaš. Glej, da ne boš zvaljala premajhen kos tičine, da bo dovolj velik, ker pol, ko ga daš na torto, ga itak obrežeš( tičino). torta mora bit nujno par ur v hladilniku preden jo oblečeš, da se totalno ohladi in krema stisne. Če ne bo ob strani grudasta, oz valovita, ker bo krema silla ven. No tolko o oblačenju.
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu! Steve Jobs
|